שתף קטע נבחר
 

וואווי מגיבה לגוגל: "תרמנו רבות לאנדרואיד"

היצרנית הסינית מבטיחה להמשיך לספק שירותים ועדכוני אבטחה למשתמשים הקיימים ברחבי העולם, אחרי שגוגל ביטלה את רישיון האנדרואיד שלה בעקבות צו של הנשיא טראמפ. אבל עדיין לא ברור כיצד ישפיע המהלך על המכשירים העתידיים שלה

יצרנית הסמארטפונים וואווי הודיעה היום (ב') כי תמשיך לספק שירותים ועדכוני אבטחה לסמארטפונים ולטאבלטים שלה, לאחר שגוגל החליטה להשעות את הרישיון שלה למערכת ההפעלה אנדרואיד.

 

משרדי וואווי וגוגל (צילום: shutterstock)
משרדי וואווי וגוגל(צילום: shutterstock)

 

"חברת וואווי תרמה רבות לפיתוח ולצמיחה של מערכת ההפעלה אנדרואיד ברחבי העולם", מסרה החברה הסינית בתגובה להחלטה של ענקית הטכנולוגיה האמריקאית, שבאה בעקבות צו נשיאותי שמטיל מגבלות על שיתוף טכנולוגיה עם וואווי. "כאחת משותפות המפתח של אנדרואיד בעולם, עבדנו מקרוב על פלטפורמת הקוד הפתוח שלהם כדי לפתח מערכת אקולוגית שהפיקה תועלת הן למשתמשים והן לתעשייה".

היצרנית הוסיפה כי תמשיך לספק שירותים ועדכוני אבטחה לכל המכשירים שלה שנמכרו או עדיין נמצאים במלאי הגלובלי, כולל המותג הונור. "נמשיך לבנות מערכת אקולוגית בטוחה ובת-קיימא על מנת לספק את החוויה הטובה ביותר עבור כל המשתמשים שלנו ברחבי העולם", הוסיפה החברה - רמז לכך שלוואווי יש תוכנית שתאפשר לה לוותר על התלות ברישיון מגוגל במכשירים העתידיים שלה.

למרות היותה של אנדרואיד מערכת הפעלה בקוד פתוח, הגרסה שמופצת ברוב מכשירי הטלפון הנמצאים בחנויות כיום מגיעה עם רישיון נוסף שמאפשר ליצרנית להשתמש בשירותים דוגמת חנות האפליקציות של גוגל, גוגל מפות וג'ימייל. הרישיון הזה הוא שנפגע כשהממשל האמריקאי הוסיף את וואווי לרשימה של יישויות המהוות סיכון לביטחונה של ארצות הברית. חברות אמריקאיות שרוצות לספק טכנולוגיה לחברות ואנשים הנמצאים ברשימה, נדרשות לקבל לכך אישור ממשרד הכלכלה.

 

וואווי P30 פרו (צילום: shutterstock)
יש לכם מכשיר של וואווי? העדכונים ימשיכו להגיע(צילום: shutterstock)

 

בגוגל מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס, אשר הייתה הראשונה לדווח על המהלך, כי שירותי החברה, וכן ההגנות של מנגנון Play Protect, ימשיכו לפעול על מכשירי וואווי קיימים. עם זאת, לא ברור אם וואווי תוכל לעדכן את מכשיריה בגרסאות חדשות של אנדרואיד בקצב סביר. הסתמכות רק על גרסת הקוד הפתוח של אנדרואיד כנראה תאט את העבודה, היות ועד עכשיו וואווי קיבלה גישה לגרסאות אנדרואיד לפני שהפכו לזמינות וכן זכתה לשיתוף פעולה מגוגל בהתאמתן למכשיריה.

 

גם יצרניות השבבים מנתקות מגע 

גוגל אינה היחידה שמנתקת קשרים עם וואווי: סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה כי יצרניות השבבים אינטל, קוואלקום, ברודקום ו-Xilinx כבר הודיעו לעובדיהן כי הן צפויות להפסיק אספקה של רכיבים ותוכנה לוואווי לעת עתה. לפי הדיווח, החברה הסינית התכוננה לתרחיש הזה כבר מאמצע 2018: גורמים הבקיאים בנושא סיפרו כי היא אגרה מספיק רכיבים שיספיקו לה לשלושת החודשים הבאים לפחות, ובמקביל המשיכה לעבוד על פיתוח שבבים משלה.

 

המאבק בין הממשל האמריקני לבין וואווי התלהט בשנים האחרונות, בעיקר על רקע מלחמת הסחר הגדולה יותר בין וושינגטון לבייג'ינג וניסיונה של ענקית התקשורת הסינית להיות שחקן משמעותי בשוק תשתיות הדור החמישי של התקשורת הסלולרית. בממשל האמריקאי, שבו חוששים מפני הקשר של וואווי לממשל, נקטו בשורה של צעדים שמטרתם למנוע רכישת ציוד וואווי על ידי חברות אמריקאיות. גם מכשירי הסלולר של החברה אינם משווקים כיום ברשתות הסלולר בארה"ב. 

 

בו בזמן, וואווי היא כיום אחת מיצרניות הסלולר בעלות קצב הצמיחה הגבוה ביותר בעולם: נתח השוק שלה עלה בארבע השנים האחרונות מ-5 ל-17 אחוזים על פי נתוני חברת המחקר Counterpoint. היא כיום חברת הסלולר השנייה בגודלה בעולם מבחינת היקף הייצור, אחרי סמסונג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סמארטפון של וואווי
צילום: shutterstock
מומלצים