עלות שילוב הפליטים בגרמניה: 23 מיליארד אירו
דו"ח ממשלתי חושף את סכום העתק שהשקיעה גרמניה - בשנה אחת - בקליטת הפליטים הרבים. חלק מהכסף מושקע בשיפור התנאים במדינות המוצא, כדי למנוע גל פליטים עתידי. בימין מוחים: "קבלת פנים יקרה על חשבון האזרח"
גרמניה השקיעה בשנה שעברה 23 מיליארד אירו בשילוב פליטים ובקליטתם, סכום שיא ועלייה של כמעט 11 אחוזים מהתקציב שהוקצה לכך ב-2017. כך העלה דו"ח של משרד האוצר בברלין. לצד ההשקעה בקליטה, חלק מהסכום העצום הוקצה על-ידי גרמניה כדי להשאיר את הפליטים מחוץ לגבולות אירופה – באמצעות שיפור התנאים במדינות המוצא.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הקנצלרית אנגלה מרקל, שהגנה בכמה הזדמנויות על החלטתה מ-2015 לפתוח את גבולות גרמניה למאות אלפי פליטים מטעמים הומניטריים, התחייבה מאז למנוע גל מסיבי נוסף של פליטים, על-ידי טיפול בשורשי הבעיה. היא צפויה לדון עם שרי ממשלתה בממצאי הדו"ח, שמראה כי הממשלה בברלין הוציאה סכום של 7.9 מיליארד אירו ב-2018 על צעדים שנועדו לשפר את תנאי הפליטים במדינות המוצא – עלייה של 16 אחוזים לעומת הסכום שהושקע בכך בשנה הקודמת.
יותר ממיליון פליטים ומהגרים מהמזרח התיכון ואפריקה הגיעו לגרמניה מתחילת משבר הפליטים ב-2015, מתוכם יותר מ-600 אלף סורים. בשנה שעברה פרסמו הרשויות כי פליטים רבים יותר משתלבים בשוק העבודה במדינה, אך במקביל גברה הביקורת נגד מדיניות "הדלת הפתוחה" של מרקל.
השם הנפוץ ביותר לתינוקות בברלין: מוחמד
על קליטת מבקשי המקלט, רובם מוסלמים מסוריה, מעיראק ומאפגניסטן, אחראיות 16 המדינות שמרכיבות את גרמניה. לצורך כך, הן קיבלו ב-2018 סכום של 7.5 מיליארד אירו. מדובר בעלייה של 14 אחוזים לעומת 2017.
אליס ויידל, ראש סיעת מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) בפרלמנט, מתחה ביקורת על הוצאות העתק: "מדובר בקבלת פנים יקרה על חשבון האזרחים". שרת ההגירה, הפליטים והקליטה אנט וידמן-מאוז, אמרה בתגובה כי מדובר ב"טיפשות" ובאמירה בטעם רע.
"המלחמה בגורמים להגירה, שבה מושקע חלק ניכר מכלל ההוצאות, נמצאת באינטרס שלנו בדיוק כמו השקעה בקליטה מוצלחת", אמרה וידמן-מאוז לסוכנות הידיעות רויטרס.