11 שריפות מבלוני תבערה פרצו בעוטף עזה
כוחות כיבוי בסיוע צוותי מקק"ל ורשות הטבע והגנים ונגררים צבאיים הגיעו לזירות שבהן פרצו הדליקות ומנסים להשיג שליטה על האש. במקביל, אזרח ישראלי חשוד בהברחת מאות אלפי בלונים לגורמים פלסטינים
11 שריפות שנגרמו מבלוני תבערה פרצו אחר הצהריים (ד') ביישובים בעוטף עזה. כוחות כיבוי בסיוע צוותים מקק"ל ורשות הטבע והגנים ונגררים צבאיים הגיעו למקום והשיגו שליטה על הדליקות. מדובר בכמות השריפות הגדולה ביותר מאז "יום הנכבה".
בשבוע שעבר, בעת שציינו הפלסטינים עת "יום הנכבה", הופרחו בלוני תבערה במהלך ההפגנות על גדר המערכת והבעירו תשע שריפות בעוטף עזה.
בתוך כך, הותר לפרסום כי דוד כהן (50) חשוד בהברחת מאות אלפי בלונים בעבור גורמים פלסטינים תוך שהוא משתמש באזרחותו הישראלית בכדי להשתמט מבדיקות ביטחוניות. הוא שוחרר בתנאים מגבילים.
ח"כ אלון שוסטר ממפלגת כחול לבן, שכיהן בעבר כראש מועצת שער הנגב, התייחס לשריפות שפרצו: "למרות הבטחות ההסדרה וההרגעה, העוטף שוב בוער. ממשלת ישראל בהובלת נתניהו לא מציעה לתושבים שום אופק של תקווה". הוא הוסיף כי "נתניהו יודע שחוסנם של תושבי העוטף יעמוד בכל מבחן, ולכן מפקיר אותם לחסדי חמאס ופעיליו. הוא לא מעוניין להתמודד עם חמאס וזקוק לארגון הטרור, מכיוון שעתידו הפוליטי תלוי בהמשך הסטטוס קוו המדמם והבוער".
שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלאדנוב אמר הערב כי האו"ם עבד באינטנסיביות עם מצרים על מנת להפחית את המתיחות ולהביא ליציבות. "המצב כרגע לא יציב", אמר מלאדנוב בנאום מירושלים שהוקרן במועצת הביטחון של האו"ם, בדיון מיוחד על אונר"א. "הלחימה בעזה היא האיום הכי גדול, שמציב את שני הצדדים במצב-אי רגיעה מתמיד. אם שני הצדדים לא יפעלו ליציבות, מאמצינו ייכשלו", הזהיר.
הוא הוסיף כי "האו"ם ומצרים ימשיכו לפעול על מנת להביא ליציבות בין הצדדים, ולהקמת ממשלת אחדות פלסטינית. ההסלמה בעזה הוכיחה את הדחיפות של הרחבת ההבנות בשטח. אנו צריכים לשאול את עצמנו כמה שנים עוד פלסטינים יצטרכו לחיות תחת שלטון חמאס ולסבול מהסגר הישראלי. כמה זמן עוד ישראלים יצטרכו לרוץ למקלטים בזמן שהחמושים מבצעים ירי חסר אבחנה לעבר אזרחים. אין קיצורי דרך לשלום בר קיימא".
לפני כשבוע החלה חלוקת המיליונים שהעבירה קטאר במזומן לרצועת עזה, ובמשך היום השתרכו תורים ארוכים בפתח סניפי הדואר ברצועה. מלאדנוב ביקר באותו יום בעזה ואמר כי הפסקת האש בין ישראל לחמאס היא "ההזדמנות האחרונה" למנוע עימות בהיקף מלא. הוא חנך מתקן כוח סולארי בבית חולים בעזה: "העימות הבא עומד להיות כנראה האחרון", הזהיר השליח.
במסגרת הבנות הפסקת האש, הובטחה הכנסת סיוע הומניטרי ודלק לרצועת עזה וכן הקלות על תנועת פלסטינים ויישום תוכנית לייצור מקומות עבודה לאלפי אקדמאים. שיעור האבטלה ברצועת עזה נאמד ביותר מ-50%.
אתמול הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף כמיל אבו רוקון, על הגדלת מרחב הדיג ברצועת עזה לטווח של עד 15 מיילים ימיים. מצה"ל נמסר כי "צעד זה הינו כחלק מהמדיניות האזרחית למניעת הידרדרות הומניטרית ברצועת עזה ומתוך מדיניות המבדילה בין טרור לאוכלוסייה בלתי מעורבת". עוד נמסר כי "מימוש הצעד מותנה בכך שהדייגים בעזה יכבדו את ההסכמות. יודגש כי לא תתאפשר חריגה מהטווחים שסוכמו, וכל חריגה תטופל בהתאם על ידי כוחות הביטחון".
מרחב הדייג המותר עמד עד עכשיו על 12 מיילים ימיים. זהו הטווח שנקבע על ידי ישראל לפני כשבוע וחצי, ארבעה ימים לאחר שנחתמה הפסקת האש בין ישראל לארגוני הטרור בעזה.
במהלך סבב ההסלמה האחרון שוגרו כ-700 רקטות לעבר יישובי השפלה והדרום, שגבו את חייהם של ארבעה ישראלים, ופציעתם של עשרות. בעזה נהרגו לפחות 25 בני אדם.