החביתית משתדרגת: בלינצ'ס אוורירי במילוי גבינות
הוא מנה קלאסית לשבועות, והפעם הוא זוכה לשדרוג אוורירי ולמראה מחודש - קבלו את הבלינצ'ס בשכבות עם המון גבינות וטעמים שאוהבים
בשיתוף טרה
הבלינצ'ס הוא לא רק אחד הזיכרונות הנפלאים שיש לנו משנות ה-80 אלא אורח קבוע על שולחננו בעיקר בחג השבועות. אפשר למלא אותו בגבינות, ירקות וגם להכין גרסה מתוקה עם ריבות ופירות. הפעם אתם זוכים לשדרוג עם בלניצ'ס אוורירי ותפוח במילוי גבינות שמעורר את חוש הראייה, הריח והטעם כמובן. מוכנים? זה הזמן לאחוז במזלג ולהתחיל לאכול.
יש לכם מתכון מנצח לשבועות? ספרו לנו ואולי תזכו ב-1,000 שקלים לקניות
מחפשים מתכונים נוספים לחג? היכנסו למתחם שבועות טעים ומשפחתי
בלינצ'ס במילוי גבינות
המרכיבים:
לבלינצ'ס:
2 כוסות חלב
2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
25 ג' חמאה מומסת
למילוי גבינות:
200 גר' גבינה בולגרית מעודנת
1/2 1 מכלים (250 מ"ל כל אחד) של שמנת חמוצה
שבבי פרמזן (הסבר במתכון)
5-7 עלי בזיליקום
4 ענפי תימין
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- הכנת הבלילה: מערבבים את כל חומרי הבלילה, פרט לחמאה המומסת, לבלילה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-15 דקות.
- מחממים מחבת משומנת קלות ומוזגים כחצי מצקת של בלילה למרכז המחבת. פותחים את הבלילה בתנועות סיבוב או בעזרת המצקת בתנועות סיבוב מהמרכז החוצה.
- מטגנים כדקה מכל צד, את הבלינצ'ס השני לא צריך לשמן כלל.
- הכנת שבבי פרמזן: מגררים גבינת פרזמן בכמות רצויה לשיקולכם על החלק הקטן בפומפייה, משטחים על צלחת ומכניסים למיקרוגל או לתנור עד שהגבינה מתייבשת.
- הכנת המלית: קוצצים בזיליקום ותימין לקערה רחבה, מוסיפים את שאר חומרי המלית מערבבים היטב עד לקבלת למלית יציבה וחלקה.
- הרכבת המנה: ניתן להרכיב כמו עוגה, שכבה של בלינצ'ס שכבה של מילוי עד הגובה הרצוי או שמגלגלים לרולים. לא לשכוח לשלב את שבבי פרמזן.
טיפ לשבועות ובכלל: אוהבים לגוון בטעמים? ניתן להוסיף אנטיפסטי של חציל קלוי. גבינות שונות. פסטו. עגבניות מיובשות. עלי רוקט ועוד - כיד הדימיון, ואל תשכחו לשאול את הילדים מה הם אוהבים.
בשיתוף טרה