שתף קטע נבחר

 

אשכנזי: "לא לאפשר חסינות לחשודים. אף אדם אינו מעל החוק - גם רה"מ"

הח"כ מכחול לבן נשא את נאום הבכורה שלו בכנסת - והתייחס לשורת החוקים שמתכננת הקואליציה להוציא לפועל עם הקמת הממשלה החדשה: "אל תאפשרו בהסכמים הקואליציוניים חסינות לחשודים בפלילים. ההיסטוריה תשפוט את התנהגותכם ואת בחירתכם בעת הזו"

 

אשכנזי בנאום הבכורה בכנסת: "לא לאפשר חסינות לחשודים"    (צילום: ערוץ הכנסת)

אשכנזי בנאום הבכורה בכנסת: "לא לאפשר חסינות לחשודים"    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרמטכ"ל לשעבר, ח"כ גבי אשכנזי (כחול לבן), נשא אחר הצהריים (ג') את נאום הבכורה שלו מעל בימת הכנסת ותקף בחריפות את הכוונה לקדם חוקים כגון פסקת ההתגברות וחוק החסינות, שתכליתם לדבריו "לאפשר מקלט ומפלט מפני שלטון החוק ושורת הדין". הוא הכריז כי סיעת כחול לבן תוביל מהאופוזיציה מאבק "בכנסת, ברחובות ובכיכרות" - אם הקואליציה "תנסה לשים למרמס את עקרונות הדמוקרטיה". לדבריו, אין "לאפשר חסינות לחשודים. אף אדם אינו מעל החוק - גם אם הוא ראש הממשלה".

 

"מדינת ישראל היא מדינה חזקה, מדינה ללא איום ביטחוני קיומי", אמר אשכנזי. "האיום הממשי שנשקף למדינה הוא האיום הפנימי על אופייה, דמותה, לכידותה וחוסנה החברתי. זהו האתגר הגדול שאנחנו ניצבים בפניו".

גבי אשכנזי (צילום: אוהד צויגנברג)
"אף אדם אינו מעל החוק - גם אם הוא ראש הממשלה". גבי אשכנזי(צילום: אוהד צויגנברג)

גבי אשכנזי (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

לדבריו, "נהיה אופוזיציה אחראית", אך "מתחייבים שכאשר תנסו לשים למרמס את עקרונות הדמוקרטיה, לפלג, ולשסע, אנחנו נהיה חומת מגן שלא ראיתם כמותה. אנחנו נעמוד על המשמר למען עקרונות הדמוקרטיה ומוסדות אכיפת החוק שלנו. נעשה זאת כאן בכנסת, ברחובות ובכיכרות. ולאור המציאות הנוכחית, זה קרוב מתמיד".

 

הוא התייחס בנאומו להעברת חומרי החקירה בפרשותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחד מעורכי דינו, אחרי זמן רב שבה סירבו לקבלם עקב אי-טיפול בסוגיית שכר הטרחה שלהם. "היום קיבלנו דוגמה איך לחץ פוליטי וציבורי יכולים להשפיע על ראש הממשלה, וראינו כיצד הוא ועורכי דינו התקפלו מהפארסה המגוחכת בעניין נושא שכר הטרחה ומועד השימוע", אמר הרמטכ"ל לשעבר. 

בני גנץ גבי אשכנזי  (צילום: אוהד צויגנברג)
אשכנזי וגנץ מתחבקים במליאה(צילום: אוהד צויגנברג)
 

"מחויבותה של כחול לבן יחד עם האופוזיציה לוודא שראש הממשלה נתניהו לא יצליח להעביר את חבילת החוקים האנטי-דמוקרטיים שלו, וליצור לעצמו עיר מקלט. אני פונה מכאן גם לחבריי בקואליציה, אל תאפשרו בהסכמים הקואליציוניים חסינות לחשודים בפלילים, אף אדם אינו מעל החוק. אף אדם. גם אם הוא ראש הממשלה. ההיסטוריה תשפוט את התנהגותכם ואת בחירתכם בעת הזו. זהו גם מבחנכם, לא הכל פוליטיקה".

 

גנץ אתמול: "נתניהו מציב עצמו לפני הכול"

אתמול היה זה יו"ר כחול לבן בני גנץ שנשא את נאום הבכורה שלו, במהלכו התייחס בין היתר למצבו האישי והמשפטי של נתניהו. "מדינת ישראל ראויה למנהיגות צנועה ולא מתנשאת, שלא נחשדת בשוחד, שפנויה כל כולה לצרכי המדינה, שמשרתת את כל אזרחיה ולא את צרכיה האישיים. מגיע לה יותר מראש ממשלה בחצי משרה והנהגה שמבקשת להיות מעל החוק", אמר גנץ.

 

גנץ בנאום הבכורה בכנסת, אתמול: "נתניהו מציב עצמו לפני הכול"    (צילום: ערוץ הכנסת)

גנץ בנאום הבכורה בכנסת, אתמול: "נתניהו מציב עצמו לפני הכול"    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

הוא תקף בדבריו את נתניהו: "כמות החשדות שמנסים להדחיק באמצעות הסכמים פוליטיים, מעידים כי שלטון החוק אינו מעניין כלל את העומד בראשה של הממשלה הקיימת ושל זו המסתמנת. כמות המאמצים המוקדשים לקידום פסקת ההתגברות וחוק החסינות כדי לכונן לו קואליציה של מבצר משפטי, מעידה כי הוא, נתניהו, מציב עצמו לפני הכול".

 

"המהפכה החוקתית" שמקדמים נתניהו ושותפיו

דברי הביקורת מצד האופוזיציה מגיעים ברקע כוונתו של נתניהו ושותפיו הקואליציוניים לקדם "מהפכה חוקתית", שאותה הם מתכננים להוציא אל הפועל עם הקמת הממשלה החדשה. אלא שבזמן שנתניהו מתעקש כי כוונתו היא חיזוק המשילות והשבת הריבונות לעם, גורמים בכירים במערכת הפוליטית משוכנעים כי מדובר בניסיון אישי להימלט מהעמדתו לדין.

בנימין נתניהו ישיבת ממשלה (צילום: אמיל סלמן)
"המדיניות שלי תמיד הייתה לשמור על בית משפט חזק ועצמאי - אך אין זה אומר בית משפט שהוא כל-יכול". נתניהו(צילום: אמיל סלמן)

כפי שנחשף אתמול ב-ynet, ראש הממשלה מתכוון להכניס לנספח המשפטי בהסכמים הקואליציוניים את חוק המסתננים ואת חוק גירוש משפחות המחבלים - שני חוקים, שכזכור, נפסלו בעבר על-ידי בג"ץ או הוקפאו בשל התנגדות היועץ המשפטי לממשלה.

 

ההערכה היא שלאחר שיעביר את חוק פסקת ההתגברות כצעד ראשון, יפעל נתניהו גם לשינוי חוק החסינות ובכך יחזיר את המצב לקדמותו. המשמעות: אם וכאשר היועמ"ש יחליט להגיש נגדו כתב אישום, הוא יצטרך לבקש את אישור ועדת הכנסת כדי להסיר את חסינותו. במצב הנוכחי, אותו כנראה שואף נתניהו לשנות, אם יחליט היועמ"ש להגיש כתב אישום נגדו - חסינותו מוסרת באופן אוטומטי ועליו לפנות לוועדת הכנסת ולמליאה על מנת להחזירה.

 

"המדיניות שלי תמיד הייתה לשמור על בית משפט חזק ועצמאי - אך אין זה אומר בית משפט שהוא כל-יכול", התגונן אמש נתניהו. "בתקשורת מתפרסמות הדלפות מגמתיות ופרשנויות מעוותות שכוללות הצעות לא נכונות. כל זה נעשה כדי לזרוע פחד ולמנוע שינויים כלשהם, במטרה לבלום את השבת האיזון הדרוש בין הרשויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
אשכנזי על בימת הכנסת
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים