ליהנות מכל דקה: אצבעות גבינה
מחפשים מנה ראשונה לארוחת שבועות או משהו קטן וטעים לנשנש שיעשה לכם טוב? קבלו מתכון לאצבעות גבינה שעטופות בתערובת תבלינים שרק משבחת את המנה
בשיתוף טרה
גבינה מותכת היא סיפור אהבה. נכון שגבינה צהובה מושלמת עבור כריך בלחם שאוהבים, עם מגוון ירקות צבעוניים וממרח אהוב שמחבר בין כל המרכיבים, אבל תנו לגבינה קצת חום והיא תחזיר לכם אהבה גדולה. הפעם הגבינה לא מחכה בכריך, אלא מקבלת חיבוק מתערובת מתובלנת שמשדרגת את המנה.
יש לכם מתכון מנצח לשבועות? ספרו לנו ואולי תזכו ב-1,000 שקלים לקניות
מחפשים מתכונים נוספים לחג? היכנסו למתחם שבועות טעים ומשפחתי
אצבעות גבינה
המתכון באדיבות שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית
המרכיבים:
100 גרם גוש גבינה צהובה 28%, חתוך לאצבעות באורך 4 ס"מ
קמח לבן
ביצה
פירורי לחם
כפית תבלין לגריל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מפזרים את הקמח בצלחת רחבה ומקמחים את אצבעות הגבינה.
- טורפים את הביצה בקערה וטובלים את האצבעות המקומחות כך שייעטפו היטב בקמח.
- מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם ותבלין הגריל, ומצפים היטב את אצבעות הגבינה.
- חוזרים על פעולת הציפוי (ביצה ופירורי לחם) פעם נוספת ליצירת ציפוי כפול, ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות להתייצבות.
- מטגנים את אצבעות הגבינה המצופות במחבת עם שמן (רדוד) עד להזהבה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים.
טיפ משפחתי: לכל אחד יש את הטעם האהוב שלו שהופך כמעט כל מנה לטעימה יותר, לכן את השכבה הנוספת של הציפוי אפשר להחליף במה שתרצו – דגני בוקר מרוסקים או קצח ושומשום בשני צבעים. כל אחד והציפוי שלו.
בשיתוף טרה