שתף קטע נבחר

 

השריפה בבריכות חמצון באשדוד: תביעה לפיצוי התושבים

במאי 2017 השתוללה שריפה גדולה, שגרמה במשך ימים ליזהום וריק חריף - שהגיע עד גוש דן. השבוע הוגשה לבית המשפט בקשה לתביעה יצוגית בגובה 100 מיליון שקלים, כשהמטרה היא לפצות כל תושב ב-1,000 שקלים

בקשה לתביעה ייצוגית הוגשה אתמול (יום ב') נגד רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), ואיגוד ערים לאיכות סביבה דרום יהודה ואשדוד - חבל יבנה, בעקבות שריפת הענק בבריכות החמצון סמוך לאתר הפסולת "רתמים" במאי 2017. מדובר בבקשה לתביעה על סך למעלה מ-100 מיליון שקלים, שהוגשה לבית המשפט מרכז. מדובר בשריפה שבערה במשך יותר מארבעה ימים וגרמה לזיהום וריח חזק וחריף ביישובי הסביבה ואפילו בגוש דן. במשרד להגנת הסביבה אף התריעו באותם ימים והמליצו לתושבי האזור שלא לצאת מבתיהם.

 

השריפה לפני שנתיים    (צילום: ניצן דרור)

השריפה לפני שנתיים    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לטענת מגישי הבקשה, אירוע השריפה, ושריפות רבות אחרות שאירעו לפני אותה שריפה, אינם גזירת גורל ואירועים בלתי נמנעים. "אירוע השריפה, כמו הבערות והשריפות האחרות שפרצו באתרי הפסולת, הם פועל יוצא, תוצר של מעשים ומחדלים מתמשכים בני עשרות שנים שנעשו במקרקעין שבבעלות רמ"י, ואשר איפשרה לאתר רתמים ולאיגוד ערים אשדוד לתפעל אותם, תוך שהיא מתנערת מאחריותה למקרקעין".

 

בבקשה נכתב עוד כי "אתרי הפסולת מזהמים ופולטים חומרים מסוכנים לקרקע, למים ולאוויר, תוך סיכון בריאות המבקשים וחבריהם, פגיעה באיכות חייהם ובאוטונומיה וכן בחולות אשדוד וחבל יבנה, במאגר מי התהום ובערכי הטבע המוגנים".

 

השריפה הגדולה נמשכה כמה ימים (צילום: דוברות כבאות והצלה) (צילום: דוברות כבאות והצלה)
השריפה הגדולה נמשכה כמה ימים(צילום: דוברות כבאות והצלה)

 

הבקשה הוגשה על ידי עורכי הדין רם דקל, אוהד אנטמן ורפאל כ"ץ ממשרד עורכי הדין רם דקל ועורכי הדין אסף פינק ושני ארזי ממשרד עורכי הדין אסף פינק - המתמחים בתחום התביעות הסביבתיות. התובעים מבקשים לפצות את הציבור שנפגע מהזיהום בסך 1,000 שקל כל אחד, ולפצותו בדרך של שיקום ערכי הטבע שנפגעו, בין אם על ידי הכשרת אתרי הפסולת והפיכתם לפארק ציבורי או הפיכת האתרים לשמורת טבע או השקעה במשאבי טבע חלופיים.

 

לבקשה צורפה חוות דעת מקצועיות של המומחים, רוני בריל וד"ר מיכאל גרבר, ומסמכים של רשות המים והמשרד להגנת הסביבה. ד"ר בריל קבעה כי "לבריכות החמצון הישנות באשדוד הוזרמו לאורך שנים שפכים ביתיים וגם שפכי תעשייה. ממצאי הסקר שבוצע בבוצה הנמצאת בבריכות הראו כי בבוצה קיימות מתכות כבדות בריכוזים גבוהים".

 (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
(צילום: גדי קבלו)

 

בדו"ח של חברת "אקולוג הנדסה בע"מ" שנערך עבור רשות המים עלה כי ישנה חריגה בריכוז של מתכות כבדות, בהם ניקל וארסן. בבדיקה ראשונית שנערכה עבור המשרד להגנת הסביבה עלה כי קיימת קרקע מזוהמת שמקורה בשפכים תעשייתיים ובהטמנה של פסולות תעשייתיות ללא כל תשתית או אמצעים לצמצום ההשפעה על הסביבה. כמו כן,

 

עו"ד דקל ופינק מסרו כי "לצערנו מדינת ישראל ורשות מקרקעי ישראל, שאמורים לדאוג לנו למים ואוויר נקי מתרשלים בדאגה לסביבה ולציבור. לא ייתכן שאזור כה חשוב יזוהם בצורה כה חמורה ויהווה מפגע סביבתי, שפוגע בציבור ובסביבה ומדינת ישראל לא תנקוט אצבע במשך שנים כדי לטפל בשטח. התביעה הייצוגית מציגה תמונה עגומה של הזנחה במשך עשרות שנים הזנחה שגורמת לזיהום מי תהום ולמפגעי אוויר חמורים. הזמן הגיע שהמדינה תיקח אחריות על משאבי הטבע שלה לטובת כלל אזרחיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
הריח הגיע עד גוש דן. השריפה לפני שנתיים
צילום: אבי מועלם
מומלצים