שתף קטע נבחר

נשר שהורעל ברמת הגולן הושב לטבע

שבוע לאחר ההרעלה שגרמה למותם של שמונה נשרים ברמת הגולן ולקריסת אוכלוסיית הנשרים המזערית בצפון, אחד הנשרים ששרד את ההרעלה וטופל בבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים, שוחרר בחזרה לטבע בשמורת גמלא

 

 

אחד משני הנשרים ששרדו את ההרעלה ברמת הגולן, שגרמה למותם של שמונה נשרים אחרים, שועלים ותן, הושב הבוקר (ה') לטבע. הנשר עם תג הכנף "T72" חזר לשמורת גמלא.

 

הנשר הבוגר הובא יחד עם נשרים נוספים מספרד כדי לחזק את האוכלוסיה המצומצמת בגולן, ביניהם זכרים ונקבות, שהגיעו לאחרונה לבגרות מינית והיו אמורים להתחיל להקים משפחות חדשות באזור.

 

הנשר לאחר ששוחרר (צילום: ארז ארליכמן)
משחררים את הנשר(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר בשמיים (צילום: ארז ארליכמן)
הנשר בשמיים(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר בשמיים (צילום: ארז ארליכמן)
הנשר בשמיים(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר בשמיים (צילום: ארז ארליכמן)
הנשר בשמיים(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר לפני השחרור (צילום: ארז ארליכמן)
הנשר לפני השחרור(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר לפני השחרור (צילום: ארז ארליכמן)
הנשר לפני השחרור(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר לפני השחרור (צילום: ארז ארליכמן)
הנשר לפני השחרור(צילום: ארז ארליכמן)

הנשר לפני השחרור  (צילום: נועה מורד, רשות הטבע והגנים)
הנשר לפני השחרור (צילום: נועה מורד, רשות הטבע והגנים)

 

לאחר מספר ימי אישפוז והתאוששות בבית החולים לחיות בר של הספארי ברמת גן ורשות הטבע והגנים, קבע צוות הווטרינרים כי הנשר כשיר לשוב בחזרה ואתמול בצהריים נלקח הנשר אל שמורת גמלא, לקראת השבתו לטבע. 

הנשרים שהורעלו למוות (צילום: דודו פילס, רשות הטבע והגנים)
הנשרים שהורעלו למוות(צילום: דודו פילס, רשות הטבע והגנים)

 

נשר בבית החולים לחיות בר (צילום: רוני אליאס, בית החולים לחיות בר)
נשר בבית החולים לחיות בר(צילום: רוני אליאס, בית החולים לחיות בר)

 

בבית החולים לחיות בר ציינו כי הנשר הצעיר שהגיע במצב קשה לאחר ההרעלה, סבל מתסמינים אופייניים לנשרים מורעלים, ביניהם דופק נמוך, חולשה כללית וקשיי נשימה. בבית החולים הוא עבר שטיפת זפק וטיפול בעזרת פחם פעיל, זכה נוזלים ובדיקות דם כדי לוודא כי מערכות גופו לא סובלות מנזק ואין חשש לספיגה חוזרת של הרעל אליו נחשף לראשונה.

 

בתום הטיפול הראשוני, הועבר העוף הדורס לאישפוז בחדר טיפול נמרץ בבית החולים והיה תחת השגחה מסביב לשעון. זמן קצר לאחר הקליטה בבית החולים, נראו סימנים מעודדים לשיפור במצבו ובליל יום שישי הנשר קיבל מנת אטרופין נוספת במטרה לאפשר ספיגה איטית של החומר בגופו.

 

נשר T72 בגמלא בינואר 2018 (צילום: גדי לייבה)
נשר T72 בגמלא בינואר 2018(צילום: גדי לייבה)

 

החשש הגדול הוא כי מאוכלוסיית הנשרים שמספרה הוערך ב-2006 בכ-130 פרטים ולפני ההרעלה הוערך מספרה בכ-20 פרטים, נותרו פרטים בודדים בלבד ולדברי רשות הטבע והגנים, מדובר בפגיעה אנושה באוכלוסיית הנשרים בגולן.

 

אתמול האריך בבית משפט השלום בטבריה, בפעם השנייה,מעצרו של החשוד בהרעלת הנשרים. מעצרו הוארך עד מחר. הוא חשוד כי הרעיל פגר של פרה, במטרה לחסל חיות טרף, והביא למותם של שמונת הנשרים. יחידת ארז של מג"ב ממשיכה בחקירה.

 

במקביל, בימים האחרונים חתמו למעלה מ-3,200 איש על עצומה, המשותפת לחברה להגנת הטבע ולרשות הטבע והגנים, הקוראת לשרי הממשלה ולחברי הכנסת, לתמוך בתיקון לחוק הגנת חיית הבר, אותו יוזמים שני הארגונים ושיוגש בקרוב. מדובר בהחרמת הענישה נגד מרעילים ונתינת כלים אפקטיביים יותר לפקחי רשות הטבע והגנים https://www.teva.org.il/stop_poisoning.

 

 

אחיה ראב"ד השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נעמה מנספלד, רשות הטבע והגנים
הנשר T72 חזר לטבע
צילום: נעמה מנספלד, רשות הטבע והגנים
מומלצים