שתף קטע נבחר

 

דלהי: נשים ייסעו חינם באוטובוסים כדי שלא ייאנסו

26 מיליון איש חיים במטרופולין בהודו, מחציתם נשים. האלימות נגדן משתוללת, הפתרון של הרשויות: "תסעו חינם". האופוזיציה: "גימיק בחירות"

דלהי שבהודו מתכננת לאפשר לנשים לנסוע חינם באוטובוסים הציבוריים ובמערכת הרכבת התחתית של העיר – בתקווה ששימוש רב יותר בתחבורה הציבורית ישפר את ביטחונן של ההודיות. התוכנית תיושם בכל הטריטוריה המאוחדת של דלהי, שבתוכה נמצאת הבירה ניו דלהי ושנחשבת לאחד המטרופולינים הגדולים בעולם. המטרופולין הזה סובל מתופעה נרחבת ביותר של אלימות נגד נשים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

הפגנה (צילום: EPA)
מפגינות אחרי אונס ורצח של נערה בהודו. הזוועות לא נפסקות(צילום: EPA)

הפגנה (צילום: AP)
האונס ב-2012 הוציא המונים לרחובות. מחאה על האלימות נגד נשים(צילום: AP)

ההודעה בנושא שמסר היום השר הראשי של דלהי, ארווינד קג'ריוואל, האמון על ניהול המטרופולין, באה חודשים לפני הבחירות בדלהי, שבהן מחכה למפלגתו קרב קשה מול מפלגת ה-BJP החזקה של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי. "התחבורה הציבורית נחשבת לַבּטוחה ביותר עבור נשים, ובהתחשב בכך – הממשלה המקומית החליטה שנשים יוכלו להשתמש חינם בכל האוטובוסים ובמטרו כאן", אמר קג'ריוואל לכתבים.

 

כ-26 מיליון בני אדם חיים בדלהי, מחציתם נשים. לפי נתונים רשמיים, שיעור מעשי הפשע נגד נשים שם הוא הגבוה ביותר בהודו. האלימות נגד נשים הפכה לנושא פוליטי בוער אחרי האונס הקבוצתי בדלהי שביצעו בשנת 2012 נוסעי אוטובוס בצעירה בת 23 לעיני בן זוגה. הם התעללו בה במשך שעות, וימים אחר כך היא מתה בבית החולים. בעקבות האירוע ההוא יצאו המוני הודים לרחובות, והענישה על מעשי אונס הוחמרה מאוד. למרות זאת, דיווחים על תקיפות מיניות איומות ומעשי רצח מזוויעים נגד נשים ממשיכים להגיע מהודו שבוע אחר שבוע.

הודו אוטובוסים חינם נשים (צילום: shutterstock)
ברכבת התחתית בדלהי. "צריכות ביטחון, לא מתנות"(צילום: shutterstock)

הודו השר הראשי של דלהי ארווינד קג'ריוואל אוטובוס אוטובוסים חינם ל נשים (צילום: EPA)
קג'ריוואל. קרב קשה בבחירות ב-2020(צילום: EPA)

קג'ריוואל, שמפלגת ה-AAP שלו עלתה לשלטון בדלהי ב-2015 בין השאר בזכות ההבטחה לשפר את ביטחונן של הנשים, אמר שהתוכנית תחל לפעול בתוך חודשיים-שלושה. עלות התוכנית לשארית השנה תהיה לדבריו כשבעה מיליארד רופי (101 מיליון דולר).

 

אלא שמפלגת ה-BJP של מודי וחלק מהפעילים והפעילות למען זכויות הנשים מותחים ביקורת על התוכנית של קג'ריוואל, וטוענים שמדובר בגימיק בלבד, כזה שנועד לסייע לו בבחירות שייערכו בתחילת השנה הבאה. ה-BJP, שבבחירות הכלליות שהסתיימו בחודש שעבר גרפה את כל שבעת המושבים המוקצים לדלהי בפרלמנט ההודי, מסרה בתגובה שאין בדלהי די אוטובוסים כדי להספיק לכל הנוסעות אם הנשים ייענו בהמוניהן להצעה הזו.

הפגנה (צילום: AFP)
ההבטחה למצלמות לא מומשה. מפגינות נגד מעשי האונס בהודו(צילום: AFP)

הודו אוטובוסים חינם נשים (צילום: shutterstock)
ה-BJP: "אין מספיק אוטובוסים". ברחובות דלהי(צילום: shutterstock)

רנאג'ה קומארי, מנהלת ארגון למען זכויות הנשים שמושבו בדלהי, מסרה שנסיעות חינם אינן פתרון לטווח הארוך, והדגישה שהרשויות המקומיות בדלהי לא מימשו את הבטחותיהן לנשים, בין השאר התקנת מצלמות אבטחה והצבת סדרנים ומאבטחים באוטובוסים.

 

גם ברשתות החברתיות מתחו נשים ביקורת על התוכנית, וקראו לספק להן ביטחון רב יותר ולא נסיעות חינם. "סליחה אדוני, אנחנו רוצות נסיעה בטוחה ושקטה, לא מתנות חינם", כתבה בטוויטר הגולשת שרוטי ואטס, שהשתמשה בהשטאג WomenSayNoToFreeMetro.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מפגינות נגד מעשי האונס בהודו
צילום: EPA
מומלצים