שתף קטע נבחר
 

עידן עופר שכר שירותי מודיעין עסקי במטרה לאסוף מידע מכפיש על יאיר לפיד ואחרים

לפי תחקיר של תוכנית "עובדה", בשנת 2014 שכר עופר את שירותי חברת בלאק קיוב כדי שתלקט מידע הנוגע לחברים בוועדת ששינסקי 2, שבחנה את נושא תשלומי המס עבור שימוש במשאבי טבע; בלאק קיוב מכחישה: "עופר לא היה לקוח שלנו"; מטעמו של עופר נמסר: "אין כל פסול באיתור מידע במסגרת פעילות עסקית תחרותית"

עידן עופר, הבעלים של החברה לישראל, שכר ב-2014 את שירותי חברת המודיעין העסקי בלאק קיוב, במטרה שתלקט חומרים מכפישים על אנשי ציבור ודמויות מעולם המשפט; כך חושפת התוכנית "עובדה".

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

כיל מוטרדת: העובדים לא נאבקים בששינסקי

תביעה בסך 200 מיליון שקל נגד שי אגסי ועידן עופר

כיל תחויב במחיר מינימום, או שמפעלי ים המלח יולאמו

  הכוונת הופנתה כלפי מקימי ועדת ששינסקי 2, שבחנה את נושא תשלומי המס עבור שימוש במשאבי טבע, ובהם: שר האוצר דאז יאיר לפיד, החשבת הכללית דאז מיכל עבאדי-בויאנג'ו והמשנה ליועמ"ש עו"ד אבי ליכט (השניים האחרונים היו גם חברים בוועדה). הוועדה המליצה, בין השאר, להגדיל את המיסוי על רווחי כיל, מקבוצת החברה לישראל.

עידן עופר  (צילום: גדי גורן)
עידן עופר (צילום: גדי גורן)
 

בנוסף התבקשה בלאק קיוב למצוא מידע על חברי ועדת הבוררות שהתקיימה בין כיל לבין המדינה, בגין המחלוקת על גובה התמלוגים ששילמה החברה בעבר. מטרתה של בלאק קיוב היתה, בין היתר, להוכיח קיום יחסים אישיים בין שופטת העליון בדימוס, טובה שטרסברג-כהן, לעו"ד אלקס הרטמן, אשר פסקו לטובת המדינה בסיום הליך הבוררות. רם כספי, שהיה הבורר השלישי, פסק בדעת מיעוט לטובת כיל.

 

עופר קיבל מהחברה הבטחה כי זהותו לא תיחשף, והובטחה לו סודיות מוחלטת סביב הנושא. עוד סוכם, כי ככל שהחיפוש של בלאק קיוב יניב מידע משמעותי, היא תזכה לתגמול גדול יותר.

 

בלאק קיוב הכחישה לחלוטין את פרטי הפרשה וטענה כי עופר מעולם לא היה לקוח של החברה. דובר החברה מסר כי "החברה פועלת רק על-פי החוק, שכן תכלית עבודתה היא ניצחון בבתי המשפט ובבוררויות - תהליכים בהם קבילות רק ראיות חוקיות ומוצקות".

 

דוברו של עופר מסר בתגובה: "אין כל פסול באיתור מידע במסגרת פעילות עסקית תחרותית, כל עוד המידע מאותר כדין. בלאק קיוב, כמצוין בפרסומיה, עוסקת גם במתן שירותים לאיתור ניגודי עניינים, ומשכך הציעה את שירותיה. הצעה זו הגיעה ברקע פעולות ועמדות מסוימות כנגד חברות בקבוצת עסקיו של עופר, באותה העת, שיש שסברו כי חרגו ממתחם הסבירות והמידתיות. משום כך, נעשתה בדיקת ניגודי עניינים.

 

"נדגיש כי ההסכם עם החברה התייחס לאיסוף ולניתוח מידע ממקורות פומביים בלבד - ואכן, המידע שהתקבל שיקף זאת היטב. נדגיש עוד כי בסופו של דבר, המידע שנאסף ממקורות פומביים ונותח על ידי האנליסטים של בלאק קיוב לא היה משמעותי, ולא נעשה בו כל שימוש. כמו-כן, ההתקשרות עם החברה הופסקה לאחר זמן קצר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
עידן עופר
צילום: עוז מועלם
מומלצים