שתף קטע נבחר
 

תיעוד נדיר: פנדה לבנה צולמה בטבע בסין

חוקרים תיעדו בעזרת מצלמות מעקב פרט בהיר ונדיר של פנדת ענק בשמורת טבע בדרום סין. הפנדה בעלת פרווה לבנה בהירה ועיניים אדומות חיה באחד האזורים המאוכלסים ביותר בפנדות. מספרן של הפנדות בטבע נמצא במגמת עלייה והן הוסרו מרשימת בעלי החיים המצויים בסכנת הכחדה חמורה

תיעוד נדיר של פנדה לבנה שצולמה בשמורת טבע בדרום סין מאשר כי תופעת האלביניזם קיימת גם בפנדות בר באזור, כך הכריזה סוכנות הידיעות הסינית.

 

הפנדה להבנה (צילום: EPA/WOLONG NATIONAL NATURE RESERVE)
הפנדה הלבנה(צילום: EPA/WOLONG NATIONAL NATURE RESERVE)

 

הפנדה בעלת עיניים אדומות ופרווה לבנה, תועדה ב-20 לאפריל ביער במחוז סצ'ואן, כך דיווחו הרשויות במדינה. כ-80 אחוז מאוכלוסיית הפנדות מצוייה במחוז בדרום מערב סין והשאר מפוזרות בשני מחוזים נוספים במרכז וצפון מערב המדינה.

 

כיום ישנן כ-548 פנדות המוחזקות בגרעיני רבייה בשבי במטרה להגדיל את מספרן. ישנן עוד מספר פנדות בוגרות המושאלות תמורת מיליוני דולרים לגני חיות בעולם והן ממליטות שם מספר גורים, שחוזרים בבגרותם לסין.

 

ב-2017 הכריז האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע כי מעמדו של הפנדה הענק מ"בסכנת הכחדה" ל"פגיע", אחרי שאוכלוסיית היונק הנדיר גדלה בכ-16 אחוזים תוך פחות מעשור. הסיבה המרכזית לשינוי היא תוכנית השימור שהובילה ממשלת סין, ושהתמקדה בשיקום בתי הגידול של הפנדות ביערות.

 

פנדות בסין. ארכיון    (צילום: WWF)

פנדות בסין. ארכיון    (צילום: WWF)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפי גורמים סינים, בסקר שנערך בשנים 2002-1998 נמצאו 1,596 פנדות שחיו בטבע, ובסקר מאוחר יותר שנערך בשנים 2014-2011 נמצאו 1,864.

 

שינויי אקלים עלולים לחסל יותר מ-35% מבית הגידול הטבעי של הבמבוק והמשמעות של אירוע כזה היא שכל הגידול שנרשם באוכלוסיית הפנדה הענק ב-20 השנים האחרונות ייעלם.

 

 

 

הממשלה הסינית ממשיכה להשקיע משאבים עצומים בשימור הפנדות ובנוסף לרבייתן בשבי, שמגדילה את מספר הפנדות בעשרות פרטים מדי שנה עד להשבתן לטבע, יוקצה סכום של מיליארד וחצי דולר להקמת שמורת טבע חדשה לפנדות, שגודלה פי 3 מהפארק הלאומי יילוסטון בארה"ב.

 

גודלה המשוער הוא כ-10,476 קמ"ר והשמורה תהיה מחוברת ל-67 שמורות טבע נוספות במדינה שיאפשרו לפנדות לעבור בין האזורים המוגנים.

 

לאחרונה הכריזו חוקרים במכון למחקר ושימור הפנדות בסין כי הם פיתחו אפליקציה שתהיה מסוגלת לזהות את תווי הפנים המיוחדים של הפנדות, דבר שיסייע בזיהוי פנדות שצולמו בטבע כדי לשפר את המעקב אחריהן בטבע.

 

על פי הדיווחים, האפליקציה בה נעשה שימוש בטכנולוגיית לזיהוי פנים, תיעזר במאגר בו ישנם כ-120 אלף צילומי פנדות ולמעלה מעשרת אלפי סרטוני וידאו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA/WOLONG NATIONAL NATURE RESERVE
הפנדה הלבנה
צילום: EPA/WOLONG NATIONAL NATURE RESERVE
מומלצים