שתף קטע נבחר

 

"מכבסת כסף": ארה"ב הטילה סנקציות על חברת הנפט הגדולה באיראן

משרד האוצר האמריקני הטיל סנקציות על חברת אחזקות המחזיקה כמחצית מייצוא הנפט האיראני בשל תמיכתה במשמרות המהפכה. הצעד סמלי בעיקרו

ייצור נפט במפרץ הפרסי (צילום: רויטרס)
תחת סנקציות נוספות. תעשיית הנפט באיראן(צילום: רויטרס)

ממשיכים ללחוץ: ארצות הברית הודיעה אתמול (שישי) על סנקציות חדשות שתטיל על קבוצת האחזקות הגדולה ביותר בתעשיית הנפט באיראן - במחאה על תמיכתה הכספית במשמרות המהפכה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בוושינגטון הגדירו את המהלך כצעד נוסף בטבעת החנק המתהדקת על טהרן שממשיכה בתוכנית הגרעין ובתמיכתה בארגונים המזוהים עמה בסוריה, עיראק, לבנון ותימן, אך מומחים מסבירים כי מדובר בצעד סמלי בעיקר.

 

שר האוצר סטיבן מנוצ'ין אמר כי "הסנקציות הן אזהרה מצעדינו הבאים כלפי חברות דומות שפועלות בתעשיית הנפט ותומכות במשמרות המהפכה". לפי משרד האוצר האמריקני, קבוצת האחזקות "תעשיות נפט במפרץ הפרסי" מחזיקה תחתיה 39 חברות נפט וסוכני מכירות מחוץ לאיראן. כ-40% מסך תוצרת הנפט וכמחצית מייצוא הנפט מאיראן נמצא בבעלות החברה.

סטיבן מנוצ'ין (צילום: אוהד צויגנברג)
שר האוצר מנוצ'ין. "הסנקציות - אזהרה לחברות דומות"(צילום: אוהד צויגנברג)

עוד נמסר כי משרד הנפט האיראני העביר לזרוע הכלכלית של משמרות המהפכה עשרה פרויקטים בתחום תעשיית הנפט המוערכים ב-22 מיליארד דולר, פי ארבעה מהתקציב הרשמי של הארגון, שעליו הכריזה ארצות הברית בחודש שעבר כארגון טרור, מהלך שאפשר לה להטיל סנקציות עליו או על כל חברה שתומכת בו. "אם אתם עושים עסקים עם משמרות המהפכה אתם מממנים טרור", הזהיר אז הנשיא האמריקני דונלד טראמפ.

 

בכירים בממשל טראמפ אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי הסנקציות האחרונות הן חלק ממאמץ כלל עולמי שנועד לצמצם את כלכלתה של איראן ויסייע "לייבש" את התקציבים המועברים למשמרות המהפכה. "אנחנו ממשיכים לפעול על-מנת לצנן את התקווה לשיקום הכלכלה האיראנית", אמר אחד הבכירים. "תעשיית הנפט משמשת כמכבסת כסף ממוסדת עבור משמרות המהפכה ב-40 השנים האחרונות".

 

הממשל האמריקני אסר על אזרחי המדינה לסחור עם גופים איראניים - כך שהצעד האחרון פוגע בעיקר בחברות ובאנשי עסקים מחוץ לארצות הברית. עם זאת, גורם שעבד בעבר במשרד האוצר טען כי מדובר ב"צעד צנוע", והסביר כי מרבית אנשי העסקים כבר הפסיקו לסחור עם האיראנים, אך הדגיש כי הסנקציות מותירות את הלחץ הפוליטי הכבד על טהרן על סדר היום.

 

נושאת המטוסים האמריקנית במפרץ הפרסי    (צילום: רויטרס)

נושאת המטוסים האמריקנית במפרץ הפרסי    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המתיחות בין איראן לארצות הברית החריפה לאחרונה לאחר שהאחרונה האשימה את טהרן באחריות למתקפת הטרור נגד הספינות המסחריות מסעודיה, נורבגיה ואיחוד האמירויות בחודש שעבר ליד מצר הורמוז. באיראן דחו את ההאשמות - אך האמריקנים שלחו בתגובה עוד כוחות רגליים, נושאת מטוסים, מפציצים וסוללות פטריוט.

 

מפקד הכוחות האמריקניים במזרח התיכון, הגנרל פרנק מקנזי, אמר אתמול ברשת NBC כי האיראנים ותומכיהם עדיין עלולים להוציא לפועל מתקפות נגד חיילי צבא ארה"ב ובעלות בריתה של של וושינגטון. "האיום האיראני ממשמש ובא", אמר מקנזי בריאיון וציין: "הם בודקים את נקודות התורפה כל הזמן, ואנחנו מקפידים על ביצוע הערכות מצב".

מפת הכוחות האמריקנים (אינפוגרפיקה: מתוך
(אינפוגרפיקה: מתוך "ידיעות אחרונות")

מפקד חיל הים של צבא איראן, חוסיין חאנזאדי, מחה על ההחלטה והכריז כי "תמו הימים של הנוכחות האמריקנית במפרץ הפרסי, עליהם לעזוב את האזור". חאנזאדי הוסיף כי "הבאת נושאת המטוסים האמריקנית נועדה להעצים רוחות מלחמה".

 

גם מפקד חיל האוויר והחלל של משמרות המהפכה של איראן, אמיר עלי חאג'יזאדה, איים כי "אם ארה"ב תעשה מהלך כלשהו, ניתן להם בראש". הוא הוסיף: "הנוכחות הצבאית האמריקנית במפרץ הפרסי הייתה בעבר איום רציני, אבל כעת מדובר בהזדמנות. הם לא איום אלא מטרה".

 

מתקפת הטרור על הספינות הסעודיות אירעה פחות מחודש לאחר שארצות הברית החריפה את הסנקציות על תעשיית הנפט האיראנית. בסוף חודש אפריל הודיע טראמפ כי לא יאריך את הפטור שקיבלו כמה מדינות מכיבוד החרם האמריקני על ייבוא נפט מהרפובליקה האיסלאמית.

 

מהבית הלבן מסרו כי מטרת ההחלטה היא "להביא לאפס את ייצוא הנפט של איראן, וכך לשלול מהמשטר האיראני את מקור ההכנסה המרכזי שלו". נשיא איראן תקף אז את ארצות הברית, ומיד לאחר ההודעה אמר כי "עלינו לגרום לה להתחרט על החלטתה ואין לנו ברירה אלא להיאבק בה".


פורסם לראשונה 07/06/2019 22:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עוד סנקציות על האיראנים
צילום: רויטרס
מומלצים