סער נגד חוק החסינות: "מקסימום נזק"
חבר הכנסת מהליכוד הביע התנגדות לחוק שאותו מקדם נתניהו: "מדובר באפס תועלת. נתניהו קיבל עצה לא טובה. אעשה את המרב כדי שזה לא יקרה". הוא הוסיף: "יש בליכוד אנשים נוספים שמוטרדים מהחקיקה הזו". גורם במפלגה: "סער לא מחמיץ אף הזדמנות לחתור תחת נתניהו"
ח"כ גדעון סער (הליכוד) הביע הערב (ה') התנגדות לחוק החסינות: "מדובר באפס תועלת ובמקסימום נזק. נתניהו קיבל עצה לא טובה". את הדברים אמר בריאיון לחברת החדשות. "החוק לא יועיל לראש הממשלה ואעשה את המרב כדי שזה לא יקרה". סער הדגיש כי "חקיקה פרסונלית עשויה לפגוע באמון הציבור".
"יכול להיות שיהיו חברים אחרים בליכוד שירצו להביע את דעתם", הוסיף סער. "יש בליכוד נוספים שמאוד מוטרדים מהחקיקה הזו ומהמשמעויות שלו". סער הסביר כי "חוק החסינות קיים 14 שנים, מעולם לא עלתה טענה למה החוק הזה לא טוב. הוא חוקק בתגובה לפסיקה של בג"ץ".
למרות עמדתו, סער לא אמר בפה מלא כי יצביע נגד חקיקה בנושא וטען כי: "כאשר הנושא יעמוד להצבעה אזרחי מדינת ישראל יידעו איך אני עומד להצביע".
על החששות מפגיעה פוליטית בשל התנגדותו אמר סער כי "בעיני לומר את מה שצריך ולעשות את הדבר הנכון הרבה יותר חשוב מהשיקולים של 'מה אני אקבל'. בשביל זה נשלחתי על ידי הציבור. אני לא יכול להיות משותק שמא התבטאות כזו או אחרת תפגע בי. אני לוקח את הסיכון".
סער התייחס ישירות גם למערכת היחסים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו: "כאשר חזרתי לפעילות פוליטית ידעתי שנתניהו הוא מועמד חזק בבחירות הקרובות, הבעתי תמיכה בנתניהו, עבדתי קשה מאוד כדי שהליכוד ינצח. את העמדה שאני מביע עכשיו, נתניהו אמר לפני חודש. אני תומך בראש הממשלה, אני חושב שהוא ראש ממשלה טוב, אני חושב שהוא צריך לכהן אבל אני לא חושב שצריך להתייחס לחוקים חשובים כפלסטלינה".
גורם בליכוד הגיב לדברי סער ואמר: "לא לחינם תקשורת השמאל לא מפסיקה לחבק את גדעון סער, משום שהוא לא מחמיץ אף הזדמנות לחתור תחת נתניהו ולנסות להפיל אותו".
ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) התייחס אתמול באולפן ynet לקידום חוק החסינות ושורת חוקים אחרים שנפסלו על-ידי בג"ץ, בעזרת "פסקת ההתגברות". ואמר בתשובה לטענת ח"כ אורנה ברביבאי (כחול לבן) כי "אנחנו לא מוכרים אף אחד, אלא מגשימים את הדמוקרטיה".
לדברי אוחנה, לא כל ההצעות שפורסמו בתקשורת יקודמו כנראה וייכנסו בסופו של דבר לספר החוקים. "כל אחת לכמה שנים מגיע מישהו שמבקש לערוך שינוי במערכת המשפט, כמו דניאל פרידמן ויעקב נאמן, ואז מבשרים לנו על מות הדמוקרטיה", ניסה להרגיע.
בשאלת חוק החסינות, קרא אוחנה להחזיר את המצב לזה שהיה לפני 2005, כש"חסינות הייתה ברירת המחדל". לדבריו, "זה לא החוק הצרפתי, שאוסר על המשטרה לחקור. אנחנו לא אומרים את זה. צריך לחקור, נחקור, אין בעיה".
ההערכה היא שלאחר שיעביר את חוק פסקת ההתגברות כצעד ראשון, יפעל נתניהו גם לשינוי חוק החסינות ובכך יחזיר את המצב לקדמותו. המשמעות: אם וכאשר היועץ המשפטי לממשלה יחליט להגיש נגדו כתב אישום, הוא יצטרך לבקש את אישור ועדת הכנסת כדי להסיר את חסינותו. במצב הנוכחי, אותו כנראה שואף נתניהו לשנות, אם יחליט היועמ"ש להגיש כתב אישום נגדו - חסינותו מוסרת באופן אוטומטי ועליו לפנות לוועדת הכנסת ולמליאה על מנת להחזירה.
סייע בהכנת הידיעה: יובל קרני.