התנפלות בעזה על המיליונים מקטאר: 100 דולר ליותר מ-100 אלף משפחות
שעות ספורות לאחר ששליח קטאר הביא לעזה 30 מיליון דולר במזומן, השתרכו תורים ארוכים מחוץ לתחנות הדואר שבהן חילקו שטרות של 100 דולר לכל משפחה. שליח האו"ם ניקולאי מלאדנוב ביקר במקביל ברצועה והזהיר: "העימות הבא עומד להיות כנראה האחרון"
אתמול (ב') החלה חלוקת המיליונים שהעבירה קטאר במזומן לרצועת עזה. במשך היום השתרכו תורים ארוכים בפתח סניפי הדואר ברצועה. נכון לשעות הערב דווח כי 108 אלף משפחות קיבלו סיוע בסך 100 דולר למשפחה. חלוקת הכספים התאפשרה בסיומו של סבב הסלמה שגבה את חייהם של ארבעה ישראלים ו-25 פלסטינים.
שליח קטאר מוחמד אל-עמאדי הביא לעזה 30 מיליון דולר במזומן, ושעות אחר כך השתרכו תורים ארוכים מחוץ לתחנות הדואר שחילקו 100 דולר במזומן. מאז נובמבר העביר שליט קטאר תמים בן חמד מיליונים לרצועת עזה, באישור ישראל. כמו כן העביר כסף לרכישת סולר לתחנת הכוח בעזה, באופן שמאפשר את הפעלתה לשעות רבות יותר. לפי נתוני האו"ם, כ-80 אחוזים מתושבי עזה תלויים בסיוע בינלאומי.
שליח האו"ם ניקולאי מלאדנוב ביקר היום בעזה ואמר כי הפסקת האש בין ישראל לחמאס היא "ההזדמנות האחרונה" למנוע עימות בהיקף מלא. הפלסטינים טוענים כי בימי העימות האחרונים נהרגו ברצועה 15 אזרחים שאינם מעורבים בטרור. הוא הזהיר כי עדיין קיימת סכנת התלקחות מלחמה. הוא חנך מתקן כוח סולארי בבית חולים בעזה: "העימות הבא עומד להיות כנראה האחרון", הזהיר השליח.
במסגרת הבנות הפסקת האש, הובטחה הכנסת סיוע הומניטרי ודלק לרצועת עזה וכן הקלות על תנועת פלסטינים ויישום תוכנית לייצור מקומות עבודה לאלפי אקדמאים. שיעור האבטלה ברצועת עזה נאמד ביותר מ-50%.
מוחמד אבו עידה, בן 30, עמד בתור ונשען על קביים: "אנחנו רוצים שהם יסירו את הסגר כדי שנוכל לעבוד. יש לי בית שכור, אני נשוי ויש לי בת. מה זה 100 דולר? זה לא מספיק". הכסף הקטארי שימש בעבר לתשלום שכרם של אנשי חמאס, אך בעקבות מחאת ישראל, משמש כיום הכסף להקלה הומניטרית. בשבע השנים האחרונות מימנה קטאר מיזמי דיור ברצועת עזה בשווי של יותר מ-750 מיליון דולר וכן פרויקטים בתחום התשתיות ומיזמי סיוע.
בשבוע שעבר העבירה קטאר 480 מיליון דולר לפלסטינים - אך הפעם עבר רוב הסכום, 300 מיליון דולר, לרשות הפלסטינית של אבו מאזן, היריב הגדול של חמאס. ברקע הדברים, סוכנות הסיוע של האו"ם לפליטים אונר"א הזהירה כי אספקת המזון ליותר ממחצית האוכלוסייה הפלסטינית בעזה תעמוד בסכנה אם הסוכנות לא תגייס עוד 60 מיליון דולר עד יוני. אונר"א מספקת מזון ושירותי בריאות וחינוך ליותר ממיליון עזתים, בהם 650 אלף "שאינם מסוגלים לשאת בעלויות של מזון בסיסי וחיים מ-1.6 דולר (5.7 שקלים) ליום".