סין בהכרה נדירה באירועי טיאננמן: "פעלנו נכון"
שר ההגנה הסיני הגן על התנהלות השלטון בעת דיכוי המפגינים האלים בבייג'ינג ביוני 1989, במהלכו נהרגו מאות אזרחים: "הממשלה הייתה נחושה לעצור את המהומות. ההתפתחויות מאז הוכיחו שהדיכוי היה מוצדק"
סין
הגנה היום (א') על דיכוי המפגינים האלים בכיכר טיאננמן בבייג'ינג לפני 30 שנה, בהכרה פומבית נדירה באירוע, וטענה כי מדיניותה הייתה נכונה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
יומיים לפני יום השנה ה-30 לאירועים אמר שר ההגנה הסיני ווי פנגה כי זו הייתה "החלטה נכונה ומוצדקת" לדכא את ההפגנות, וציין את היציבות בסין מאז. "כולם מודאגים מטיאננמן אחרי 30 שנה", אמר ווי בכנס בסינגפור.
"בשנים שעברו מאז, תחת המפלגה הקומוניסטית, סין עברה שינויים רבים. אתם חושבים שהממשלה טעתה בטיפול באירועים? הייתה מסקנה לגבי האירוע הזה, הממשלה הייתה נחושה לעצור את המהומות", השיב ווי אחרי שאדם בקהל ביקש ממנו להתייחס לנושא. הוא אמר שההתפתחויות מאז הוכיחו שהדרך שבה פעל השלטון הייתה מוצדקת.
הכרה באירועים מצד פקידי ממשל בסין היא נדירה והדיון בנושא מצונזר בתקיפות בתוך סין. לקראת ציון יום השנה, מדי שנה, הרשויות מזהירות פעילים, עורכי דין ועיתונאים מפני עיסוק בנושא.
ב-4 ביוני 1989, אחרי שבעה שבועות של מחאות סטודנטים ועובדים נגד שחיתות שבהן דרשו רפורמות דמוקרטיות, חיילים וטנקים רדפו והרגו את המפגינים ואת הצופים ברחובות המובילים לכיכר טיאננמן. מאות, ואולי יותר מאלף בני אדם נהרגו, אם כי מספר ההרוגים המדויק עדיין לא ידוע.
הממשלה הסינית טענה אחרי הטבח כי מניין האזרחים שנהרגו במהומות נע בין 200 ל-300 בני אדם. ארגון הצלב האדום בסין הודיע כי קרוב ל-2,700 נרצחו. גם בשנים שלאחר הטבח לא הושגה הסכמה על מניין הקורבנות, אך רוב הדיווחים היו דומים לזה של הצלב האדום. במערב מעריכים כי יותר מ-10,000 בני אדם נהרגו במהומות שהתרחשו בין 15 באפריל ל-4 ביוני של אותה השנה.
כיכר טיאננמן
צילום: AP
מומלצים