שתף קטע נבחר

 

לילה טוב אירופה: מי תהיה אלופת היורוליג?

מאמן יווני שמאמן אימפריה רוסית מול מאמן טורקי שהוא גרסה מקומית של פיני גרשון. צסק"א ואנאדולו אפס מגיעות לגמר הפיינל-פור עם קו אחורי אפקטיבי וקטלני

קו קדמי גבוה ומוכשר זה נחמד, אפילו חשוב, אבל בסוף, בטח בכדורסל של השנים האחרונות, הקו האחורי הוא זה שמכריע משחקים. בדיוק כפי שהיה בחצאי גמר פיינל-פור היורוליג שלשום בוויטוריה.

 

ריאל מדריד הציגה מול צסק"א חבורת ענקים בראשות וולטר טבארס (2.21), שבהתחלה הראה דומיננטיות מרשימה, אבל נכנס לבעיית עבירות ומחליפו גוסטבו איון לא הגיע למשחק. בצד השני, סרחיו רודריגס עלה מהספסל והשאיר את צסק"א בתמונה. אחת הסיבות לפיגור של צסק"א הייתה היכולת החלשה של ננדו דה קולו ב-20 הדקות הראשונות (4 נקודות). בחצי השני הצרפתי התעורר, הוסיף 19 למאזנו וקבע מהפך עבור צסק"א - 90:95.

 

ננדו דה קולו (צילום: רויטרס)
ננדו דה קולו. הגיע בחצי השני של חצי הגמר(צילום: רויטרס)

 

ומה הקו האחורי של ריאל עשה? פאקונדו קמפאסו הארגנטינאי הוא שחקן שכיף לראות משחק, אבל שלשום קלע 10 נקודות ב-2 מ-8 מהשדה (וגם יצא בחמש עבירות), סרחיו יול היה פשוט נוראי עם 1 מ-10 לשלוש, ורק פביאן קוז'ור התעלה עם 18 נקודות מהספסל.

 

חצי הגמר המוקדם יותר בו אנאדולו אפס פירקה את פנרבחצ'ה 73:92, הדגיש עוד יותר עד כמה הקו האחורי קריטי במשחקים כאלה. שיין לארקין נתן עונה סדירה בינונית מאוד ביורוליג, אבל התעורר בפלייאוף מול ברצלונה. נגד פנר של ז'ליקו אוברדוביץ' הגארד האמריקאי היה בזון משל עצמו, התעלל בכל שומר שהשועל הסרבי שם עליו וסיים עם 30 נקודות, 7 ריבאונדים, 7 אסיסטים ושיא מדד לשחקן בתולדות הפיינל פור - 43.

 

שיין לארקין אנאדולו אפס (צילום: EPA)
שיין לארקין. היה בזון משל עצמו(צילום: EPA)

 

וסיליה מיצ'יץ' הסרבי המשיך בקו העלייה שלו, להט עם 25 נקודות והראה סט יכולות שכבר עכשיו שם אותו בשורה הראשונה של הרכזים ביבשת. מה עשו הגארדים של פנר? ניחשתם נכון, פישלו בענק. בובי דיקסון, או בשמו הטורקי, עלי מוחמד, נעלם לחלוטין (4 נקודות ב-25 דקות), המניה הבטוחה של אוברדוביץ', קוסטאס סלוקאס, קלע 8 ב-1 מ-6 מהשדה, ואריק גרין עוד איכשהו הצליח לתת תפוקה סבירה עם 13 נקודות, אבל שיחק רק 21 דקות. שימו לב לנתון הבא - לארקין ומיצ'יץ' יחד סיימו את ההתמודדות עם מדד 70, סלוקאס ומוחמד צברו יחד 0, וזה אומר הכל.

 

צסק"א ואנאדולו אפס, שיתמודדו הערב (21.30) בגמר היורוליג, שיחקו העונה פעמיים אחת מול השנייה ובשני המקרים הרוסים ניצחו. יחד עם זאת, המשחק השני שנערך לקראת סיום הליגה הסדירה (78:80 בחוץ לחבורה של דימיטיריס איטודיס) הוכיח שאין פייבוריטית ברורה לגמר הזה, למרות המאזן המטורף בין הצדדים לאורך ההיסטוריה (3:17 לצסק"א, כולל שמונה ניצחונות רצופים ו-0:10 במשחקים אותם הרוסים אירחו).

 

סרחיו רודריגס חוגג (צילום: EPA)
סרחיו רודריגס חוגג על ריאל(צילום: EPA)

 

ניתוח של צמד המפגשים האחרונים בין הקבוצות מגלה נתון מעניין. בניגוד לריאל, שלא הצליחה לעצור את הצמד לארקין-מיצ'יץ', שחקניו של איטודיס עשו עליהם עבודה יוצאת מן הכלל. הרכז הסרבי קלע בממוצע במשחקים הללו 6 נקודות בלבד עם 2 מ-13 מחוץ לקשת. האמריקאי לא היה הרבה יותר טוב עם 9 בלבד. מסתמן כי וויל קלייבורן ודניאל האקט יתחילו בהגנה עליהם.

 

גם לפורוורדים יהיה משקל חשוב במשחק הזה. קלייבורן, שחולם לחזור לארה"ב ולחתום ב-NBA, היה טוב מאוד בחצי הגמר עם 18 נקודות. קורי היגינס, שקלע 10 נקודות באחוזים נוראיים מהשדה (1 מ-9), הפגין קור רוח מהקו עם 9 מ-10. הקרב של השניים מול קרונוסלב סימון, ג'יימס אנדרסון ואדריאן מוארמן, יהיה חשוב לא פחות.

 

מלחמת יוון - טורקיה

דו-קרב מעניין נוסף יהיה על הקווים בין ארגין עתמאן לאיטודיס. טורקיה נגד יוון, קרב בין שכנים. כיסא המאמן בצסק"א הוא אחד המבוקשים ביבשת, אם לא המבוקש ביותר. יש לך תקציב עצום, נדיר שמפטרים אותך באמצע העונה (כי לרוב אתה מצליח) ובשורה התחתונה, זה מסמן אותך כאחד המאמנים הטובים באירופה ויכול להוביל אותך גם לג'וב בצוות מקצועי ב-NBA. בניגוד לקודמיו בתפקיד, איטודיס קיבל את הג'וב אחרי לא יותר מדי שנים כמאמן ראשי (היה עוזרו של אוברדוביץ' בפנאתינייקוס במשך 13 שנים), אך הגיע בכל חמש עונותיו כמאמן צסק"א לפיינל-פור. מנגד, הוא זכה בתואר רק פעם אחת (2016), הפסיד שלוש פעמים בחצי הגמר, והעונה העפיל לקרב על הגביע. חוזהו של איטודיס מסתיים בקיץ, והפסד בגמר עלול להביא לכך שהצדדים ייפרדו.

 

דימיטריס איטודיס צסק
דימיטריס איטודיס. זכה רק פעם אחת(צילום: AFP)

 

על הקווים של אנאדולו יעמוד עתמאן, שחזר למועדון באמצע העונה שעברה אחרי כמה שנים פחות טובות בגלאטסראיי המפורקת כלכלית, והפך אותו ב-180 מעלות. עתמאן הוא סוג של פיני גרשון עבור אנאדולו. הוא אמנם לא זכה עם הטורקים ביורוליג, אבל כן הגיע איתם להישג השיא שלהם עד העונה (מקום שלישי בפיינל-פור 2000). כמו כן, הוא הביא לקבוצה תואר אליפות ושני גביעים.

 

את 2017/18 סגרה אנאדולו במקום האחרון והמביש ביורוליג. בקיץ ביצע עתמאן חריש עמוק בסגל ובנה אותו כפי שרצה. את השינויים ראו מיד, כשאנאדולו הפכה לאחת הקבוצות המהנות לצפייה ביורוליג (מסרה 19.4 אסיסטים בממוצע, מקום שני אחרי ריאל). עתמאן, בהופעתו הראשונה בגמר פיינל־פור היורוליג, יכול להיכנס לרשימה אקסקלוסיבית במיוחד אם ינצח את צסק"א, כשיהיה לשלישי בהיסטוריה אחרי דושקו איבנוביץ' ודייויד בלאט שזוכה בדאבל - יורוליג ויורוקאפ (2016 עם גלאטסראיי). יהיה שמח.

 

ארגין עתמאן שיין לארקין אנאדולו אפס (צילום: רויטרס)
עתמאן עם לארקין. הפך את המועדון ב-180 מעלות(צילום: רויטרס)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים