שבועיים לאסון השריפה במבוא מודיעים: "כל יום עולה רבע מיליון שקל"
223 תושבי מבוא מודיעים נותרו חסרי כל לאחר שבתיהם עלו באש. חלקם הגיעו לדיון בוועדת הכספים והפצירו בחברי הוועדה לעשות כל שביכולתכם על מנת שהממשלה תטפל בהם בצורה הולמת
ועדת הכספים של הכנסת קיימה היום (ד') דיון לבחינת פיצויים לתושבי מבוא מודיעים וקיבוץ הראל שבתיהם עלו באש בשריפה לפני כשבועיים. ביום א' האחרון, אישרה הממשלה תקציב של 4.5 מיליון שקלים לסיוע מיידי עבור נפגעי השריפות במבוא מודיעים ובקיבוץ הראל.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
חשד להצתה בשריפה שחוללה חורבן במבוא מודיעים
אלף כבאים מול אלף שריפות ו-50 בתים שעלו באש: "נשארנו עם כלום"
במבוא מודיעים מנסים להתאושש: "גן העדן שלנו נשרף"
223 תושבי היישוב מבוא מודיעים, שמונה כ-65 בתי אב, הפכו לפליטים לאחר השריפה שהתרחשה באיזור. תושב האזור משתייכים ברובם למעמד הסוציו-אקונומי בינוני-נמוך, ורבים מהם גם איבדו את מקור ההכנסה שלהם בשריפה. הם נותרו אך ורק עם הבגדים שלגופם, חסרי כל.
חלק מהתושבים הגיעו לועדת הכספים והפצירו בחברי הוועדה לעשות כל שביכולתכם על מנת שהממשלה תטפל בהם בצורה הולמת, הן בפן הנפשי של החוסן האישי והקהילתי והן בפן הפיזי של מציאת פתרונות מגורים לטווח קצר וארוך.
ברכי ספרונג, תושבת המושב, שיתפה את חברי הוועדה בחוויות הקשות: ״נמחק לנו יישוב שלם. כל התושבים הם עולים מארצות שונות שהגיעו ממניעים של ציונות ועכשיו אין להם כלום. המושב נראה עכשיו כמו אזור מלחמה. לא נשאר כלום. אבא שלי היה האחרון להתפנות. לקח רק את הכלב, כי לא האמין שלא יחזור הביתה."
ספרונג אף תיארה את חייהם של התושבים בשבועיים האחרונים: "אנחנו גרים כפליטים חסרי כל וזקוקים לטיפול הוליסטי. עברנו טראומה שאי אפשר לתאר. פינינו את הילדים במהירות ואין לאן לחזור".
"במצב כזה אנחנו צריכים להיות מוכנים בנוהל חירום מיידי"
שמעון סוסן, ראש מועצת חבל מודיעין אמר בוועדה: ״החיים של התושבים לא חיים. יש בעיות על כל הרצף, התושבים חוו טראומה והם נמצאים בתוך סיר לחץ. חשוב שתדעו שחייבים לסיים את האירוע הזה כמה שיותר מהר. כל יום עולה רבע מיליון שקל, יש לזרז את הקמת היישוב הזמני.״
ח"כ טל רוסו התייחס להתנהלות הכללית של המדינה בנוגע למקרי אסון: "כשהייתה רעידת אדמה בהאיטי, קיבלנו את ההודעה בשעה שש ובשעה שמונה הסתיים הדיון. ב-10 היה אישור ממשלה, ושעה אחרי כבר היינו על המסלולים. אנחנו עוסקים באסון, ובמצב כזה אנחנו צריכים להיות מוכנים בנוהל חירום מיידי".
יו״ר הועדה משה גפני אמר: "אנו נמצאים במצב אבסורדי. אני רוצה להגיד לכולם שיש לנו סבלנות ולא נעצור. לא לעניין שיש כזה אסון ואין פתרון חוקי, זה לא מתקבל על הדעת. לכם יהיה פתרון."