אי נעלם בהודו הצביע בפעם האחרונה לפני שיטבע
רק 4,000 תושבים נכללו ברשימת הבוחרים באי גהורמרה, שאיבד כמחצית מגודלו ב-30 השנים האחרונות ואלפים עזבו אותו. לדברי פקידת הבחירות באי, הוא עלול להיעלם לחלוטין בתוך שלוש שנים. "נמשיך לחיות כאן עד שלא נוכל עוד". לפי מדגמים ראשונים, ראש הממשלה המכהן צפוי לנצח
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"מי שהיה יכול כבר עזב", אמר דולואי. "איך עניים כמוני יעזבו? אנחנו מקווים שהממשלה תעזור לנו להתחיל חיים חדשים". שטח האי כעת הוא ארבעה קילומטרים רבועים, אחרי שאיבד כמחצית מגודלו בשלושת העשורים האחרונים עם עליית מפלס הים.
לבוחרים בגהורמרה עדיין יכול להיות חלק בניסיונו של ראש הממשלה נרנדרה מודי להיבחר לכהונה שנייה. מפלגתו הלאומנית של מודי ("מפלגת העם ההודית"), קיימה קמפיין אגרסיבי ברחבי מדינת מערב בנגל, והתוצאה במחוז הבחירה צמודה. מדגמים שפורסמו אתמול עם סגירת הקלפיות מלמדים שמפלגתו של מודי בדרך לניצחון, אך אמינותם מוטלת בספק.
דולואי סבור שהצבעתו ותוצאות הבחירות, שיוכרזו ב-23 במאי, לא ישנו את עתידו של האי. "אנחנו נמשיך לחיות כאן עד שלא נוכל עוד", הוא אמר. סוואטי בנדופאדאי, פקידת הבחירות בגהורמרה, אמרה כי האי עלול להיעלם בתוך שנתיים או שלוש, שכן כל עונת מונסון מגבירה את קצב שקיעתו. "אנשים יודעים שהתהליך הטבעי הזה הוא בלתי ניתן לעצירה ועוברים בהדרגה ליבשת", היא הוסיפה.
אלפים מתושבי האי עברו בשנים האחרונות לסאגאר, אי גדול יותר באזור, או לקאקדוויפ ביבשת. אבל כמה איים באזור מאוימים. מודי קיים את אחת מעצרות הבחירות הגדולות שלו בבנגל בשבוע שעבר, שם דיבר על ביטחון. עם זאת, נושא איכות הסביבה לא נכלל בקרב על ראשות הממשלה בין מודי לבין מנהיג האופוזיציה, רהול גנדי.
קרחוני ההימלאיה הנמסים שגורמים לעליית מפלס המים במפרץ בנגל, הזיהום הנגרם כתוצאה מכריית פחם והיערות המתכווצים, כל אלה מוזכרים בקושי במצע הבחירות בשתי המפלגות הגדולות. בקמפיין הבחירות לא הוזכרו ניו דלהי ו-13 ערים הודיות נוספות, שהן בין 15 הערים עם זיהום האוויר הגבוה ביותר בעולם.
"שתי המפלגות הגדולות דחקו לשוליים את הדיון על הנושאים הסביבתיים במהלך הקמפיין", אמרה ארטי קוסלה, מנהלת "מגמות אקלים", ארגון העוקב אחר שינויי האקלים ופועל למען אנרגיה נקיה. "הציבור ברחבי העולם עורר מודעות לנושאים סביבתיים, בהודו זה בבירור חסר".
המבקרים אומרים כי המחסור בדיון על הנושא הסביבתי פגם גם בדיון בתחומים מרכזיים כמו חקלאות, מקומות עבודה, אספקת מים והגירה.
סאטיש צ'נדרה ג'אנה, מורה לשעבר בן 75 שחי כל חייו בגהורמרה, סיפר שהוא מיואש. "אנחנו נאבקים כדי לחיות כאן. אני פשוט לא רוצה לעזוב את המקום הזה", הוא אמר. "לבי וסיפור חיי קשורים לאי הזה".
הדור הצעיר לא יכול להרשות לעצמו להיות נוסטלגי כמו ג'אנה. גהורמרה אינו מחובר לרשת החשמל של הודו, והוא מסתמך על אנרגיה סולארית לחשמל. האדמה החקלאית הנעלמת לוקחת עמה גם מקומות עבודה.
טאפאס קומאר סאסמאל, חייל לשעבר בן 50, נולד באי וחזר אליו כדי להצביע. לדבריו, רק כ-10% מתושבי האי המקוריים נותרו בו. רבים שאיבדו את אדמתם עובדים כיום ביבשת. "החיים קשים", אמר סאסמאל. "יש פקידים שאומרים שהאי יעלם עד הבחירות הבאות. אני חושב שזה יכול לקרות כבר מחר, משום שאנו נתונים לחסדי אסונות טבע".
קושבאנו ביבי, בת 41, אמרה שיש לה ספק רב שמי שנמצא בשלטון מקשיב. "כולם רוצים חיים בטוחים", היא אמרה מחוץ לביתה הקטן. "אנחנו דואגים כל הזמן שמפלס הים עלול לעלות. אם הממשלה תעזור, נעבור".