שתף קטע נבחר

 

נפרדים מאשת הנשיא: "קראנו לה נחמל'ה, היא אף פעם לא השתנתה"

היום ב-14:00 יוצב ארונה של אשת הנשיא המנוחה בתיאטרון י-ם והציבור יוכל לחלוק לה כבוד אחרון. לאחר מכן היא תיטמן בחלקת גדולי האומה בהר הרצל. "לכולנו קשה, כולם עצובים", סיפרה שרה חסיד, חברת ילדות של הגברת הראשונה ממושב חרות. במהלך השנים נהגה ריבלין לבקר אסירות. אחת מהן סיפרה: "ראתה את האדם שמעבר לעבירה"

 

מושב חרות בו נולדה וגדלה נחמה ריבלין    (צילום: עידו ארז)

מושב חרות בו נולדה וגדלה נחמה ריבלין    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"היא אהבה את המושב ואת החברים. קראנו לה נחמל'ה". כך סיפרה אתמול (ג') שרה לוין חסיד, חברת ילדות של רעיית הנשיא נחמה ריבלין (לשעבר שולמן) שהלכה אתמול לעולמה. ריבלין נולדה וגדלה במושב חרות שבשרון. הוריה - מנדי ודרורה קיילה - היו ממקימי המושב שבגוש תל מונד והמשפחה התפרנסה מחקלאות. "היא כל כך אהבה את חג השבועות", אמרה חסיד על חברתה שנפטרה ימים ספורים לפני החג. "קשה לנו".

  

אמו של תורם הריאה לנחמה ריבלין: "עוד חלק מהלב שלי הלך"

נפרדים מנחמה ריבלין: "פעלה בצניעות, ברגישות חברתית, בחום, בלי רעש"

דיוקן שמן, ציורי ילדי גן ושוקולדים: המחוות לנחמה ריבלין לפני מותה

 

חסיד ובן זוגה חיליק זוכרים היטב את נחמה. הם שמרו איתה על קשר לאורך השנים ואף ביקרו אותה בבית הנשיא עם בני מושב נוספים. "היינו יחד בגן ובבית הספר היסודי. בתיכון נפרדו דרכינו, כל אחת הייתה במגמה אחרת".

נחמה ריבלין (צילום: מארק ניימן, לע
"אשת שלום מובהקת". נחמה ריבלין(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

הסדרי לוויתה של נחמה ריבלין  ()

לדברי חסיד, "נחמה סיימה בהצטיינות במגמת ביולוגיה, למדה באוניברסיטה ואז פנתה לאמנות. היא הייתה ילדה ששייכת ממש לשכונת הילדים. שיחקנו יחד משחקי רחוב, עבדנו יחד; אביה מת כשהייתה צעירה והיא עזרה לאמה. הוריה היו ממקימי המושב".

 

חסיד סיפרה כי ריבלין "תמיד אהבה את המושב ואת החברים, תמיד הייתה קשורה לפה. נחמה ביקרה בכל המסיבות במושב, לעתים לבד ולעתים עם רובי. תמיד הייתה צנועה, אחרת, שונה, עשתה מה שבא לה במובן החיובי. הייתה צינית אבל בצורה החכמה, לא מרשעת. הערכנו אותה מאוד ושמחנו בשמחתה כשהיא התחתנה עם רובי.

בית ילדותה של נחמה ריבלין במושב חרות (צילום: עידו ארז)
בית ילדותה של נחמה ריבלין במושב חרות(צילום: עידו ארז)

תמונות מילדותה של נחמה ריבלין  ()
"קראנו לה נחמל'ה". ריבלין עם החברים במושב חרות

תמונות מילדותה של נחמה ריבלין  ()

"היא לא השתנתה, היא ערכה לנו מסיבת רחוב לפני כשנה, דאגה להכין את העוגות בעצמה. הרגשנו שהיא נשארה נחמה שלנו. הדבר היחיד שהשתנה הוא שהיא ביקשה שלא נקרא לה נחמל'ה. היא אמרה: 'עכשיו אני נחמה ריבלין'".

 

חסיד אמרה שריבלין הייתה "שוחרת שלום עד סוף חייה. ברדיו דיברו על זה שהיא הייתה החברה הטובה ביותר בגלריית אום אל-פחם. היא הייתה אשת שלום מובהקת. אני חושב שהתייחסו לזה בהבנה". על הילדות במושב סיפרה: "בתיכון הייתה לה שנה לא קלה, היא עברה ניתוח בגב והייתה מגובסת, ובני הכיתה סעדו אותה והיו איתה. למרות הגבס הלכה לבית הספר והייתה תלמידה מצטיינת ואישה חריפה מאוד".

ראובן ונחמה ריבלין שבועות 8.6.16  (צילום: מארק ניימן, לע
"היא כל כך אהבה את חג השבועות". נחמה וראובן ריבלין מארחים ילדים בחג השבועות ב-2016(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

ראובן ונחמה ריבלין ספרד (צילום: חיים צח, לע
(צילום: חיים צח, לע"מ)
 

חסיד סיפרה כי ריבלין מעולם לא ניצלה את מעמדה כאשת הנשיא. "כואב למושב ולכל עם ישראל. ולי באופן אישי. היא שמרה על נאמנות כאשת הנשיא, אף פעם לא ביקשנו והיא גם לא הייתה עושה שום טובה. היא תמיד אמרה: 'אני יכולה לעזור לכם אישית. מה שקשור לנשיא המדינה - לא תלוי בי. אני רוצה לשמור על שמו הטוב".

 

אסירה בנווה תרצה: "ראתה את האדם שמעבר לעבירה, ביקשתי לחבק אותה"

ארבע פעמים ביקרה ריבלין בכלא תרצה ופגשה אסירות. "ביקשתי לחבק אותה והיא אמרה 'בשמחה'. היה מרגש מאוד, החיבוק האחרון ממנה", סיפרה מ', אחת האסירות. בכל אחד מהביקורים פגשה ריבלין את מ'. הביקור האחרון היה בסיום קורס הכשרה מקצועית של שזירת פרחים.

 

חמה הייתה חברה של שירות בתי הסוהר ובעיקר חברה טובה של בית הסוהר ״נווה תרצה״ (צילום: דוברות שב
"קיבלתי ממנה מתנה לכל החיים". ריבלין בביקור בכלא נווה תרצה(צילום: דוברות שב"ס)

נחמה ריבלין במאפיית טלר (צילום: יניב רוזנברג)
נחמה ריבלין בקניות בשוק מחנה יהודה(צילום: יניב רוזנברג)

"בסיום הטקס קראו לי למשרד מפקדת הכלא כאחת מבוגרות הקורס. נחמה שיבחה אותי על המאמצים שלי לעשות שינוי וללכת בדרך מתקנת", סיפרה מ'. "היא סיפרה על ביקור אחר שלה בכלא בהצגה של האסירות ואמרתי לה שגם אני השתתפתי בהצגה. היא אמרה שהיה מדהים".

 

מ' הוסיפה על אותה הפגישה: "ביקשתי רשות לחבק אותה והיא אמרה מיד כן וחיבקה אותי. זה מאוד ריגש אותי והיה מדהים. הרגשתי שקיבלתי ממנה מתנה לכל החיים. היא הייתה אישה מדהימה. רואה את האדם מעבר לעבירה שביצע והאמינה בלתת הזדמנות שנייה. היא נתנה לי הרבה תקווה. התרגשתי מאוד מהזכות הגדולה שהייתה לי לפגוש אישה כמוה ולומר לה כמה מילים".

 

מספרים על נחמה ריבלין בשוק מחנה יהודה    (צילום: אלי מנדלבאום)

מספרים על נחמה ריבלין בשוק מחנה יהודה    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ריבלין הייתה דמות מוכרת גם בירושלים. אחרי בחירתו של ראובן לנשיא, היא המשיכה בשגרת חייה. תושבי העיר היו רגילים לפגוש אותה בחנות הספרים אדרבא בשכונת רחביה, אליה הגיעה מידי שבוע לרכוש ספרים. סוחרי שוק מחנה יהודה פגשו אותה בסיבוב הקבוע בין הדוכנים: גבינות במעדניית באשר, לחם טרי במאפיית טלר ומאפיית נחמה.

 

"היא מאוד אוהבת לבוא", סיפר מישל סולטן, בעל מאפייה בשוק מחנה יהודה. "היא נהגה לקנות לבית כמה עוגות ולחם כפרי. העובדות שלנו היו מלוות אותה לאוטו. היא הייתה אישה מדהימה, בלי אגו. מתוקה מאוד ומכירה את כל העובדים בשמות. אין דיסטנס".

מספרים על נחמה ריבלין בשוק מחנה יהודה שם היתה עושה קניות לעיתים קרובות (צילום: אלי מנדלבאום)
חנויות בשוק מחנה יהודה שבהן נהגה לקנות ריבלין(צילום: אלי מנדלבאום)

מספרים על נחמה ריבלין בשוק מחנה יהודה שם היתה עושה קניות לעיתים קרובות (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

רזיאל ממעדניית באשר סיפר כי ריבלין הייתה "באמת אישה מדהימה, נחמדה, ממש מקסימה. היא הייתה באה אלינו באופן קבוע, בעיקר לקראת חג השבועות. זה חג השבועות הראשון שהיא לא תגיע לקנות אצלנו גבינות". לדבריו, כולם הכירו אותה עוד לפני שראובן נבחר לנשיא. "היא הייתה באה אחת לשבוע. ידענו איזה גבינות היא לוקחת.

 

"היא לא הגיעה עם שומרים", הוסיף רזיאל. "אישה רגילה, מבקשת בנימוס. ממש נחמדה, נעימת הליכות. נתגעגע אליה מאוד. היא תהיה חסרה. אנחנו משתתפים בצער משפחת ריבלין על לכתה".

 

ריבלין תובא למנוחות היום. ב-14:00 יוצב ארונה בתיאטרון ירושלים והציבור מוזמן לעבור על פניו ולחלוק לה כבוד אחרון. ב-17:15 ייצא מסע ההלוויה להר הרצל וב-18:00 יחל טקס ההלוויה בחלקת גדולי האומה.

פורסם לראשונה 04/06/2019 23:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים