פרלמנט חדש בהודו: 40% מהנבחרים מסובכים בפלילים
233 מ-543 חברי הפרלמנט מתמודדים עם כתבי אישום – חלקם נאשמים ברצח, אונס וטרור. נגד חבר פרלמנט אחד מתנהלים 204 תיקים
יותר מ-40% מהחברים בפרלמנט החדש של הודו מתמודדים עם כתבי אישום פליליים, וחלקם אף מואשמים בעבירות חמורות כמו רצח ואונס. כך עולה מנתונים שפרסמה בסוף השבוע "ההתאחדות לרפורמות דמוקרטיות", ארגון הפועל לשינוי הפוליטיקה ההודית.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי נתונים שאסף הארגון, חבר אחד בפרלמנט, מטעם "מפלגת הקונגרס" שיושבת באופוזיציה ושנחלה תבוסה בבחירות, מתמודד עם 204 תיקים, בכלל זה תיקי רצח ושוד. לפי הארגון, לפחות 233 מ-543 הפוליטיקאים שזכו במושבים בפרלמנט כשהתוצאות הוכרזו ביום חמישי האחרון ניצבים בפני הליכים פליליים.
הבחירות בהודו – עוד כתבות:
מוכר התה שהפך למנהיג: מודי עשה זאת שוב
תוצאות בהודו: מודי בדרך לניצחון גדול בבחירות
אי נעלם בהודו הצביע בפעם האחרונה לפני שיטבע
אניל ורמה, בכיר בהתאחדות לרפורמות דמוקרטיות, מזהיר כי מדובר במגמה מטרידה בפרלמנט וכי היא עלולה לפגוע בדמוקרטיה. ארגונו של ורמה מסר כי בחן את עברם של 539 מהנבחרים ומצא שמספרם של חברי הפרלמנט לעתיד המתמודדים עם תיקים פליליים הוא הגבוה ביותר מאז שהחלה בדיקת הנתונים האלה, ב-2004.
לפי הדו"ח של הארגון, 116 מבין 303 הנבחרים המשתייכים למפלגת BJP של ראש הממשלה נרנדרה מודי מתמודדים עם אישומים פליליים, בהם אחד שמואשם בטרור. 25 מ-52 חברי מפלגת הקונגרס שבאופוזיציה מתמודדים עם תיקים פליליים.
ההתאחדות לרפורמות דמוקרטיות מסרה שמספר חברי הפרלמנט המתמודדים עם תיקים פליליים חמורים הוא כעת יותר מפי שניים יותר מאשר לפני עשור. מחוקקים בפרלמנט החדש מתמודדים בין השאר עם 11 תיקי רצח ו-30 אישומים בהריגה, ושלושה מהם מואשמים באונס, דווקא בעשור שבו גדלה המודעות בהודו עצמה ובעולם בכלל לתופעה הנרחבת באופן יוצא דופן של אונס ותקיפות מיניות בהודו.
עד שנתיים מאסר זה לא נורא
חוקי הודו אוסרים על מועמדים לרוץ בבחירות אם הם הורשעו בעודם בתפקיד בעבירות שבגינן יש לרצות מאסר של שנתיים לפחות, אך החוקים כוללים כמה חריגות שהפעלתן תלויה בסוג הפשע וחומרתו. מועמדים העומדים לבחירה בפעם הראשונה רשאים לרוץ גם אם הורשעו בעבר. איש מבין 185 חברי הפרלמנט הקודם המתמודדים עם תיקים פליליים לא הורשע עדיין, ורבים מהם חוזרים כעת לכהונה נוספת.
בין חברי הפרלמנט החדש שמתמודדים עם תיקים פליליים נמצאת סדהבי פרגיה טהקור ממפלגת BJP של ראש הממשלה מודי. היא מואשמת בטרור בשל פיגוע בשנת 2008 שבו נרצחו שישה בני אדם ליד מסגד. טהקור דוחה את הטענות נגדה וטוענת שזהו ניסיון של ממשלה קודמת, בראשות מפלגת הקונגרס, להפליל אותה על לא עוול בכפה. מפלגות בהודו נוטות לעתים קרובות להדוף את האישומים נגד מועמדים מטעמן בטענה שהם קורבנות של מסע ציד פוליטי.
לקראת הבחירות שנערכו השנה בהודו קבעה ועדת הבחירות המרכזית כי מועמדים בבחירות חייבים לפרסם את פרטי הרישום הפלילי שלהם במהלך תקופת הקמפיין.
ההתאחדות לרפורמות דמוקרטיות פועלת לשנות את הפוליטיקה ההודית כך שפוליטיקאים יידרשו לתת דין וחשבון על מעשיהם. היא כבר הצליחה לשכנע את בית המשפט העליון לחייב מועמדים להציג נתונים על השכלתם ועל עברם הכלכלי והפלילי. ורמה טוען כי הפוליטיקאים מנסים למנוע את הרפורמות, אבל הדגיש: "נמשיך להילחם משפטית באיום הזה ולדרוש מבתי המשפט לאסור את התמודדותם של מועמדים שיש נגדם אישומים פליליים".