החברה של נשיא הבורסה ליהלומים לשעבר בחובות
החברה של היהלומן אבי פז חייבת כ-9 מיליון שקל, רובם לבנקים. במגעים מול הבנקים כדי להגיע לפריסת חובות
חברת היהלומים הוותיקה של אבי פז נקלעה לחובות. פז היה נשיא הבורסה ליהלומים עד 2011 ונשיא הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים עד 2012. פז הוא חבר הבורסה ברמת גן, וחברת היהלומים שלו אבי פז פנסי בע"מ הייתה בעבר אחת הפעילות בה ונכללה ברשימת יצואני היהלומים.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מבחן בכלכלה מועד ב': לשיתוק של הממשלה יש גם יתרונות
הדרך הנכונה לאיזון כלכלי: כך בונים תקציב למשפחה "כשסטארט-אפ מצליח מתפוצץ ככה - זה שוק"
לאחרונה דווח לנשיאות הבורסה על קשייו של פז ועל המצוקה התזרימית שהחברה נקלעה אליה. היקף חובותיו של פז מוערך בכתשעה מיליון שקל, רובם לבנקים ולא לחברי בורסה אחרים. פז מקיים מו"מ מול הבנקים הנושים כדי להגיע להסדר ולפריסת חובות כנגד מימוש נכסים שבבעלותו. בעקבות הקשיים הושבתה המלטשה שלו בארץ, שהפעילה בשיאה כ-25 עובדים, וצומצמה פעילות החברה.
פז הוא יהלומן ותיק, דור שלישי למשפחה שעסקה ביהלומים ובתכשיטים ברוסיה שבה נולד, ובבלגיה שבה גדל. משנת 1972, לאחר שעלה מבלגיה, היה חבר בבורסה ברמת גן, והקים חברה עצמאית שהתמחתה ביהלומי פנסי: יהלומים בליטוש ייחודי לתעשיית תכשיטי היוקרה. בין השאר התמחה פז ביהלומים לשיבוץ לתעשיית השעונים היוקרתים בחו"ל.
הקשיים הגיעו לאחר שנה רגועה בבורסה בר"ג
לצד היותו סוחר בעל שם עולמי הקימה בתו ליאת מותג לתכשיטי יוקרה בעיצובה. ב-2012 קיבל ממלך בלגיה את אות הכתר כמי שקידם וטיפח את קשרי מסחר היהלומים בין בלגיה לישראל.
מתקופתו כנשיא הבורסה הוא ייזכר כאדם שהחליט בפעם הראשונה שעבירות של יהלומנים בתחום הסחר לא ייסגרו בתוך הבית, במוסד הבוררות של הבורסה, אלא ידווחו למשטרה כדי למגר עבירות כאלה.
קשייו של פז הגיעו לאחר שנה רגועה בבורסה ברמת גן, שבמהלכה לא דווח על קשיים של יהלומנים, אף שהענף העולמי עדיין לא חזר לביצועים של שנות השיא שלו. ברבעון ראשון של 2019 נרשמה ירידה בביקושים לאבני גלם בטענה כי מחיר יהלומי הגלם גבוה ביחס למחירי היהלומים המלוטשים שירדו. גורמים בבורסה העריכו כי קשייו של פז נובעים מהתחרות הגוברת בתחום, מהשינויים בענף השעונים ומשחיקה ברווחיות של כל הענף.
לא נמסרה תגובה מטעמו של אבי פז.