שתף קטע נבחר

35 אלף דולר ללילה: נאס"א פותחת את תחנת החלל

סוכנות החלל האמריקנית הכריזה כי תאפשר לשני אסטרונאוטים פרטיים להגיע לתחנת החלל בכל שנה - החל מ-2020. עלות השיגור: 50 מיליון דולר. זמן השהות המקסימלי: 30 יום

מהשנה הבאה - לא צריך להיות אסטרונאוט כדי להגיע לתחנת החלל: סוכנות החלל האמריקנית הודיעה הערב (יום ו') כי תיירים ונציגי חברות מסחריות יוכלו להגיע לשהות קצרה של 30 יום בתחנת החלל הבינלאומית - תמורת תשלום של כ-35 אלף דולר ללילה לנאס"א.

 

 

על-פי התוכנית של סוכנות החלל האמריקנית, שני אזרחים יוכלו לטוס לתחנת החלל הבינלאומית בכל שנה, לתקופה של עד 30 ימים. הטיסה הראשונה אמורה להיות בתחילת השנה הבאה.

 

ג'ף דוויט, המנהל הפיננסי של נאס"א, העריך כי עלות השיגור לחלל והחזרה לכדור הארץ תהיה כ-50 מיליון דולר לאדם. את עלויות השיגור יצטרכו אלו שיגיעו לחלל לשלם לבואינג ול-SpaceX, שתי החברות ששכרה נאס"א כדי לשגר אסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית. נאס"א תיגבה מאלו שיהיו בתחנת החלל הבינלאומית 35 אלף דולר ללילה עבור השהות בתחנה, מזון ותקשורת.

 

כדור בתחנת החלל (צילום: אולג ארטמייב, סוכנות החלל הרוסית)
הנוף מתחנת החלל וגם כדורגל(צילום: אולג ארטמייב, סוכנות החלל הרוסית)

 

נכון לעכשיו, הפעילות המסחרית בתחנת החלל הבינלאומית מוגבלת במידה רבה לניסויים מדעיים בלבד. אבל תחת המדיניות החדשה, נאס"א תאפשר לעסקים ולאנשים פרטיים להגיע לתחנה.

 

בכלי תקשורת בארצות הברית דווח כי המטרה של המהלך היא לייצר לסוכנות החלל האמריקנית, שאחת מהתוכניות שלה היא להביא אסטרונאוטים לירח עד 2024, לייצר הכנסות נוספות. דוויט אמר: "אנחנו שומעים שיש התרגשות רבה במגזר העסקי".

 

בעבר שיגרה רוסיה תיירי חלל לתחנת החלל הבינלאומית באמצעות חלליות סויוז. תייר החלל הראשון היה המיליונר דניס טיטו, שהגיעה לתחנת החלל הבינלאומית באפריל 2001. טיטו שילם אז 20 מיליון דולר כדי להפוך לתייר החלל הראשון. ביקורו של טיטו בחלל התאפשר אז אחרי שרוסיה וארה"ב הגיעו להסכם ברגע האחרון. נאס"א התנגדה אז לנוכחותו של טיטו בתחנה, מחשש שיהווה סיכון בטיחותי, אבל בסופו של דבר חזרה בה. למעשה, עד כה התנגדה סוכנות החלל האמריקנית להבאת תיירי חלל לתחנה הבינלאומית.

 

 גי ליברטה  (צילום: רויטרס)
גי לליברטה. תייר החלל האחרון עד כה(צילום: רויטרס)

 

לאחר מכן ביקרו בחלל היזם הדרום אפריקני מארק שאטלוורת' ב-2002, והאמריקנים גרג אולסן ב-2005 ואנושה אנסארי ב-2006. צ'ארלס סימוני היה האורח החמישי בתחנה באפריל ב-2007 והוא חזר לשם כעבור שנתיים. תייר החלל האחרון היה איל ההון גי לליברטה (49) ממחוז קוויבק שבקנדה, ששילם 35 מיליון דולרים כדי לטוס לתחנת החלל הבינלאומית בספטמבר 2009. ליברטה היה למעשה "הליצן הראשון בחלל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
תחנת החלל הבינלאומית
צילום: נאס"א
מומלצים