מצביעי כולנו מאוכזבים: "כחלון זרק את כל הערכים לפח"
תומכי המפלגה שהתרסקה בבחירות האחרונות והתאחדה עם הליכוד במסגרת המשא ומתן הקואליציוני מתקשים להבין את המהלך. "עשה 180 מעלות, מתייחס למצביעים כמו למטומטמים". ויש גם מי שתומך: "אפשר לאחד כוחות כמו שעשו במרכז-שמאל"
שר האוצר ויו"ר מפלגת כולנו משה כחלון הודיע אמש (שלישי) על כך שמפלגתו תרוץ יחד עם הליכוד אם יתקיימו בחירות חוזרות. מצביעי המפלגה, ששלשלו את הפתק עבור המפלגה רק לפני חודש וחצי, מספרים על האכזבה והמרמה שהם חשים.
בישיבת סיעה שנערכה לפני כחודש דחה כחלון מכל וכל את ההערכות כי מפלגתו צפויה להתאחד עם הליכוד. "מפלגת כולנו היא עצמאית ותמשיך להיות עצמאית", אמר כחלון. "נא לא לשים לב לכותרות המוזמנות. כולנו תמשיך לכהן ולשרת את הציבור כמפלגה עצמאית. הגענו להיות שותפים ולא שכירים." כחלון הוסיף באותה הישיבה כי "השיחות הקואליציוניות רק בראשיתן, ואני לא מציע להתרגש מאף כותרת שיוצאת. זה זמן הכותרות, זמן הספינים וזמן הפייק ניוז".
יוסי חבקוק, בן 46 מבאר שבע, אמר ל-ynet כי הוא מצביע למפלגת כולנו מיום היווסדה. "זכרתי לו לטובה את רפומרת הסלולר שבזכותה אנחנו משלמים הרבה פחות. בעיניי, הוא תמיד תדאג לזוגות הצעירים, ולצערי הוא אכזב אותי מאוד כשלא עמד במילה שלו וחבר לליכוד.
"תפסתי ממנו אדם ישר ואמין שעומד במילה שלו ולא מזגזג", המשיך חבקוק. "ופתאום אני רואה שהוא נהיה כמו כולם. בתור בוחר שמאוד תמך בו זה מאוד אכזב אותי. אני יכול לתאר שהוא פחד שלא יעבור את אחוז החסימה אם לא יחבור לליכוד, אבל אני חושב אחרת - בגלל כל השחיתות בליכוד הוא היה יכול להתחזק במקרה של בחירות חוזרות".
גם עדי גנון, בת 27 מכפר סבא, הצביעה למפלגת כולנו בשתי מערכות הבחירות האחרונות. "כסטודנטית צעירה המצע שלו מאוד ידבר אליי", היא מסבירה. "הניסיון שלו לדאוג לצעירים ולאוכלוסיות החלשות במדינה. כמפלגה עצמאית יש לו גם כוח שלא יהיה קיים יותר מהרגע שבו יתאחד עם הליכוד כי אז יצטרך להיכנע לתכתיבי המפלגה.
"האמנתי לו כשאמר שהוא נכנס למשחק הפוליטי מתוך רצון לסייע לצעירים, ומרגע שיתאחד זאת ההוכחה שמה שבאמת חשוב לו זו ההישרדות הפוליטית ולא האג'נדה. הוא הבטיח שיתנגד לחוקים פרסונליים כמו חוק החסינות, ושיבלום ניסיונות לערער את סמכויות בית המשפט. כבר עכשיו הם הודיעו שיתמכו בחוקים האלה. רק לאחרונה כחלון הצהיר שהמפלגה לא תתאחד עם הליכוד - ועכשיו הוא זרק את כל הערכים לפח".
דודי תמיר, מפיק מוזיקלי מקריית ים שהצביע לכחלון בבחירות 2015, היה תקיף יותר. "יש גבול לכמה שקרים אפשר לספר. הבוחרים הם לא ילדים קטנים שאפשר לעבוד עליהם", אמר. "הגיע הזמן להוציא את השחיתות מהפוליטיקה ולנקות את השקרים. במשך חודשיים כחלון אמר שלא יישב בממשלה עם המלצות לכתב אישום, ושלא יצביע בעד חוק החסינות ופסקת ההתגברות - עכשיו הוא עשה 180 מעלות.
"הוא מתייחס למצביעים כמו לקהל של מטומטמים", הוסיף תמיר. "אם יתקיימו בחירות אצביע לרשימת כחול לבן, ואני מקווה שכל המפלגות הקטנות יתאדו. עם ישראל לא לומד לקח. אנחנו מדינה קטנה עם תקציבים דלים, וכל הכסף שהולך להבתזבז על מערכת בחירות נוספת זה רק בגלל חוקי החסינות וההתגברות".
מנגד, אמיל סעדה, תומך המפלגה, אמר כי לכחלון לא נותרה ברירה אחרת. "הייתי שמח אם לא היה מתבצע איחוד וש'כולנו' הייתה מתחזקת, אבל לצערי לא היית דרך אחרת מאשר להתאחד. אני סומך על משה כחלון שיידע להכניס את הסעיפים המתאימים והראויים ליישום האג'נדה של המפלגה שדואגת לרווחת הציבור ולזוגות הצעירים. בגלל שהיא מפלגה ימנית במהותה לא היה מנוס אלא לחבור לליכוד שמייצג קווים כמו שלנו".
להשקפתו של משה פדידה ממעלה אדומים, המהלך של כחלון מבורך. פדידה, שהתלבט בבחירות האחרונות בין הליכוד לכולנו, אמר כי "פיצול המפלגות רק מקשה עלינו לתפקד כמדינה. אפשר לאחד כוחות ודעות, כמו שעשו בשמאל-מרכז ואין סיבה שזה לא יקרה גם בימין. במקום להתנדנד קרוב לאחוז החסימה - לכחלון יש מקום בליכוד. אני מאוד מעריך אותו, הוא נושא הדגל של הדאגה לחלשים - ורציתי שייכנס לכנסת".
לפי ההסכם, אנשי כולנו ישוריינו במקומות 5, 15, 29, ו-35 ברשימת הליכוד. "החלטנו שבמידה ויוקדמו הבחירות לכנסת ה-22 מפלגת כולנו תרוץ ברשימה משותפת עם הליכוד לבחירות", אמר כחלון. "מפלגת כולנו תמשיך להיות מפלגה חברתית, ימנית, לאומית וממלכתית ותשמור על הערכים שלשמם קמה.
"אני מאוד מקווה שראש הממשלה יצליח להרכיב את הממשלה ב-30 השעות הקרובות, אחרת כשר אוצר אני יכול לומר בביטחון מלא - הרבה מאוד מיליוני שקלים יבוזבזו לשווא", הוסיף. "אין טעם להגיע לבחירות פעמיים תוך זמן קצר. מדובר על מאות מליונים שאנחנו צריכים אותם למקומות אחרים".