שתף קטע נבחר

 

תיעוד: הפרדה בין גברים לנשים בחסות העירייה

תיעוד שהגיע לידי ynet מגלה כיצד חצצו סדרנים בין נשים לגברים באירוע "מצעד הדגלים" בירושלים. באירוע אחר בחסות עיריית רחובות הוצבה מחיצה גבוהה בין גברים לנשים. כל זה קורה למרות עמדת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט

בימים האחרונים התקיימו שני אירועים ציבוריים שבהם הופרדו גברים ונשים, למרות הנחיית היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שעוגנה בהחלטת ממשלה, המגבילה הפרדה רק לאירוע "בעל אופי דתי מובהק שעיקרו פולחן או טקס דתי משמעותי אחר". ל-ynet הגיע תיעוד שני המקרים, שאחד מהם היה בחסות עיריית רחובות והשני ברחוב מרכזי בירושלים. 

 

הפרדה בין גברים לנשים באירוע בירושלים    (צילום: לירן תמרי)

הפרדה בין גברים לנשים באירוע בירושלים    (צילום: לירן תמרי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביום ראשון האחרון ציינו את "יום ירושלים". בין יתר האירועים התקיים גם "מצעד הדגלים", שבמהלכו הגיעו המשתתפים לרחוב המלך ג'ורג', אחד המרכזיים בבירה. עמותת "עם כלביא", המארגנת את האירוע, הציבה ברחוב סדרנים, שחילקו אותו בין גברים לנשים ואסרו על ערבוב בין המינים. בסרטון נראית אחת הסדרניות אוסרת מעבר של קבוצת נשים לצד של הגברים, ומסבירה: "אסור להיכנס לצד של הבנים, הנשים לא יכולות לעבור. סוגרים את זה בשביל ריקוד הדגלים כי פה בנות רוקדות ושם בנים רוקדים אז שלא יהיה ערבוב. אלו ההנחיות שקיבלתי".

 

לירן תמרי, שצילם את הסרטון, תיאר: "זה היה ברחוב המלך ג'ורג', ציר מאוד ארוך. חציו היה לגברים וחציו השני לנשים וצילמתי בחציצה בין המקטעים. אנחנו רואים בירושלים הרבה הדרה במבנים אבל הפעם זה ממש באחד הרחובות הראשיים. בכל שנה יש הפרדה של הבמות אבל את ההוראה הספציפית הזאת, שפועל יוצא ממנה הוא שאי אפשר לעבור באופן חופשי ברחוב, אני רואה בפעם הראשונה".

הפרדה בין גברים לנשים באירוע ריקוד דגלים  ברחובות לציון יום ירושלים ()
נשים כאן, גברים שם. הופעה עם מחיצה ברחובות

הפרדה בין גברים לנשים באירוע ריקוד דגלים  ברחובות לציון יום ירושלים ()
הפרדה בין גברים לנשים ברחובות
 

יו"ר עמותת "עם כלביא", יעקב נוביק, אמר בתגובה: "אנחנו אנשים דתיים ואצלנו לא רוקדים ריקודים מעורבים. לכן בכל אירוע שאנחנו עושים אנחנו מפרידים, כמו שבבית כנסת יש הפרדה. מותר לי לעשות אירוע דתי גם במרחב הציבורי. הסדרנים שלנו נותנים המלצות לאנשים. הם סדרנים פנימיים של האירוע, לא של הרחוב. לאירוע יש את האופי שלו, אם יהיה מצב שרוקדים מעורב ברחובות אז לא יהיה ריקוד דגלים. אני לא אעשה אירוע שהוא נגד ההלכה".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים מקפידה על הוראות היועץ המשפטי לממשלה וכך פעלה גם באירוע זה. לא בוצעה כל הפרדה במרחב הציבורי מטעם עיריית ירושלים".

 

יומיים לאחר מכן חגגו גם ברחובות את יום ירושלים, באירוע שארגנה העירייה ונקרא "ריקודגלים". בסיום התהלוכה התקיימה ברחבת העירייה הופעה של הזמר יונתן רזאל. טרם ההופעה הוצבה במקום מחיצה גבוהה ואטומה שמפרידה בין גברים ונשים. רזאל הופיע מול הצד של הגברים והנשים התקשו לראותו מהמקום שבו הותר להן לעמוד. 

 

מחיצה בין גברים לנשים בהופעה ברחובות    (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)

מחיצה בין גברים לנשים בהופעה ברחובות    (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מובילת "הפורום החילוני" ברחובות, פולינה פנקרטוב, אמרה כי "הציבור הדתי ברחובות הוא מאוד מתון ודוגל בחיים ביחד. מי שבאמת רוצה את המחיצות הם החרדים, אבל להם אין מה לבוא לאירוע ציוני כזה. למרות זאת נענים לתכתיבים של אנשים קיצוניים, שלא מייצגים את רוב הציבור. אנחנו בכל פעם משתפים פעולה וזה רק מקצין ומחמיר ונהיה נורמה. השנה, אחרי הבחירות המוניציפליות עברה האחריות על רשת המתנ"סים לבית היהודי וכתוצאה מכך אנחנו רואים שיש הקצנה באופי האירועים. במקומות שבהם לפני שנה היו אירועי שבועות חילוניים, עכשיו אין נשים על הבמה".

 

עיריית רחובות מסרה בתגובה כי היא וגופי התרבות והפנאי "מקיימים עשרות אירועים במהלך השנה בעיר, בהשתתפות אמנים ומפעילים מגוונים ונוטלים בהם חלק אלפי תושבי העיר. האירועים מותאמים למגוון גילאים, צרכים ואוכלוסיות, כך שכולם יוכלו ליהנות גם משמחת חג ומסורת. האירוע האמור יועד לאוכלוסייה הדתית והמחיצה הוצבה על ידי המארגנים בהתאם לצרכים ולרצונות של הקהילה. יחד עם זאת, אנו קשובים למכלול הבקשות ונבחן כל הערה שתתקבל לגופה, על ההיבטים השונים הכרוכים בה".

 

מנהלת הקו החם נגד הדרה בשדולת הנשים, אלינור דוידוב, אמרה כי "הפרדה מגדרית באירועים ציבוריים הממומנים על-ידי רשות מקומית אסורים על פי חוק. על אחת כמה וכמה כשמדובר בטקס לציון יום לאומי, שכולם וכולן רשאים ורשאיות להשתתף בו. באירוע בירושלים, לא רק שהוחלט לערוך אירוע תוך הפרדה אסורה במרחב הציבורי, אלא גם נמנע מנשים מעבר לצד השני של הרחוב. באירוע ברחובות, גברים הם אלו שהורשו לעמוד מול הבמה ואילו הנשים נאלצו להצטופף בשוליים. שני האירועים החמורים האלה הם עוד הוכחה לכך שנפרד הוא לא שווה".

 

עוד אמרה כי "ריבוי האירועים בהפרדה בחסות רשויות מקומיות ברחבי הארץ מצביע על מגמה מדאיגה ביותר. אנו קוראות לכל רשות ורשות להבהיר כי לא יעברו על החוק ולא יפעלו להטמעת פרקטיקות אסורות, מפלות ופסולות מעין אלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים