אלבמה אוסרת הפלות - גם במקרה של אונס
החוק שאושר בסנאט אוסר הפלות כמעט לחלוטין, גם במקרים של אונס וגילוי עריות, וקובע עונש של 10 עד 99 שנות מאסר לרופאים. המושלת הרפובליקנית צפויה לאשר אותו סופית. "איום ישיר על בריאותן של נשים"
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
25 מחוקקים תמכו בחוק ושישה בלבד התנגדו. אם יאושר, ביצוע הפלה ייחשב לעבירה בכל שלב של ההיריון, כמעט ללא יוצאים מן הכלל. לפי החוק, העונש על הפלה לא חוקית הוא עשר עד 99 שנות מאסר, אם כי אישה שתעבור הפלה לא תישא באחריות פלילית והעונש יוטל על הרופא.
החקיקה מתירה לבצע הפלה רק במקרה שחייה של האם בסכנה חמורה. הסנאט באלבמה שנשלט על ידי הרפובליקנים, כולם גברים, דחה תיקון שהציעו הדמוקרטים לחוק בניסיון להוסיף חריגות במקרים של אונס או גילוי עריות או בהיריון של נערות.
"זהו צעד חשוב להגנה על זכויותיהם של אלה שטרם נולדו", אמר נשיא הסנאט וויל אינסוורת'. לדבריו, אלבמה מובילה את המהלך נגד פסק הדין מ-1973 רו נגד וייד של בית המשפט העליון. פסק הדין קבע שכל חוק שאוסר על הפלות סותר את החוקה בשל הפגיעה בזכות לפרטיות. מתנגדי ההפלות צופים שהחוק יגיע לבית המשפט העליון, שהפך לשמרני בכהונת טראמפ, ומקווים שהוא יהפוך את הפסיקה ההיסטורית.
ארגוני זכויות אדם וארגוני נשים גינו את אישור החוק בסנאט והאיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות הודיע שיגיש עתירה שתחסום את יישום החוק באלבמה. קבוצת רופאים הזהירה כי לאיסור יהיו השלכות הרסניות. "רופאים לא יסכימו לעזור למטופלת במצוקה, גם אם ההיריון פוגע בבריאותה, מחשש שיועמדו לדין", אמרו.
הארגון הלאומי לנשים (NOW) אמר שאיסור הפלה אינו חוקי. "זהו מאמץ שקוף שנועד לגיוס תמיכה פוליטית למועמדים המתנגדים להפלות בבחירות הקרובות, ומשמש איום ישיר על בריאות האישה ופגיעה בזכותה לאוטונומיה על גופה", נמסר בהצהרת הארגון.
בניגוד למגמה במדינות השמרניות בארה"ב, במדינות אחרות בעולם מאשרים עוד ועוד חוקים שנועדו להגדיל את זכותן של נשים על גופן. במשאל עם שנערך בשנה שעברה באירלנד, שעד לפני שנים לא רבות נודעה כמדינה קתולית שמרנית במיוחד, הצביעו האזרחים בעד ביטול החוק האוסר הפלות.