"הרוח הטובה שיש ברמאדן מלכדת אותנו"
במהלך השבוע הנוכחי ב-90 מוקדים ובהשתתפות 120 יישובים מתקיימות תהלוכות "מסחראתי" מסורתיות המשלבות אנשים עם צרכים מיוחדים. 'הרוח הטובה ברמדאן מלכדת אותנו' הוא פרויקט ארצי מיוחד להעלאת המודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים בחברה הערבית, המתקיים בחודש הרמדאן בהובלת עמותת 'רוח טובה'. צפו
השעה 03:00 לפנות בוקר. המקום: 120 יישובים - רשויות מקומיות, כפרים מעורבים וכפרים תחת מועצות אזוריות יהודיות בערים מעורבות. האירוע: 'המסחראתי' - אנשים היוצאים בליווי עששיות, תופים וכלי נגינה, כדי להעיר את הישנים, כדי שיספיקו לאכול את הארוחה הקלה שלפני תחילת הצום.
צפו בחגיגות בכפר כנא:
'הרוח הטובה ברמדאן מלכדת אותנו' ובערבית 'אל-רוח אל-טייבה ברמדאן ביתיג'מענא', הוא פרוייקט ארצי מיוחד להעלאת המודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים בחברה הערבית, המתקיים זו השנה השנייה בחודש הרמדאן בהובלת עמותת 'רוח טובה' הפועלת תחת הקרן המשפחתית על שם תד אריסון.
אירועים לציון הפרוייקט מתקיימים במהלך השבוע הנוכחי ב-90 מוקדים ובהשתתפות 120 יישובים, בהם מתקיימים תהלוכות "מסחראתי" מסורתיות המשלבות אנשים עם צרכים מיוחדים.
בתהלוכות משתתפים לצידם מתנדבים, תושבים וילדים שמנגנים, מחלקים תמרים ושתיה לאנשים בדרכם לתפילה והכל בליווי עששיות מיוחדות שיפיצו אוירה מיוחדת של חג, שמחה והרבה אהבה ונתינה.
אחרי שקמו מוקדם, אכלו משהו קל וצמו כל היום. בשעה 19:35 מתקיימות בכל היישובים, ארוחות שבירת צום המבוססות על התנדבות ונתינה של מתנדבות ומתנדבים מכל הגילאים.
בחלק מהאירועים המתנדבות והמתנדבים הם גם אלו השוקדים על הכנת הארוחות. לאחר הארוחות מתקיימות הרצאות בנושאים מגוונים, סדנאות יצירה, ריקודים, הכנת מתנות לקשישים והפעלות.
באירועים משתתפים כ- 7,000 אנשים עם צרכים מיוחדים עם בני משפחותיהם, וכ- 7,000 מתנדבים.
"יוזמת 'רוח טובה' ברמאדן שמה דגש על כוחה של קהילה ללכד את כולם ולקבל את כל סוגי האוכלוסיה", מסביר עידו לוטן, מנכ"ל עמותת 'רוח טובה'. "כדי לייצר התנדבות לטווח ארוך ובאופן קבוע צריך ליצור מודעות, והנגשה באמצעות חיבור רגשי של המתנדב לסביבתו. התנאי הבסיסי ליצירת אפקט משמעותי מתמשך יכול לקרות רק על ידי הקהילה המקומית.
"אני מרגיש חלק מכולם"
אחמד, בחור עם תסמונת דאון בן 26, אחד ממארגני האירוע בכפר כנא, ורקדן שהשתתף במופע אמר: "תודה שנתנו לי לקחת חלק באירוע גם לארגן וגם להופיע בתור רקדן. אני מרגיש חלק מכולם".
חנא, אם לילד עם פיגור שכלי בן 9 הוסיפה: "תודה שאתם חוגגים איתנו. אנו גאים בבן שלנו ושמחים שיש שינוי בקהילה ונותנים כבוד לאנשים עם צרכים מיוחדים".
מוחמד, אב לילד עם שיתוק מוחין הסביר: "הארוחה והריקודים שבהם בני היה מאורחי הכבוד גרמו לנו תחושת אושר וגאווה שאי אפשר לתאר במילים".
סמיר סלאח, בעל סופר מרקט בכפר כנא, בו הוא מעסיק נערים עם צרכים מיוחדים התגאה בעבודתם המסורה: "הם עובדים מעולים וחרוצים לא פחות מהעובדים האחרים. החריצות שלהם והמסירות שלהם מדהימות. הם מרגישים חלק מכולם, וגם חולמים על חתונה וילדים."
הילאל חג' יחיא, מנהל תחום החברה הערבית בעמותת רוח טובה, מוסיף: "חודש הרמדאן, נקרא גם חודש 'המעשים הטובים' בעולם המוסלמי בגלל הנתינה הרבה שבו. זו השנה השנייה בה כמעט כל הרשויות המקומיות הערביות נתרמות ליוזמה של עמותת רוח טובה. אנו רואים חשיבות רבה בהעלאת המודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים והנגישות בחברה הערבית, דווקא בימים אלו המלאים באהבה ונתינה".
עמותת רוח טובה , הפועלת תחת הקרן המשפחתית על שם תד אריסון מחברת בין אנשים המבקשים להתנדב לבין עמותות וארגונים הזקוקים למתנדבים. רוח טובה מחזיקה במאגר ההתנדבויות הגדול במדינה, ומייצרת לאורך כל השנה אלפי חיבורים בין מתנדבים מכל הארץ ומחו"ל לבין גופים הזקוקים להם