שתף קטע נבחר

 

ממשלה או בחירות? "הגענו למצב הזה בלית ברירה"

בחצות יפקע המועד שהוקצב לנתניהו להקים ממשלה. אם לא תיפתר המחלוקת הנסובה לכאורה על חוק הגיוס - ייתכן שפניהם של אזרחי ישראל שוב לקלפי. לפני ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית על הצעת החוק לפיזור הכנסת - יישאו הח"כים נאומים. ח"כ מיקי זוהר, שהניח את הצעת החוק: "לא מרוצים מהסיטואציה שנכפתה עלינו"

חצי יממה אחרונה של דרמה שבסיומה ככל הנראה ייקבע אם פניה של ישראל להקמת ממשלה או לבחירות חדשות. בצהריים (יום ד') החל במליאת הכנסת הדיון בהצעת חוק פיזור הכנסת ה-21, כחודש וחצי בלבד אחרי בחירות 2019. בחצות יסתיים הזמן שניתן לראש הממשלה בנימין נתניהו להרכיב את ממשלתו, וסמוך לשעה זו צפויות להתקיים במליאה ההצבעות על החוק בקריאות שנייה ושלישית. 

 

ממשלה או בחירות? - כתבות נוספות:

 

חלקו הראשון של הדיון היום מוקדש לנאומים של חברי הכנסת מהאופוזיציה והקואליציה, ולאחר מכן תתקיים הצבעה על ההסתייגויות לחוק, שבהן דנה אתמול הוועדה המיוחדת שהוקמה בראשות ח"כ מיקי זוהר (הליכוד). על פי הסכם בין הקואליציה לאופוזיציה, תהיינה עד שלוש הצבעות שמיות על ההסתייגויות.

 

ח"כ מיקי זוהר (הליכוד), שהניח את הצעת החוק הפרטית לפיזור הכנסת, פתח את הדיון: "הגענו למצב הזה מחוסר ברירה ומתוך תקווה שעדיין תימצא הדרך להקים את הממשלה".

 

מיקי זוהר: "הגענו לפה מחוסר ברירה"    (צילום: ערוץ הכנסת)

מיקי זוהר: "הגענו לפה מחוסר ברירה"    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מיקי זוהר במליאה שמתכנסת לקראת הצעת החוק של פיזור הכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי)
מיקי זוהר, היום במליאה (צילום: אלכס קולומויסקי)

אביגדור ליברמן, בנימין נתניהו ויעקב ליצמן (צילום: אלכס קולומויסקי, EPA, אלכס גמבורג)
ליברמן, נתניהו וליצמן. משלושה תצא ממשלה. או בחירות(צילום: אלכס קולומויסקי, EPA, אלכס גמבורג)

בהסכמות בין הצדדים הוחלט כי האופוזיציה תוכל לבקש לקצר את הדיון ולסיימו מוקדם יותר. במקביל, לבקשת ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן), הקואליציה תאפשר לאופוזיציה להאריך את הדיון מעבר לחצות לכמה שעות נוספות.

 

מרגע שיעבור החוק בקריאה שלישית ישראל תלך לבחירות באופן רשמי. נכון לעכשיו התאריך המיועד הוא 17 בספטמבר, אם כי המפלגות החרדיות מתנגדות לו ומעדיפות שהבחירות יתקיימו במהלך אוגוסט או לא יאוחר מתחילת ספטמבר, וזאת על מנת לאפשר לבחורי הישיבה - שלאחר מכן יוצאים לחופשה - לקחת חלק בבחירות. אם הכנסת אכן תפוזר היום, ולא יהיו שינויים של הרגע האחרון, סביר שהתאריך ישונה לקראת ההצבעה בקריאה שניה במליאה.

 

היועץ המשפטי של הכנסת עו"ד איל ינון הסביר אתמול בדיון בוועדה מה יקרה למעשה מחצות: "המועד הזה רלוונטי לעניין פקיעת המנדט שקיבל ראש הממשלה מנשיא המדינה להקמת ממשלה. מחצות ואילך ראש הממשלה לא יוכל יותר להקים ממשלה, אך הכנסת יכולה להמשיך את פעולתה ולחוקק חוקים, לרבות החוק לפיזור הכנסת. אם יאושר החוק - הבחירות לא יוכלו יותר להידחות. זו נקודת אל חזור".

 

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, אמרה כי "האופוזציה תנהל פיליבסטר עד חצות לפחות. אנחנו ערוכים גם לפיליבסטר של שלושה ימים לפחות, שהוא הזמן המקסימלי שבו הנשיא יכול להטיל הרכבת הממשלה על ח"כ אחר. אם ינסו להגביל את זמן הדיבור כדי למנוע זאת - לא נהסס לפנות לבג"ץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים