שתף קטע נבחר

 

בכירת הרשות חנאן עשראווי: ארה"ב סירבה להעניק לי ויזה

אחרי עשרות פעמים שביקרה בארצות הברית, טוענת בכירת הרשות הפלסטינית חנאן עשראווי כי מחלקת המדינה סירבה להעניק לה ויזה: "אני רק מקווה שמישהו יסביר את זה לנכדיי וליתר משפחתי שחיה שם"

חנאן עשראווי (צילום: AFP)
חנאן עשראווי(צילום: AFP)

ארצות הברית סירבה להעניק ויזה לבכירת הרשות הפלסטינית חנאן עשראווי (72). עשראווי, חברת הוועד הפועל של אש"ף, האשימה את האמריקנים בכך שבקשתה סורבה מטעמים מדיניים. לדבריה, היא ביקרה בארצות הברית עשרות פעמים בעבר, נפגשה עם בכירים אמריקנים רבים והתראיינה באנגלית שוטפת.

 

עשראווי, שכמו שאר בכירי הרשות הפלסטינית מותחת ביקורת קשה ביותר על הנשיא האמריקני דונלד טראמפ מאז החליט להכיר בירושלים כבירת ישראל ולהעביר אליה את השגרירות, טענה בטוויטר כי פעילותה נגד ישראל היתה בין היתר זו שהביאה לסירוב. "אני מקווה רק שמישהו יסביר את זה לנכדיי וליתר משפחתי שחיה שם", כתבה.

חנאן עשראווי (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

 

"זה רשמי! בקשת הוויזה האמריקנית שלי נדחתה", צייצה עשראווי. "לא ניתנה אף סיבה. תבחרו את אחד מהבאים: אני מעל גיל 70 וסבתא; אני פעילה למען פלסטין מאז סוף שנות ה-60', ותמיד הייתי תומכת נלהבת של התנגדות לא-אלימה; תמיד נאבקתי למען זכויות אדם ונגד שחיתות; אני למעשה אקדמית, למרות שנבחרתי למועצה המחוקקת הפלסטינית, למועצה הלאומית הפלסטינית ולוועד הפועל של אש"ף; עשיתי את הדוקטורט שלי בארה"ב; ביקרתי בה רבות מאז".

 

בשורת ציוצים כתבה כיצד נפגשה עם מזכירי מדינה ונשיאים אמריקנים רבים, וכי היא "נעדרת כל סובלנות לכיבוש הישראלי ולכל צורותיו". בהמשך צייצה: "אני אשמה בכל אלו, ולכן הממשל החליט שאני לא ראויה לדרוך על אדמת ארה"ב". בהמשך, עשראווי סיפרה לסוכנות הידיעות הצרפתית כי זו הפעם הראשונה שסורבה בקשתה לקבל ויזה לביקור בארה"ב, בה מתגוררים בתה ונכדיה. "אני נוסעת לשם לפחות שלוש או ארבע פעמים בשנה", אמרה.

  

עשראווי בריאיון לאולפן ynet ב-2018, בעקבות סגירת נציגות אש"ף בוושינגטון    (צילום: אלי סגל)

עשראווי בריאיון לאולפן ynet ב-2018, בעקבות סגירת נציגות אש"ף בוושינגטון    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משגרירות ארה"ב נמסר כי הטיפול בבקשות לקבלת ויזה חסוי, ולכן לא ניתן לפרט על המקרה הספציפי. "החוק האמריקני לא מאפשר לסרב לבקשות ויזה על בסיס עמדות או הצהרות פוליטיות בלבד, אם אלו חוקיות בארה"ב", נמסר.  

 

יחסי בכירי הרשות ובכירי ממשל טראמפ התערערו כאמור מאוד מאז החליט הנשיא האמריקני להעביר את השגרירות לירושלים. הפלסטינים זעמו על ההחלטה הזו ועל נוספות, הודיעו כי אינם רואים עוד בממשל טראמפ כמי שיכול לתווך בינם לבין ישראל ושללו מראש את תוכנית השלום ("עסקת המאה") שמגבש הממשל, עוד טרם פורסמה.

 

ארה"ב נקטה בשורת צעדים נגד הרשות. בין היתר, ביטל הממשל את המימון לכל קרנות סיוע האו"ם לפליטים הפלסטינים, בהן אונר"א. כמו כן, נציגות אש"ף בוושינגטון נסגרה. הרשות הפלסטינית, מצידה, החליטה לוותר על כספי הסיוע האמריקניים, עקב כניסת תיקון החוק נגד טרור בארה"ב, אשר חושף כל ישות מדינית שזוכה לסיוע מארה"ב לתביעות אזרחיות נגדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חנאן עשראווי
צילום: רויטרס
מומלצים