הארגון לשת"פ איסלאמי: "מגנים כל החלטה להגדרת ירושלים בירת ישראל"
הארגון המונה 22 מדינות גינה ארצות שהעבירו את השגרירות לירושלים, תקף את ההכרה האמריקנית בריבונות ישראלית ברמת הגולן והצהיר כי יסרב לכל הסכם שלום "שאינו תואם את זכויות הפלסטינים"
הארגון לשיתוף פעולה איסלאמי (OIC) הצהיר הלילה (שבת) בתום מפגש חירום בעיר מכה שבסעודיה כי הוא "מגנה כל החלטה לא חוקית המגדירה את ירושלים בירת ישראל". בארגון המונה 22 מדינות קראו לכל החברות בו "לנקוט אמצעים" נגד ארצות שהעבירו את שגרירותיהן לירושלים. הארגון גינה בנוסף "כל החלטה המשנה את הסטטוס המשפטי והדמוגרפי של רמת הגולן", בהן ההכרה האמריקנית בריבונות הישראלית.
בהצהרה שפורסמה התייחסו בארגון לתוכנית השלום האמריקנית ומסרו כי יסרבו לכל הסכם "שאינו תואם את זכויות העם הפלסטיני".
בתוך כך, מלך סעודיה סלמאן התייחס למתקפה של החות'ים הנתמכים על ידי איראן על שתי תחנות שאיבת הנפט בממלכה הסעודית, וכינה אותה "פיגוע טרור". את הפגיעה במכליות הנפט במים הטריטוריאליים של איחוד האמירויות הוגדרה "פעולות חבלה". הוא ציין כי מדינתו "תתמודד בנחישות עם איומים תוקפניים".
סלמאן תקף את איראן וכינה את פעולותיה "פעולות טרור המאיימות על הספקת האנרגיה העולמית". עוד אמר במהלך הפגישה כי "פיתוח היכולות הבליסטיות והגרעיניות של טהרן מסכן את ביטחון האזור והעולם כולו". הוא הוסיף כי איראן מסכנת את הסחר הימי ואת ספקי הנפט תוך "הפרה בוטה של אמנות האו"ם". הוא קרא למנהיגי העולם הערבי לנקוט פעולות תקיפות נגדה: "היעדר עמדה ברורה נגד ההתנהגות של איראן היא שהביאה להסלמה הנוכחית".
מנהיגי מדינות המפרץ הפרסי ומדינות ערב כינסו ביום חמישי מפגש חירום בעיר מכה שבסעודיה, בעקבות הפגיעה במכליות הנפט במים הטריטוריאליים של איחוד האמירויות, והמתקפה של החות'ים על תחנות שאיבת הנפט בסעודיה. מדינות המפרץ הצהירו כי הן תומכות בזכותן של סעודיה ואיחוד האמירויות לנקוט כל פעולה הנדרשת להגן על ביטחונן, והביעו תמיכה גם בהקמת מדינה פלסטינית. יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן נכח גם הוא בפגישה.
לפי הצהרה שפורסמה סוכנות הידיעות הסעודית הרשמית SPA, המדינות דנו בוועידה ביצירת מנגנון הגנה משותף תחת מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ. הן קראו לאיראן להפסיק לממן מיליציות וארגוני טרור.
נשיא עיראק ברהאם סליח טען במהלך הפגישה כי המשבר עם איראן עלול להביא למלחמה באזור אם לא יטופל כראוי. בעיראק התנגדו להצהרת מנהיגי ערב לאחר הפגישה, לפיה שיתוף הפעולה עם טהרן צריך להיות מבוסס על כך שאיראן לא תתערב בעניינן של מדינות אחרות.
סלמאן התייחס במהלך הפגישה גם לנושא המדינה הפלסטינית ואמר כי "הסוגיה הפלסטינית תישאר בראש סדר העדיפויות של העולם הערבי עד להקמתה של מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים". נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי אמר גם הוא כי הוא תומך במדינה פלסטינית תחת גבולות 67, והאמיר של כוויית הוסיף: "כל תוכנית שלום באזור צריכה להיות מבוססת על הקמת מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים". בהצהרה הרשמית לתקשורת שיצאה מטעם המנהיגים לאחר הפגישה נכתב כי הבסיס ליציבות אזורית הוא הקמת מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 67'.