שתף קטע נבחר
 

צילומי נאס"א: זהו מקום ההתרסקות של בראשית על הירח

בתמונה שצילמה חללית של סוכנות החלל האמריקנית ניתן להבחין בכתם קטן, שנוצר במקום שבו ככל הנראה התרסקה החללית הישראלית. בנאס"א אמרו כי ככל הנראה נוצר מכתש קטן, שקוטרו כ-10 מטרים

 

 

לפני ואחרי ההתרסקות בתמונות של נאס"א    (צילום: נאס"א)

לפני ואחרי ההתרסקות בתמונות של נאס"א    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סוכנות החלל האמריקנית פרסמה הערב (יום ד') תמונה של המקום שבו החללית הישראלית "בראשית" התרסקה בחודש אפריל, במהלך הניסיון לנחות על אדמת הירח. התמונה צולמה על ידי החללית LRO של נאס"א.

 

מקום ההתרסקות על הירח (צילום: נאס
מקום ההתרסקות על הירח(צילום: נאס"א)

 

המקום לפני ההתרסקות, כפי שצולם בדצמבר 2016 (צילום: נאס
המקום לפני ההתרסקות, כפי שצולם בדצמבר 2016(צילום: נאס"א)

 

בתמונה ניתן לראות מכתש קטן, שנוצר בעקבות התרסקות החללית הישראלית של עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית. נאס"א גם פרסמה תמונה של האזור לפני ההתרסקות ב-11 באפריל. התמונה עצמה צולמה ב-22 באפריל ובסוכנות החלל האמריקנית השוו אותה עם תמונה של אותו מקום שצולמה בדצמבר 2016.

 

חדר בקרה יהוד נחיתה חללית בראשית ירח תעשייה אווירית spaceil (צילום: מוטי קמחי)
תמונה שצילמה החללית לפני ההתרסקות(צילום: מוטי קמחי)

 

תמונת המכתש צולמה על ידי אחת המצלמות הטלסקופיות של החללית של LRO, בצבעי שחור-לבן. היא צולמה מגובה 90 ק"מ, וזיהתה כתם בקוטר של 10 מטרים, שצבעו הכהה מעיד לפי חוקרי נאס"א על ה"נחיתה" הקשה והתפרקות החללית במהלכה

 

בנאס"א ציינו כי לא ברור מהתמונות אם אכן נוצר מכתש של ממש בעקבות ההתרסקות, וייתכן כי הוא קטן מדי בשביל שהחללית תוכל לזהותו. אפשרות אחרת, ציינו, היא שהחללית חרכה את האדמה במקום ליצור מכתש, ויצרה "שקע" קטן. זאת, אולי, בגלל הזווית הנמוכה שבה פגעה החללית בקרקע הירח, המסה הנמוכה שלה (יחסית למטאור באותו הגודל), והמהירות הנמוכה יחסית שלה (גם כן ביחס למטאור באותו הגודל).

 

ד"ר יואב לנדסמן מעמותת SpaceIL, שהיה בחדר הבקרה בתעשייה האווירית בזמן ההתרסקות, כתב: "כן, בהחלט גירדנו את הירח. תודה לצוות החללית LRO של נאס"א על התמונות".

 

בינתיים הכריז מוריס קאהן, שתרם 40 מיליון דולר לפרויקט החללית, על כך שהחללית "בראשית 2" תשוגר לירח בתוך שנתיים עד שלוש שנים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים