בהצבעה חשאית: הכנסת תבחר את מבקר המדינה
בעוד המערכת הפוליטית מנסה לעכל את משמעויות פיזור הכנסת ה-21 וההליכה לבחירות חדשות, תכונס המליאה לבחירת מחליפו של מבקר המדינה היוצא, השופט בדימוס יוסף שפירא. רו"ח מתניהו אנגלמן, מועמד הקואליציה, זוכה גם לתמיכת ישראל ביתנו. מועמד האופוזיציה הוא אלוף במיל' גיורא רום
חמישה ימים לאחר פיזור הכנסת ה-21, תתכנס היום (יום ב') מליאת הכנסת לישיבה מיוחדת שבה ייבחר מבקר המדינה החדש. חברי הכנסת יבחרו באופן חשאי בין שניים - מועמד הקואליציה מתניהו אנגלמן, שזוכה גם לתמיכת ישראל ביתנו, ומנגד - גיורא רום, מועמד האופוזיציה. הנבחר יחליף בתפקיד את השופט בדימוס יוסף שפירא.
עד לרגע סגירת רשימת המועמדים, לפני כשבועיים, הציעה הקואליציה לתפקיד גם את עו"ד מיכל רוזנבוים. המועמדת המועדפת על החרדים קיבלה בתחילה את תמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו ונחשבה למובילה על פני אנגלמן, אולם ברגע האחרון ראש הממשלה החליט לסגת מהחלטתו והודיע לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן כי הוא מסיר את התמיכה בה.
מיד לאחר מכן הועלו טענות שלפיהן מי שהטיל את הווטו על מינויה של רוזנבוים הוא בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, לאחר שפעיל השמאל אלדד יניב צייץ כי עו"ד רוזנבוים היא חברה שלו. משפחת נתניהו הכחישה את הטענות, ובהמשך נמסר מהליכוד: "סוכם על ידי כל מפלגות הקואליציה כי מועמד הקואליציה לתפקיד מבקר המדינה הוא רואה החשבון מתניהו אנגלמן".
מתניהו אנגלמן, המועמד מטעם הקואליציה, הוא מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה, בעל תואר ראשון בהצטיינות בכלכלה וחשבונאות ותואר שני במינהל עסקים. משנת 2010 כיהן אנגלמן כמשנה למנכ"ל הטכניון ובתחילת 2014 הוא מונה לתפקיד המנכ"ל. קודם לכן היה מנכ"ל מ.מ. שהם, סמנכ"ל המכללה האקדמית להנדסה בירושלים ומנהל סניף ירושלים במשרד רואי החשבון "פאהן, קנה ושות'".
גיורא רום, המועמד מטעם האופוזיציה, הוא אלוף במילואים, טייס קרב שהיה אלוף ההפלות הראשון בחיל האוויר. במהלך שירותו היה ראש מטה חיל האוויר ונספח צה"ל בארצות הברית. לאחר שירותו הצבאי שימש רום בין היתר כמנכ"ל משרד התשתיות, מנכ"ל הסוכנות היהודית וכמנכ"ל רשות התעופה האזרחית. עד לאחרונה כיהן כיו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.
לפי חוק יסוד: מבקר המדינה, המבקר יקיים ביקורת על המשק, הנכסים, הכספים, ההתחייבויות והמינהל של המדינה, של משרדי הממשלה, של כל מפעל, מוסד או תאגיד של המדינה, של הרשויות המקומיות ושל גופים או מוסדות אחרים שהועמדו על פי חוק לביקורתו. עוד קובע החוק, כי מבקר המדינה יבחן את חוקיות הפעולות, טוהר המידות, הניהול התקין, היעילות והחיסכון של הגופים המבוקרים וכל עניין אחר שיראה בו צורך.