סוריה: "יירטנו מטרות שהגיעו מכיוון ישראל"
סוכנות הידיעות הממלכתית של סוריה דיווחה על קולות פיצוצים שנשמעו באזור הבירה דמשק. על-פי הדיווח, מערכות ההגנה האווירית של הצבא הסורי הופעלו והצליחו "ליירט כמה מהמטרות". באזור שהותקף נמצאים מחסנים של איראן וחיזבאללה
סוכנות הידיעות הממלכתית בסוריה דיווחה על פיצוצים שנשמעו אמש (ו') בבירה דמשק ובסביבתה. על-פי הדיווח, מערכות ההגנה האווירית הופעלו והצליחו ליירט כמה מטרות שהגיעו מכיוון קוניטרה (ישראל). לפי ארגון האופוזיציה "מרכז המעקב הסורי אחר זכויות אדם", נשמעו שלושה פיצוצים באזור דמשק.
בארגון ציינו כי לפחות שניים מהפיצוצים נשמעו באזור אל-כסווה שמדרום מערב לבירה - שם דווח על תקיפות ישראליות בעבר. מדובר באזור שיש בו מחסנים של איראן וחיזבאללה - וכן אתרים של הגנה אווירית. כלי תקשורת ערביים דיווחו על כטב"מ ישראלי שהתרסק באזור - אך לא היה לכך אישור.
בפעם האחרונה שהסורים דיווחו על תקיפה, דמשק האשימה את ישראל בהפצצה סמוך למתקן פיתוח צבאי באזור העיר חמה שבמערב המדינה. הסורים ציינו כי התקיפה בוצעה מכיוון לבנון - ובמקום נפצעו שלושה בני אדם וכמה מבנים הושמדו.
שבועיים קודם לכן, הסורים האשימו את ישראל בתקיפה נגד יעדים איראניים בצפון המדינה - אך הדגישו שיירטו 70% מהטילים שנורו מהאוויר. התקיפה נערכה ברקע משלוחים תכופים של אמצעי לחימה שבוצעו מטהרן לדמשק באמצעות מטוסי תובלה.
בתחילת השנה ראש הממשלה בנימין נתניהו הודה באופן חריג כי ישראל תקפה מאות יעדים איראניים בסוריה. "רק ב-36 השעות האחרונות חיל האוויר תקף מחסני נשק איראני בנמל התעופה של דמשק", אמר נתניהו בישיבת ממשלה. "צבר התקיפות האחרונות מוכיח שאנו נחושים יותר מתמיד לפעול נגד איראן בסוריה, בדיוק כפי שהבטחנו".
לפנות בוקר גורמים דיפלומטיים דיווחו כי האיראנים הצליחו להעביר בשבוע שעבר משלוח טילים לסוריה דרך המעבר היבשתי במחוז אנבר שבעיראק - תוך התחמקות מהמודיעין הישראלי והאמריקני. ב"גרדיאן" הבריטי נכתב כי קאסם סולימאני, מפקד "כוח קודס" של משמרות המהפכה האחראי על מבצעים מחוץ לאיראן, נפגש לאחרונה עם המיליציות השיעיות בעיראק שנתמכות על-ידי טהרן, והורה להם "להתכונן למלחמת פרוקסי" - מלחמה באמצעות שליחים.
שני גורמי מודיעין מסרו לעיתון כי הפגישה נערכה לפני כשלושה שבועות ביוזמת סולימאני, וכי הטון שנשמע בה היה שונה וחריף יותר מאשר בפגישות דומות שערך עם המיליציות השיעיות בעבר. "זו לא הייתה ממש קריאה למלחמה, אבל לא רחוק מזה", אמר אחד הגורמים לעיתון הבריטי.
הפגישה, כך דווח, הגבירה את החשש בקרב דיפלומטים אמריקנים, בריטים ועיראקים, מכך שעיראק תהפוך לזירה נוספת לסכסוך בין וושינגטון לטהרן, והייתה אחת הסיבות להחלטת ארה"ב להחזיר מעיראק את כל אנשי הסגל הדיפלומטי שנוכחותם שם אינה הכרחית.