שתף קטע נבחר

 

"מרגישה מיוחדת שיש לי אבא ואבא"

"הילדים בכיתה לא מתרגשים מזה", "כולם שווים באותה מידה" ו"לא הייתי משנה את המשפחה שלי בחיים". לקראת שבוע הגאווה - ילדים שנולדו באמצעות תהליך פונדקאות מספרים על משפחתם וההורים מסבירים על התהליך המורכב שעברו כדי להפוך למשפחה

"מהחודשים הראשונים שלנו יחד דיברנו על עתיד משותף והקמת משפחה", מספרים רועי ואור יולדוס-רייס, המגדלים יחד את התאומות אליה ולירי (בנות חמש וחצי) שנולדו בתאילנד בהליך פונדקאות.

 

"הליך הפונדקאות היה רכבת הרים רגשית ומטורף שהתפרס על שלוש יבשות. מסע יקר מאד ועוצמתי, ובלי ההורים שהתגייסו לעזור ולתמוך לא היינו יכולים להגשים את החלום. יצאנו אליו כזוג צעיר מבלי להכיר את המורכבות שטמונה בו עד הסוף, וסיימנו כעבור שנתיים בתאילנד כאשר אליה ולירי נולדו. היינו אז האנשים הכי מאושרים בעולם".

משפחת יולדוס-רייס. "הכי מאושרים בעולם" (צילום: אלבום פרטי)
משפחת יולדוס-רייס. "הכי מאושרים בעולם"(צילום: אלבום פרטי)

לקראת שבוע הגאווה, הצטלמו ילדים שנולדו באמצעות הליך פונדקאות במדינות שונות מסביב לעולם לסרטון מיוחד. "המטרה היא להציג לראשונה את הקול של אותם ילדים ולהכיר טוב יותר את נקודת מבטם על האופן בו באו לעולם, איך הם רואים את משפחתם ומה הם חושבים על כל אותם קולות הומופובים", מסביר רועי יולדוס-רייס, סמנכ"ל "משפחת תמוז פונדקאות" שיזמה את הסרטון.

 

"היה מרגש לראות את הילדים מבטאים את עצמם בצורה כל כך בוגרת וחכמה. הם חלק משמעותי כל-כך במאבק של הוריהם, מקור לגאווה".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"ילד היה החלום שלנו"

"חשבנו על אימוץ ומרגע שהבנו שהדבר אינו אפשרי לזוגות הומואים, פנינו לפונדקאות", מספר ליאור פרדקין. "ילד היה החלום שלנו ולא התכוונו לוותר עליו בשום שלב". לדבריו, "מבחינה כלכלית - הכל זה סדרי עדיפויות. אם אנשים קונים דירות, אז אנשים יכולים לממן תהליך פונדקאות. אם היה אפשר בארץ זה היה מוזיל משמעותית את התהליך".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

אדם (בן שמונה) נולד בתהליך פונדקאות במומביי הודו וסופיה נולדה בקטמאנדו לפני ארבע שנים. "אבא ניר נפטר לפני שנה וחצי מסרטן לאחר שנה של מלחמה הירואית", מספר פרדקין.

 

משפחת פרדקיו הרלב (צילום: אלבום פרטי)
משפחת פרדקיו הרלב(צילום: אלבום פרטי)

מהם האתגרים מבחינתך?

"כאב חד הורי האתגר הוא כמו כל הורה חד הורי - לתמרן בין המשימות. הורה הוא הורה. במרחב האג'נדות, הקידמה וההומופוביה בסוף זה שיעורי בית, טיולים בשבת וחיפוש בייביסיטר. עוד משפחה ישראלית".

 

על פונדקאות יש לו דעה נחרצת: "אין בעיה של תפיסות החברה בנוגע לפונדקאות. היא חוקית להזכירכם, לסטרייטים. כשהיא הופכת פתרון למשפחות של שני גברים שרוצים להרחיב את התא המשפחתי אז הפונדקאות הופכת להיות בעיה, וזה נקרא הומופוביה. אם תנטרלי הומופוביה, אזי הפונדקאות זוכה לתמיכה רחבה".

 

קראו עוד:

לגדל שלישייה: "ויתרנו על הריהוט בסלון" 

האם כדאי שתהיה מגירת חטיפים בבית?

ערב דייטים למציאת בן זוג להורות משותפת

 

"הורות להטבי"ת הפכה לשכיחה"

יואב ואיתי ארד-פנקס, הורים לגל ונועה (בנות תשע) ואור (בת חמש), הם פעילים, מתנדבים ואוהבים את הארץ אבל גם מודאגים. "הגשנו את בג"ץ הפונדקאות ואנחנו מובילים אותו כבר עשור", הם מספרים.

 

"בתחילת הדרך פנינו להורות משותפת, גם מסיבות כלכליות, אבל כשלא הצלחנו להפוך להורים בדרך הזו ונפתחה במזרח הרחוק אופציה במחיר שיכולנו לעמוד בו, פנינו לשם. רצינו להיות הורים כמו כל משפחה, בלי שותפויות ולכן פונדקאות הייתה האופציה היחידה לעשות את זה".

 

משפחת ארד-פנקס (צילום: אלבום פרטי)
משפחת ארד-פנקס(צילום: אלבום פרטי)

האם לדעתכם יש שינוי כלשהו בתפיסות של החברה בנוגע לפונדקאות?

"הורות להטבי"ת הפכה לשכיחה והנראות של אלפי ילדים ומשפחות אשר פוגשים יום יום את הסביבה ההטרונורמטיבית שינתה ומשנה אותה לטובה. היום לעומת לפני עשרים שנה קשה יותר לדמיין הורים מגיבים ליציאה מהארון בדאגה מכך ש'לא יהיו לך ילדים' ויש לכך חלק בשינוי העמדות החיובי שניתן לראות אצל תת קבוצות שמרניות ודתיות.

 

"גם בעניין הטענה אודות הניצול הכרוך בפונדקאות ניתן לראות כי החשיפה לסיפוריהן של פונדקאיות בישראל, שלצערנו אפשרית רק לזוגות סטרייטים כרגע, ומחקרים ארוכי טווח שבוחנים את ההשפעה עליהן ועל משפחותיהן הכריעו בסוגית ההתנגדות המהותית לפונדקאות. הם הוכיחו כי ניתן לקיים פונדקאות שהיא מיטיבה לכל הצדדים המעורבים, וכך קורה בפועל ברוב המוחלט של המקרים".

 

מה החלום שלכם?

"אנחנו חולמים שבקרוב ניתן יהיה לקיים פונדקאות בישראל. מקווים שבית המשפט העליון ימצא בתקופה הזאת את האומץ לפסוק את מה שבציבוריות ובפוליטיקה הישראלית כבר מזמן נתון להסכמת הרוב - האפליה נגד להט"בים פסולה.

 

"מקווים ליום שבו המשקל העיקרי לגבי סוגיות מוסריות ינתן למידת ההשפעה על הצדדים המעורבים ולא על אידאות ועקרונות. אם פונדקאות יכולה להיטיב ולשפר את מצבם של כל הצדדים המעורבים: הפונדקאיות, ההורים המיועדים והילדים, אזי מאליו היא חיובית ומוסרית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים