עורך דינו של נתניהו: "לא מייצג לפני שמבטיח את שכרי"
עו"ד פיני רובין, מפרקליטי רה"מ, הצדיק בכנס לשכת עורכי הדין את בקשת נתניהו לאפשר לו לקבל תרומות למימון הגנתו: "אי אפשר לעשות זאת בלי גיבוי כספי משמעותי". על פסקת ההתגברות: "העיתוי אינו נכון, היא מחייבת ריסונים"
עורך הדין פיני רובין, אחד מפרקליטיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, התייחס היום (ראשון) בכנס לשכת עורכי הדין באילת לשאלה האם הוא עדיין מייצג את נתניהו, בעקבות העובדה ששכרו טרם הוסדר. "לא שמרתי בסוד את העובדה שלפני שאני מבטיח את שכרי אני לא עולה על המגרש האופרטיבי של הייצוג", אמר רובין.
רובין, שהשתתף יחד עם כמה מבכירי עורכי הדין בפאנל שדן בתיקי ראש הממשלה, נשאל גם לגבי פנייתו של נתניהו לוועדת ההיתרים כדי לבקש אישור לקבל תרומות למען הגנתו המשפטית. "בוודאי שהפנייה מוצדקת", טען רובין. "ההכנה לשימוע היא עבודה ענקית עם חומר רב מאוד שמחייב חודשים ארוכים של הכנה מצד צוות עורכי הדין. דברים כאלו אי אפשר לעשות בלי גיבוי כספי משמעותי".
לדבריו, "לקוח טיפוסי לא יכול לעשות את זה, גם לא לקוח אמיד ואין לי מושג אם הוא (נתניהו) אמיד או לא, לכן רק טבעי שהוא פונה לוועדת ההיתרים על מנת שתאפשר לחברים טובים ללא ניגודי אינטרסים לסייע לו במאבק המשפטי".
רובין, שתומך במחאת המשפטנים כנגד החקיקה של חברי הקואליציה שכוללת את שינוי חוק החסינות ופסקת ההתגברות, הסביר בכנס את עמדתו. "זה מהלך שמשקף את דעתי המקצועית כאזרח במדינה. אנחנו צריכים לא להביא עלינו פסקת התגברות לפני שננהל שיח ודיאלוג מאד נוקב ומעמיק בין הרשויות השונות. פסקת ההתגברות איננה תועבה, אינני מתנגד לה עקרונית בעיתוי ובתנאים הנכונים – אך העיתוי הנוכחי אינו העיתוי הנכון, והיא מחייבת ריסונים משל עצמה. לא ייתכן שהפיכת החלטת בג"ץ תיעשה בידי הקואליציה לבדה ללא תמיכת חלק מהאופוזיציה".
רובין התייחס לפרשות המשפטיות בהן חשוד ראש הממשלה, והביע אופטימיות שבשימוע תתהפך החלטת היועמ"ש להגיש כתב אישום: "אני מקווה שיש טענות טובות מאד לרדד את כתב החשדות נגד ראש הממשלה עד כדי איונו, אבל לשם כך צריך לעשות פעולות הכנה. מכיוון שלא קראתי את חומרי החקירה אולי אווכח שיש בהם לחזק את דעתי או למתן אותה. אני חושב שיש סיכוי טוב מאד להפוך את כל שלוש הפרשיות בכתב החשדות. אני מקווה שתהיה הזדמנות לכך ולכן צריך את המשאבים הנחוצים".
לדור: "מכפישים את הפרקליטות - זה נועד לשרת מישהו"
פרקליט המדינה לשעבר משה לדור רמז לתיק 4,000, הלא הוא תיק בזק-וואלה, מבלי לנקוב בשמו: "אין שום ויכוח בין איש מאיתנו על חשיבותה של התקשורת, שהיא דבר מבורך והכרחי בדמוקרטיה. הקושי נוצר כשמערבבים בין השניים ומתקיים שיח שבו מסכמים את התנאים בהם יפורסמו דברים כאלו ואחרים, כמו רצף של סיקור לתקופה ארוכה תמורת דאגה לרגולציה כזו או אחרת. אם זה קורה זה בעייתי. תמורת סיקור אוהד מייצרים רגולציה מתאימה שהמשמעות הכספית שלה אדירה, עד כדי מיליארד שקל. כל אחד מהציבור שואל את עצמו האם זה מתקבל על הדעת".
לדור התייחס למתקפות על הפרקליטות והמשטרה וטען: "מכפישים ומשמיצים את המערכות האלו, לעיתים ברמה הפרסונלית ולעיתים ברמת המערכתית. זו תופעה לא חריגה והיא הולכת ומשתלטת עלינו. זה משהו שנועד לשרת מישהו ותראו מה המחיר שלה".
יו"ר לשכת עורכי הדין, עורך הדין אבי חימי, התייחס גם הוא למחאה נגד חוק החסינות ופסקת ההתגברות: "הלשכה בראשותי אומרת באופן ברור - מי שיפגע בבג"ץ פוגע בדמוקרטיה".
לגבי חוק החסינות אמר: "שמעתי שאין כלום ולא היה כלום. כשאין כלום אני הולך למשפט ומקבל זיכוי. חוק פרסונלי הוא חוק שגוי, הוא חוק לא נכון ולא צודק. בנסיבות אחרות יכול להיות שיש רציונלים טובים לכך שראש ממשלה לא ייחקר. אני חושב שחסינות זה שגוי".
עורכת הדין מיכל רוזן-עוזר, המייצגת את איריס אלוביץ', רעייתו של שאול אלוביץ' החשודה גם היא בתיק 4,000, אמרה: "אני חושבת שהתיק הזה לא צריך להחשיד את הלקוחות שלנו במתן שוחד. אנחנו לא מכירים את כל הראיות, אבל השאלה היא האם יחסי תקשורת ופוליטיקה צריכים להיות מנוהלים על ידי נורמות פליליות. כמה סיפורים שמענו על שיח שמאפיין תקשורת, כולל אינטרסים, - זה קורה בכל העולם. האם הדבר הנכון במדינת חוק זה לנהל את זה דרך הנורמה הפלילית?".