בדיקת שמיעה: אוזניות אלחוטיות במבחן
איזו מהן הכי נוחה, איזו לא מתאימה למוזיקה, איזו טובה במיוחד לספורט, ובאיזו מהן קופסת ההטענה פשוט קטסטרופלית: השווינו בין האוזניות האלחוטיות המובילות בשוק
חייבים להודות באמת הלא נוחה – גם אוזניות שמחוברות לטלפון בחוט הן מוצר די נוח. ובכל זאת, מזה כמה שנים מנסות חברות רבות להסביר לכם שהדבר הגדול הבא הוא אוזניות אלחוטיות בכלל, ואוזניות נטולות-חוטים בפרט. הסוג הראשון נראה כמו אוזניות רגילות, המחוברות ביניהן ברצועה המקיפה את הראש, ורק החיבור שלהן למכשיר הטלפון או למקור שמע אחר נעשה בדרך אלחוטית. אוזניות נטולות-חוטים, לעומתן, הן אלה שגם נפרדות פיזית זו מזו. אלה מגיעות עם קופסת טעינה, שגם שומרת עליהן וגם טוענת אותן בזמן שהן יושבות בה (וכמובן שצריך גם אותה לטעון כשהיא נגמרת).
נכון, אם אתם עושים ספורט, חוטים עלולים להפריע. וכן, חלק מהאוזניות נטולות-החוטים הן ממש קומפקטיות. וכמובן שיש אנשים שאוהבים סרטי ריגול מספיק כדי לשים אוזנייה מהסוג הזה ולחשוב שהם ג'יימס בונד. אבל הסיבה העיקרית לכך שהתחום הזה פורח כיום היא שיווקית – זה פשוט טרנדי להסתובב עם אוזניות כאלה. זו גם הסיבה למאות סוגי החיקויים שצצו לאוזניות האיירפודס של אפל שבועות מעטים לאחר השקתן ב-2016.
אך לייצר אוזניות נטולות-חוטים טובות עדיין עולה לא מעט. אז כן, תוכלו למצוא חיקויי איירפודס באתרי מסחר בעשרות בודדות של שקלים, אבל אין לכם מה לצפות מהן לזמן סוללה סביר, איכות חיבור טובה, מיקרופון שיכול לסנן רעשים או תמיכה לאורך זמן.
אלא שבעיות אינן נחלתן הבלעדית של האוזניות החקייניות: מבין האוזניות שבדקנו, שמייצגות כמה מהמותגים הבולטים בתחום הסאונד, אף זוג לא הצליח לשרוד יום שלם של שימוש בלי לפחות ניתוק רגעי אחד. זה אמנם משהו מינורי שלרוב נפתר אחרי חלקיק שנייה, וקל להתרגל אליו, אבל הוא מזכיר שטכנולוגיית בלוטות' היא עדיין לא הדבר הכי אמין בשוק. כשחברות כמו אפל וסמסונג החליטו להרוג את שקע האוזניות, הן התכוננו לעתיד האלחוטי, אבל הטכנולוגיה עדיין לא שם. לא יידרשו לה הרבה שנים כדי להגיע לחיבור אמין בין האוזניות לטלפון שיחזיק שעות, אבל אנחנו עדיין לא בנקודה הזאת.
מחיר: 729 שקל
חברת RHA הסקוטית היא יצרנית אוזניות חדשה יחסית, שהוקמה רק ב-2011 ועדיין מנסה לבנות לעצמה שם בתעשייה הזו, עם תוצאות מעורבות. יש לה אוזניות מעניינות עם סאונד מרשים וטכנולוגיה ייעודית (דגם t20 למשל), לצד מגוון רחב של אוזניות לא מאוד מרשימות. TrueConnect הוא הניסיון הראשון של RHA לייצר אוזניות נטולות חוטים.
הטוב: הסאונד של האוזניות האלה טוב יחסית, בלי העדפה מובהקת לצלילים נמוכים או גבוהים, אך עם תוצאות שאינן צורמות לאוזניים. הן גם נוחות למדי, עם עיצוב שבבירור שואב השראה מאיירפודס של אפל אך משתמש בו כדי לייצר אוזניות שנכנסות לאוזן. התוצאה היא אוזניות כמעט בלתי-מורגשות באוזניים, שעדיין מצליחות לייצר סינון טוב למדי של רעשי רקע ולא נופלות גם כשאתם רצים. גם הסוללה - 5 שעות בין הטענות וסוללה שמספיקה לארבע הטענות בתוך קופסת האחסון - טובה בהשוואה לחלק ניכר מהמתחרים.
הרע: קופסת האחסון של האוזניות אמנם מגניבה וייחודית מאוד, אך היא גם מהגדולות שתמצאו בסקירה הזו. מנגנון הפתיחה המגניב, והציפוי הנעים למגע לא משנים את העובדה שאת הקופסה הזו קשה לתחוב לכיס של הג'ינס. בנוסף, קישוריות הבלוטות' של TrueConnect היא בינונית למדי, ובאזורים בעייתיים עם הרבה עומס על טווח התדרים אתם עלולים לחוות ניתוקים רגעיים.
השורה התחתונה: אם אתם מחפשים אוזניות נטולות חוטים שתהיינה באמת נוחות, TrueConnect הן אופציה טובה, שגם מגיעה עם סוללה מצויינת ואיכות סאונד גבוהה, אך חסרונות בתחום הקישוריות ונוחות האחסון מפריעות להן לקבל המלצה חמה יותר.
מחיר: החל מ-799 שקל
הדור הראשון של האיירפודס, שראה אור ב-2016, אחראי במידה לא מעטה לפופולריות של אוזניות נטולות-חוטים. אפל לא הייתה הראשונה שייצרה אוזניות כאלה, אבל שלה לא נפלו מהאוזניים וסיפקו חוויית שימוש מצוינת. בתוך כמה חודשים, מספיק היה להסתובב כמה דקות בעיר גדולה כדי לראות אדם עם איירפודס או עם אחד החיקויים שלהן ברחוב. לפני כחודשיים ריעננה אפל את הדגם, בלי לשנות את המבנה שלו. בפנים יש עכשיו שבב עיבוד חדש, ויש גם אופציה לקופסת טעינה שנטענת בצורה אלחוטית, על ידי הנחתה על משטח ייעודי.
הטוב: אלה עדיין מהאוזניות הנוחות ביותר בשוק, והיחידות בבדיקה הזו שאפשר די בקלות לשכוח אותן באוזניים. העיצוב שלהן אמנם מינימליסטי ולא נראה מאוד ארגונומי במבט ראשון, אבל הן יושבות טוב באוזן. אין עליהן כפתורים, מה שמקל על הכנסתן והוצאתן מהאוזניים. אמצעי השליטה הפיזי היחידי הוא נקישות על גבי האוזנייה, וזה עובד טוב מאוד. איכות הצליל טובה, והמיקרופון מצוין גם בסביבה רועשת. האוזניות תומכות בשליטה קולית באמצעות סירי, אם יש לכם אייפון. הן מספקות 5 שעות האזנה, וקופסת הטעינה שלהן נותנת עוד 19 שעות.
הרע: את הפעולה שתתבצע בעת נקישה על האוזניות אפשר לתכנת רק באמצעות מכשיר אפל (אייפון, אייפד, מק), וכך גם את האפשרות לראות את מצב הטעינה של הקופסה והאוזניות עצמן. גם השליטה הקולית, כאמור, מוגבלת לבעלי מכשירים של אפל. אם יש לכם טלפון אנדרואיד, תקבלו פונקציונליות בסיסית מאוד. הנקישות יעבדו, אבל לא יהיה אפשר לשנות את פעולתן. בנוסף, למרות העיצוב הנוח, האוזניות לא חוסמות רעשים מהסביבה. איכות החיבור של האיירפודס מאוד לא אחידה – יש טלפונים שאיתם האוזניות עובדות מצוין, ויש כאלה שאיתם יש הפרעות חיבור. עם האייפון, כמובן, אין בעיות.
השורה התחתונה: האוזניות הטובות ביותר למשתמשי אייפון, אבל אם יש לכם טלפון אנדרואיד, אולי כדאי להסתכל על דגמים אחרים קודם.
מחיר: 599 שקל
אחת מחברות האלקטרוניקה הגדולות בעולם הצטרפה לחגיגת האוזניות נטולות-החוטים ב-2016 עם ה-IconX Gear, ומאז הספיקה כבר להוציא להן דור נוסף ולהחליף מיתוג לקראת הדגם השלישי. הגלקסי באדס הן האוזניות הפחות יקרות בסקירה הזו, ואם תרכשו גלקסי S10 בחלק מהרשתות, תקבלו אותן במחיר אפילו יותר נמוך.
הטוב: הגלקסי באדס מספקות תמורה מצוינת למחיר עבור קהל מאוד רחב – אנשים שרוצים אוזניות נטולות-חוטים פשוטות ונוחות. העיצוב שלהן לא בולט, הן יושבות היטב באוזן ומאפשרות שימוש לאורך שעות ארוכות בלי כאבי אוזניים. בניגוד לאפל, שמוותרת על תמיכה מלאה במכשירי אנדרואיד, האוזניות של סמסונג לא קושרות אתכם למכשירים של החברה – תוכלו להשתמש בהן ברוב מכשירי אנדרואיד בלי לאבד יותר מדי, אם תתקינו את היישומים של סמסונג. הן מספקות כחמש שעות בטעינה אחת, וזה לא רע.
הרע: אלה לא אוזניות למוזיקה – הצליל שלהן מאוד לא מרשים. פודקאסטים נשמעים בסדר גמור. בנוסף, ממשק השליטה שלהן מסתמך על משטחי מגע באוזניות, ואם תגעו בהם בזמן הוצאתן מהאוזניים, אתם עלולים לגלות שהאודיו שהפסקתם חוזר להתנגן. זה קורה פעם אחר פעם אחר פעם. איכות החיבור שלהן לא עקבית, ולעיתים החיבור לא מהיר מספיק כדי שאפשר יהיה לראות וידיאו ולשמוע קול בצורה מסונכרנת. האפליקציה של האוזניות, Galaxy Wearable, לא עשירה כמו אלה של כמה מהאוזניות האחרות בהשוואה זו. כמו כן, המיקרופון שלהן פחות טוב בהשוואה למתחרה הגדול מבית אפל. וקופסת הטעינה, שאמנם כן תומכת בטעינה אלחוטית, מספקת רק 7 שעות – פחות מאחרות.
השורה התחתונה: אוזניות טובות לאנשים עם אנדרואיד שרוצים לשמוע פודקאסטים בדרך לעבודה, או למי שמחפשים אוזניות זולות יחסית שעדיין תספקנה חוויה לא רעה.
מחיר: 590 שקל
המותג House of Marley מוכר מאוד בישראל, בין השאר בגלל הקשרים המקומיים של משפחת הזמר המנוח. האוזניות שיוצאות תחת השם הזה תהיינה לרוב נגישות מבחינת מחיר, ומאוד ידידותיות לסביבה בכל הקשור לרכיבים מהם הן עשויות. האוזניות נטולות החוטים Liberate Air אינן יוצאות דופן.
הטוב: הן נראות ממש טוב. Liberate Air קטנות, לא בולטות מהאוזניים, ועם פאנל במבוק בצד החיצוני שלהן. הן גם יושבות טוב, עם איטום רעשים סביר ופיזור משקל אשר מקל על שימוש לאורך שעות רבות. הסוללה מצויינת גם כן: בחברה מדברים על 9 שעות זמן סוללה ו-32 שעות נוספות בתוך קופסת ההטענה, אך אנחנו קיבלנו מספרים שקרובים יותר ל-7 שעות ו-24 בקופסת הטענה, ככל הנראה בגלל שימוש בעוצמת צליל גבוהה. קופסת ההטענה עצמה, אגב, מצויידת גם היא בפאנל במבוק, ומבחוץ עטופה בבד נעים.
הרע: הסאונד שלהן מתאים יותר לז'אנרים בהם כמעט ואין דבר כזה "יותר מדי בס", וגם בהם לפעמים הצלילים הנמוכים נשמעים מלוכלכים ומלאכותיים מדי. זה לאו דווקא רע, אבל אין סיבה לקנות אותן אם אתם רוצים לשמוע מוזיקה קלאסית או מוזיקה אלקטרונית בה יש חשיבות גבוהה יותר לאיזון בין התדרים הגבוהים לנמוכים. בנוסף, האוזניות משתמשות בטכנולוגיה די מיושנת לחיבור עם הטלפון, ומנסות לחבר כל אוזניה בנפרד.
השורה התחתונה: אוהבים היפ הופ (או, נגיד, רגאיי)? רוצים לצמצם את הפגיעה שלכם בסביבה כשאתם קונים אלקטרוניקה? אלה האוזניות עבורכם.
מחיר: 799 שקל
הרבה לפני שסמסונג ואפל נכנסו לתחום של אודיו אלחוטי, ג'ברה הייתה שם. החברה, שהוקמה לפני שלושה עשורים, היא מהמובילות בתחום של אוזניות בלוטות', ומוצריה נמצאים על מדפי החנויות בישראל כבר שנים רבות. לאוזנייה שנבדקה כאן יש אחות פחות ספורטיבית בעלת שם כמעט זהה – Elite 65t. ההבדל בין שני הדגמים הוא בעיקר בחסינות מפני זיעה שקיימת בדגם הספורטיבי (ה-Active).
הטוב: אלה האוזניות עם איכות החיבור הטובה ביותר מאלה שבדקנו. אין עדיין בשוק אוזניות נטולות-חוטים שלא סובלות מבעיות חיבור בכלל, אך הבעיות של ג'ברה היו המינוריות ביותר בבדיקה שלנו. הן נוחות יחסית, יושבות טוב באוזניים, והמיקרופון מצוין. גם התוכנה ששולטת באוזניות מרשימה, עם מגוון אפשרויות צליל ויכולת להשמיע צלילים מהסביבה למקרים שבהם אתם לא רוצים סינון רעשים מלא. כמו אוזניות אחרות, גם הן מספקות כ-5 שעות של האזנה, כשהקופסה מספקת עוד 10 שעות.
הרע: קופסת הטעינה מזעזעת – אין מילה אחרת לתאר אותה. גם אחרי כמה ימים של שימוש בלתי פוסק, כל ניסיון לפתוח אותה הוא מאבק, בגלל המבנה והסגירה המכנית. יש עוד כמה חסרונות, כמו גודל האוזניות – שמתחיל להעיק קצת אחרי שימוש של כמה שעות ברצף – אבל הקופסה היא הבעיה האמיתית.
השורה התחתונה: אוזניות מצוינות לספורט, ולא רק, אבל חייבים לשפר את קופסת ההטענה.
מחיר: 899 שקל
Bose היא אחת מחברות האודיו המוכרות ביותר בעולם כיום, שמייצרת כבר שנים אוזניות, אך לתחום האוזניות נטולות-החוטים נכנסה רק בשנה שעברה עם ה-Soundsport Free. בניגוד ליצרנים האחרים, עבור Bose זהו הדור הראשון של אוזניות מסוג זה. המיתוג שלהן, המראה והיכולות – כולם מתרכזים בפעילות גופנית. בגלל זה הן גם נראות יחסית מוזר ולא מנסות להתחבא. למעשה, הן ממש בולטות מהאוזניים.
הטוב: איכות הצליל פשוט פנטסטית. הבס ברור ובעל נוכחות, התדרים הגבוהים לא נשכחים גם הם. עוצמת הצליל מצוינת, ויחד עם חסימת הרעשים בזכות מבנה האוזנייה, מקבלים חוויית סאונד שקשה להתחרות בה באוזניות נטולות-חוטים. הצורה שבה האוזניות נכנסות לאוזן, עם חלק גומי שמתלבש על פנים האוזן, מחזיקה אותן בפנים גם אם אתם מנערים את הראש בחוזקה. זה ממש מרשים. וכמו אוזניות ספורט אחרות, גם אלה לא אמורות להיפגע מזיעה. איכות החיבור שלהן טובה, ואיכות המיקרופון טובה גם כן.
הרע: המבנה המתבלט בעליל של האוזניות עלול להפריע מבחינה אסתטית, והגודל שלהן קצת מקשה על לבישה לאורך זמן – האוזניים מתעייפות. כפתורי השליטה שנמצאים עליהן הם כפתורי גומי לא נוחים, שדי קשה ללחוץ עליהם, אם כי מתרגלים לזה די מהר. מעבר לכך, קופסת הטעינה עצומה בהשוואה לאחרות – כגודל שתי קופסאות של איירפודס, וכך גם משקלה. ובגודל הזה, היא מספקת רק 10 שעות נוספות של האזנה.
השורה התחתונה: אם אתם צריכים אוזניות להתעמלות, או אם איכות הסאונד זה הדבר שהכי חשוב לכם, אלה האוזניות עבורכם.
מחיר: 1,590 שקל
B&O הוא מסוג המותגים שאנשים קונים כסמל סטטוס, אבל זה לא מפריע לחברה הדנית לנסות ולהיות טובה מאוד במה שהיא עושה. במקרה של מוצרי אודיו, זה אומר סאונד טוב ועיצוב מרשים - שני הרכיבים שהפכו את הרמקולים והאוזניות שלה לשם דבר בתעשייה הזו. ה-E8 2.0 הוא דור האוזניות נטולות החוטים השני של החברה.
הטוב: הצלילים שהן מפיקות מצויינים, במיוחד אם אתם לא נעולים לז'אנרים בהם באס משחק תפקיד חשוב. זכור לי רק דגם אוזניות נטולות חוטים אחד בו הקונצ'רטו לכינור של מנדלסון נשמע כל כך טוב, ואלה הן המתחרות הישירות מבית סנהייזר. הפרדת הכלים, שחזור מדוייק של צלילי הכינור - הכל כאן ברמה גבוהה מאוד. הן גם יושבות בצורה נוחה מאוד באוזניים, לא בולטות במיוחד, ומגיעות עם קופסת הטענה מינימליסטית שגם יכולה להיטען באופן אלחוטי. יש כאן גם מצב "שקוף", בו האוזניות קולטות צלילים מהסביבה ומעבירות אותן לאוזניה, כדי שתשמעו את מה שקורה סביבכם.
הרע: המחיר שלהן לא תחרותי - כצפוי עם מוצר של B&O. בנוסף, זמן הסוללה שלהן הוא רק 4 שעות, עם עוד 12 שעות בתוך קופסת ההטענה. זה לא הרבה. קופסת ההטענה מגיעה עם ציפוי עור, שאינו מאוד נעים למגע. מערכת השליטה באוזניות לא מהטובות, ודורשת מכם לזכור רצפים של נקישות כדי לשלוט בצליל.
השורה התחתונה: אוזניות מצויינות לחובבי מוזיקה, עם יכולות מגניבות כמו מצב שקוף וטעינה אלחוטית, אך מערכת השליטה עדיין לא נוחה והמחיר גבוה.