שתף קטע נבחר

 

עשרות מצעדים, חתונה המונית ומחאה: חודש הגאווה 2019

חודש הגאווה ייפתח בסוף השבוע ויכלול מספר שיא של כ-50 אירועים ברחבי הארץ. מצעד הגאווה בת"א ישנה את אופיו, במתחם שרונה תתקיים החתונה הגאה הגדולה בישראל

אירוע השקת אירועי יום הגאווה (צילום: נועה גוטמן)
אירוע השקת אירועי חודש הגאווה(צילום: נועה גוטמן)

חודש הגאווה ייפתח בסוף השבוע הקרוב והשנה הוא יכלול מספר חסר תקדים של כ-50 אירועים ומצעדים ברחבי הארץ. אמנם כמחצית מהאירועים יתקיימו במסגרת מוסדות אקדמיים, אך היתר ייערכו ביישובים שונים, חלקם כמצעדים.

 

המצעד הראשון יתקיים כבר ביום שישי הקרוב בכפר סבא. ביום חמישי הבא, 6 ביוני, יתקיים מצעד בירושלים ויום לאחר מכן ברמת גן ובעפולה. ב-12 ביוני יתקיים מצעד בשוהם וב-18 ביוני מתוכנן להתקיים לראשונה מצעד גאווה ברעננה, על אף מחאת הציבור הדתי, המהווה כ-30% מתושבי העיר. ב-20 ביוני יתקיים מצעד בבאר שבע. ביום שישי, 21 ביוני יתקיימו שלושה מצעדים – בראשון לציון, רמת השרון והוד השרון ויום לאחר מכן יתקיים מצעד בפרדס חנה-כרכור. ב-27 ביוני יתקיים מצעד משותף ליהודים וערבים בלוד ויום לאחר מכן יתקיים מצעד בחיפה.

 

האירועים השנה יחרגו מחודש יוני, כך שב-4 ביולי יתקיימו מצעדים באשקלון ומודיעין, ב-5 ביולי בנתניה, ב-11 ביולי ברחובות וגבעתיים וב-26 ביולי בטבריה. אפילו בחודש אוגוסט עדיין יתקיימו מצעדים – ב-2 באוגוסט באשדוד והאחרון, נכון לעכשיו, יתקיים ב-8 באוגוסט בפתח תקווה.

אירועי יום הגאווה ברחבי הארץ 2019 ()
.

מצעד הגאווה בת"א, בשנה שעברה    (צילום: אסף קמר | עריכה: גלעד ילון)

מצעד הגאווה בת"א, בשנה שעברה    (צילום: אסף קמר | עריכה: גלעד ילון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כמו בכל שנה, האירוע הגדול ביותר יהיה מצעד הגאווה בתל אביב, שיתקיים ביום שישי, 14 ביוני, וצפוי למשוך אליו מאות אלפי משתתפים מהארץ ומחו"ל. המצעד, שנערך ביוזמת עיריית תל אביב-יפו ובהובלת המרכז הגאה, ישנה לראשונה את אופיו וייצבע בגווני מחאה במקום הסגנון המסיבתי המוכר מהשנים הקודמות. מדובר במחאה יוצאת דופן של עירייה בישראל נגד הממשלה, שיזמה השנה, מלבד המצעד, אירועים רבים במחצית הראשונה של חודש יוני, בסימן "המאבק נמשך" וההאשטג "#מחוץ לחוק", המסמל את המחאה של קהילת הלהט"ב על האפליה הממסדית נגדה.

 

את הקמפיין יובילו יחד עם המרכז הגאה דמויות מתוך הקהילה המצביעות בין היתר על האפליה החוקית ביחס לנישואים, הורות, הכרה במשפחות, הכרה בקהילה הטרנסית והקווירית וביטחון אישי.  ביום שלפני המצעד יוביל המרכז הגאה לראשונה יום מיוחד שייתן ביטוי למאבק הקהילה הלהט"בית. בין אירועי היום יהיו פעילויות במערכת החינוך, חלוקת חומרי הסברה, מעגלי שיח ומיצגים ברחבי תל-אביב-יפו.

 

רון חולדאי נואם באירוע השקת אירועי הגאווה (צילום: נועה גוטמן)
רון חולדאי נואם באירוע השקת אירועי הגאווה(צילום: נועה גוטמן)

איתי פנקס (צילום: נועה גוטמן)
מחזיק תיק הגאווה בעירייה, איתי פנקס(צילום: נועה גוטמן)

כמו כן, ב-11 ביוני תתקיים הוועידה הלאומית הראשונה של הקהילה הגאה, "ועידת המשפיעים", שתעסוק בשלושה נושאים מרכזיים - קידום זכויות להט"ב בזירה הציבורית-פוליטית, חיבורים בין המגזר העסקי לבין הקהילה וההשפעה החיובית בעולמות התרבות והתקשורת. בתום הוועידה יתקיים במוזיאון תל-אביב לאמנות טקס הענקת "אותות שולמית אלוני" לאנשים שאינם מהקהילה הלהט"בית ותרמו לה באופן מיוחד.

 

ב-4 ביוני תתקיים במתחם שרונה החתונה הגאה הגדולה בישראל, שבמסגרתה יוזמנו זוגות להט"בים להינשא בהשתתפות חבריהם, בני משפחותיהם ועשרות פעילים ופעילות מהקהילה. ההרשמה בעיצומה באתר האינטרנט ובעמוד הפייסבוק של המרכז הגאה.

 

חולדאי: "מצעד הגאווה הוא לא רק מסיבה"

מצעד הגאווה 2019 ייצא לדרך משדרות בן ציון, כשההתכנסות תהיה החל מהשעה 10:00 והוא יוזנק בשעה 12:00 לכיוון פארק צ'ארלס קלור, שם תוצב הבמה המרכזית עם אמנים ואורחים. גם הפוליטיקאים חוזרים השנה למצעד ויישאו דברים לקראת ההזנקה.

 

 

מצעד הגאווה חרדי ()
חרדי במצעד הגאווה ב-2018

מצעד הגאווה בירושלים לשנת 2018 (צילום: רויטרס)
מצעד הגאווה בירושלים ב-2018(צילום: רויטרס)

מצעד הגאווה בירושלים לשנת 2018 (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מצעד הגאווה בירושלים לשנת 2018 (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, אמר כי "מצעד הגאווה הוא לא, ומעולם לא היה, רק מסיבה גדולה, כי אם הזדמנות להעלות על סדר היום את צרכי הקהילה הגאה והקריאה לשוויון מלא בזכויותיה, דרך עשרות אירועים המתקיימים ברחבי העיר. תל אביב-יפו גאה להיות בית לכל אדם באשר הוא. אנו מברכים על כך שזה המקום שבו צומחת קריאה לשוויון".

 

מחזיק תיק הגאווה במועצת העיר תל-אביב-יפו, איתי פנקס ארד, הוסיף כי "אירועי הגאווה השנה נושאים אופי מחאתי יותר, כפי שנכון לעשות פחות משנה לאחר מחאת השוויון הגדולה. הקהילה דורשת שוויון ועכשיו ואירועי הגאווה ייתנו ביטוי רחב לדרישה הזו, לצד עיסוק חשוב בתכנים פנים קהילתיים. אנחנו צופים שיא של משתתפים באירועי הגאווה השנה, גם קהל מקומי וגם תיירים, בין היתר הודות להשפעה החיובית של האירוויזיון".

 

מנכ"ל המרכז הגאה, אביהו מיזן, אמר כי "לצד החגיגה הגדולה אנו מבקשים להעביר מסר ברור ודרישה לא מתפשרת לביטחון עבור חברות וחברי הקהילה, התאמת השירותים, חינוך לסובלנות, שוויון בפני החוק והקצאת משאבים".

 

מהאגודה למען הלהט"ב נמסר כי "נגמרו הימים שהקהילה הגאה התחבאה. אנחנו כאן ובכל מקום ואנחנו נאבק על הנראות שלנו לחיות בגאווה בכל רחבי הארץ. אנחנו רואים את מספר השיא של אירועי גאווה בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום, כעוד צעד של המאבק שלנו. זה המאבק שלנו ושל החברה הישראלית לחיות בחברה מקבלת וסובלנית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף קמר
מצעד הגאווה, בשנה שעברה
צילום: אסף קמר
מומלצים