שתף קטע נבחר

 

מלון במבואה הדרומית בעמק ססגון: "כל הצדדים מרוויחים"

אחרי מאבק ירוק, אישרה גם הוועדה המחוזית דרום את ההחלטה להקים מלון ובו 300 חדרים במבואה הדרומית של העמק. בחברה להגנת הטבע בירכו: "איזון בין הפיתוח לפתוח"

הישג ירוק: הוועדה המחוזית דרום גיבשה הסכמה רחבה, לפיה המיקום המיטבי לקידום מלון במרחב תמנע הוא במבואה הדרומית ולא בעמק ססגון. זאת, לאחר שחברי הוועדה שוכנעו כי מדובר במקום עדיף הן מבחינה תיירותית והן מבחינה נופית וסביבתית. הוועדה המליצה להפקיד את התוכנית, זאת לאחר שהאזור הצפוני ישונה לשמורת טבע. בנוסף, אישור המלון החדש יהיה ביחד עם ביטול הישן.

 

מבט אל עמק ססגון (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

מבט אל עמק ססגון (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בהיבט התיירותי, המיקום 'מעל' המבואה הדרומית אינו נמצא במרכז הבקעה, אלא צופה עליה באופן המאפשר מבטים מדרום לצפון, אשר אינם מסונוורים מהשמש במהלך רוב שעות היום", נכתב. "מהבחינה הסביבתית, המיקום המוצע במבואה הדרומית הוא צמוד דופן לפיתוח קיים. מבחינה נופית, המיקום נסתר יחסית והנצפות שלו מצומצמת יותר".

 

ההחלטה באה לאחר מאבק של גופים ירוקים ואזרחיים רבים, ובהמשך להחלטה של מנהל התכנון לפיה המלון המתוכנן ייבנה במבואה לעמק שבבקעת תמנע ולא בעמק ססגון עצמו. התוכנית החדשה, שהופקדה כעת, תבטיח את הקמתו של שמורת טבע ומלון שיהיה דומה בקוסנפט שלו למלון בראשית. לפי התוכניות הראשוניות, מדובר יהיה במלון אקו-ספא עם 300 חדרים כדי להבטיח כדאיות כלכלית לפרויקט. "הוועדה שוכנעה כי חלופת המבואה הדרומית היא המיטבית. הוראות התוכנית המקומית יבטיחו שאופי הפיתוח והבינוי ישתלבו בסביבה מבחינת גודל, עיצוב, תכנון אקלימי, חומרי הגמר ועוד", נכתב בפרוטוקול הוועדה.

 

מהחברה להגנת הטבע, שהייתה שותפה מרכזית בפעילות לשמירת עמק ססגון, נמסר: "אנחנו כבר שנים רבות, גם במקרה הנקודתי הזה וגם בכלל, אומרים שיש למצוא את האיזון, בין הפיתוח לפתוח, בין בנייה, לבין שמירה על הטבע והסביבה. במרבית המקרים, זה בהחלט אפשרי. המרחק בין עמק ססגון, למבואה הדרומית, הוא קטן, אבל ההשפעה של עמק ססגון על הטבע והסביבה, היא עצומה וקריטית ואילו החלופה השנייה, היא מוסכמת ומקובלת, גם על ידי כל ארגוני הסביבה וגם על ידי התושבים המקומיים.המבואה הדרומית היא חלופה שבה כל הצדדים מרוויחים - היזם יקים את הפרויקט שלו, ארגוני הסביבה הצליחו להציל את השטח שהיה חשוב להם והטבע יישמר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
עמק ססגון
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים