זאב רוזנשטיין בקרב על שחרור מוקדם מהכלא
הוא היה ראש ארגון פשע מסוכן, וב־15 השנים האחרונות הוא בכלא. באחרונה ביקש זאב רוזנשטיין לנכות שליש מעונשו, והפרקליטות התנגדה בנימוק שהוא מסוכן לציבור. שופט שבדק את תלונת האסיר קבע: "הפרקליטות לא טרחה אפילו לבדוק את המידע שקיבלה מהמשטרה, ושימשה רק צינור". עכשיו הגישה הפרקליטות מידע חדש נגדו
רוזנשטיין (65) היה במשך שנים ארוכות אחד מראשי הפשע החזקים בישראל, והיעד המודיעיני מספר 1 של המשטרה - שעשתה כל מאמץ בניסיון לשלוח אותו לכלא. במהלך הקריירה הפלילית שלו ניצל כמה פעמים מניסיונות חיסול מצד אויביו בעולם הפשע. באחד מהם, ב־2003, נהרגו שלושה אזרחים לאחר שמטען חבלה התפוצץ ליד חנות של חלפן כספים בתל־אביב, שאליה הגיע רוזנשטיין. הוא עצמו שרד.
ב־2004 נעצר רוזנשטיין בישראל בחשד להפצת מיליוני כדורי אקסטזי בארה"ב, הוסגר לאמריקה, ונידון שם למאסר. לאחר גזר דינו הוחזר לישראל, ומאז הוא מרצה כאן את עונשו. בסך הכל הוא כלוא כבר 15 שנה. רוזנשטיין מוגדר כאסיר מסוכן, ולפיכך לא זוכה לחופשות (למעט שלוש מיוחדות שאושרו לרגל נישואי ילדיו).
לפני כמה חודשים הגיש רוזנשטיין לוועדת השחרורים בקשה לנכות שליש ממאסרו בגין התנהגות טובה. לקראת הדיון הגישו השב"ס והמשטרה לפרקליטות חומרים מודיעיניים שלפיהם הוא מסוכן לציבור. הפרקליטות התנגדה לפיכך לשחרורו. פרקליטו, עו"ד פיני פישלר, הגיש בעקבות כך תלונה לנציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט דוד רוזן.
בתלונה נטען שהפרקליטות כלל לא בדקה את אמיתות טענות המשטרה ושב"ס, והתנגדה אוטומטית. השופט קיבל את הטענה וקבע: "הפרקליטות לא בדקה את המידע והייתה רק צינור להעברתו". הוא המליץ לרענן את הנחיית פרקליט המדינה - ולנהוג ביתר זהירות בהצגת מידע חסוי בפני בית המשפט.
עורכי הדין אביגדור פלדמן וימימה אברמוביץ', המייצגים גם הם את רוזנשטיין, הגישו לוועדת השחרורים את החלטת השופט. בעקבות זאת נקבע דיון לשבוע הבא, ואז הגישה הפרקליטות לוועדה דוח מודיעיני חדש, עם חמש ידיעות שמצדיקות לטענתה את דחיית שחרורו.
אחת הידיעות מצביעה על "סכסוך עם עבריינים", ובאחרת נטען שרוזנשטיין ממשיך בפעילותו הפלילית ובקשריו עם עבריינים גם מתוך הכלא. המסר העומד מאחורי הדוח הזה: רוזנשטיין, כאדם חופשי, יסכן את הציבור ולפיכך עליו להישאר בכלא.
עו"ד פישלר שיגר מכתב לשופט רוזן, ובו טען שגם הפעם העבירה הפרקליטות מידעים מבלי לבדוק מה עומד מאחוריהם. "אם יש מידע מפליל מדוע הוא לא נחקר? זו התנכלות ונקמנות", אמר.