שתף קטע נבחר
 

3 מתכונים מתוקים עם גבינה

עוגת שמנת עם שוקולד ואגוזי לוז, עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן וגם נשנוש מקורי וממכר של כדורי עוגת גבינה: שלושה מתכוני גבינה שירימו לכם את שולחן החג

עוגת שמנת עם שוקולד ואגוזי לוז

מעדן מושלם לשבועות שמכינים מארבעה מרכיבים בלבד  - עוגיות פתי בר, חמאה, גבינת שמנת וממרח שוקולד אגוזי לוז.

 

המצרכים (לתבנית קפיצית 24 ס"מ):

לבסיס -

200 גר' עוגיות פתי בר שוקו או שוקולד מריר

100 גר' חמאה מומסת

2 כפות ממרח שוקולד-אגוזי לוז

 

למלית -

500 גר' (2 חבילות) גבינת שמנת

400 גר' ממרח שוקולד אגוזי לוז

 

לטופינג -

100 גר' אגוזי לוז, קלויים קלות וגרוסים

50 גר' עוגיות פתי בר שוקולד, שבורות לפירורים

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה: 

  1. מרסקים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים חמאה מומסת וממרח שוקולד ואגוזי לוז, ומעבדים יחד לתערובת אחידה.
  2. מהדקים את התערובת הפירורית שהתקבלה לתחתית של תבנית משומנת, בעזרת כף או תחתית של כוס, ומקפיאים למשך שעה.
  3. מערבלים את הגבינה במיקסר עד לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים את ממרח השוקולד אגוזי-לוז וממשיכים לערבל לקבלת עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  4. יוצקים את התערובת לקלתית ומקפיאים במשך חצי שעה. מוציאים, מפזרים פירורי פתי בר ואגוזי לוז גרוסים, ומעבירים למקרר או למקפיא עד להגשה.

 

עוגת ריקוטה אפויה בציפוי גנאש לבן

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה אפויה ואוורירית, בדיוק כמו העוגות של פעם. את המתכון הבא מכינים יום מראש, כדי לתת לעוגה מספיק זמן להתקרר ולהתייצב.

 

המצרכים (לעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 22-20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ ובגובה של 5 ס"מ):

לקלתית -

200 גר' עוגיות פתי בר

100 גר' חמאה מומסת

 

למלית -

3 חבילות (750 גר') גבינת ריקוטה

2 גביעי שמנת חמוצה "של פעם"

4 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גר') סוכר

1 כפית תמצית וניל או קליפת לימון מגוררת

40 גר' קמח מנופה

 

לציפוי -

100 גר' שוקולד לבן

1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

 

לקישוט -

3 כפות פירורי פתי בר - לא חובה 

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה:

  1. הכנה מראש - מסננים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת מרופדת בבד חיתול או במגבת מטבח נקייה, במשך שלוש שעות לפחות (עדיף ללילה שלם). כשתראו כמה נוזלים מתנקזים מהגבינה, תבינו כמה השלב הזה חשוב וכמה שאסור לדלג עליו.
  2. מכינים את הקלתית - מרסקים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה, וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד. אם רוצים - שומרים שלוש כפות לקישוט (כמו בתמונה). מהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית תבנית משומנת בעזרת כף או תחתית כוס, ומעבירים למשך חצי שעה למקפיא. מחממים מראש תנור ל-170 מעלות, ומניחים בתחתית שלו כלי חסין לחום עם מים חמים.
  3. מכינים את המלית - מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, וכשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף בוהק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר.
  4. בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים חלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת ותמצית וניל או קליפת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  5. מוסיפים את תערובת הריקוטה והשמנת, ומערבלים דקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח מנופה, ומערבלים עוד 20 שניות (לא יותר!) עד שהקמח נבלע בתערובת.
  6. מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך תערובת הגבינות, כך שהנפח לא ייפגע כתוצאה מהערבוב. אפשר לבצע במיקסר במהירות נמוכה, והכי טוב לקפל ידנית.
  7. אפייה - יוצקים את התערובת לקלתית, מיישרים ואופים רבע שעה בחום בינוני. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע (אזהרה: לא פותחים את התנור במהלך האפייה, האדים יברחו החוצה וזה ייבש את מרקם העוגה). מוציאים מהתנור ומצננים כליל לפני שמעבירים למקרר.
  8. מכינים את הציפוי - ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה. מערבבים למרקם חלק ואחיד, ויוצקים מעל.

 

כדורי עוגת גבינה פירורים  

אותה עוגת גבינה פירורים אהובה, רק בגרסת הנשנוש.

 

המצרכים (ל-30-25 כדורים):

100 גר' עוגיות פתי בר קלאסי (או בטעם שוקו), שבורות 

1 מיכל גבינת שמנת

1 מיכל גבינה לבנה 9%

1/2 שקית (40 גר') אינסטנט פודינג וניל

4 כפות אבקת סוכר

מעט קליפת לימון מגוררת - לא חובה

 

לציפוי -

100 גר' עוגיות פתי בר בטעם קלאסי, גרוסות דק 

100 גר' עוגיות פתי בר בטעם שוקולד מריר, גרוסות דק

100 גר' חמאה מומסת

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבסיס לעוגה - במיקסר, מקציפים במהירות בינונית את גבינת השמנת עם הגבינה הלבנה, הפודינג ואבקת הסוכר (ואם רוצים, גם קליפת לימון) עד לקבלת קרם אחיד ויציב. מוציאים מהמיקסר, ומוסיפים את העוגיות השבורות.
  2. מערבבים היטב, מכסים בניילון ומעבירים למקרר להתייצבות, כדי שיהיה נוח לכדרר.
  3. מכינים את הציפוי - מערבבים בשתי צלחות נפרדות את עוגיות הפתי בר הגרוסות עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצרים כדורים מהתערובת, ומגלגלים בפתי בר. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר או במקפיא.

 

המתכונים באדיבות "אסם"

סגנון: עמית פרבר 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
עם ריקוטה ובציפוי גנאש לבן. מתכונים לשבועות
צילום: דניאל לילה
מומלצים