שתף קטע נבחר

 

איראן לאירופים: תחדשו את המסחר איתנו - או שתישאו בתוצאות

שר החוץ מוחמד זריף הגיב בחריפות לדברי נשיא צרפת שאמר לטראמפ כי בכוונתו לוודא שטהרן לעולם לא תשיג נשק גרעיני. "האירופים לא נמצאים בעמדה שמאפשרת להם למתוח ביקורת", אמר זריף. יו"ר הפרלמנט עקץ: "אלה לא הדברים שהוא אומר לרוחאני"

 

 

מקרון: "נדאג שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני"    (צילום: רויטרס)

מקרון: "נדאג שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר החוץ האיראני מוחמד זריף תקף היום (ראשון) את המעצמות האירופיות בעקבות דבריו של נשיא צרפת עמנואל מקרון, שאמר לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי בכוונתו לוודא שטהרן לעולם לא תשיג נשק גרעיני.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

זריף קרא למנהיגי אירופה לחדש את קשרי המסחר עם המשטר חרף הסנקציות של ארצות הברית. "האירופים לא נמצאים בעמדה המאפשרת להם למתוח עלינו ביקורת בכל מה שאינו קשור להסכם הגרעין", אמר זריף. "על האירופים ושאר החתומים על ההסכם לחדש את הקשרים הכלכלים עם איראן - ולא, נפרוש מכל התחייבויות שלנו וננקוט צעדים בתגובה", הוסיף השר.

 

מוחמד זריף בועידת מינכן לביטחון (צילום: רויטרס)
שר החוץ האיראני מוחמד זריף(צילום: רויטרס)

"חתמנו על הסכם שיישאר בתוקף עד 2025, והיינו רוצים להיות בטוחים לטווח הארוך", אמר מקרון בשבוע שעבר והוסיף כי צרפת מעוניינת שאיראן תפחית את פעילותה הגרעינית ועדיין שתישאר מפוקחת. יו"ר הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, הגיב לדברי מקרון וכינה אותם "מבישים ולא הולמים". הוא הוסיף בעוקצנות כי "אלה לא הדברים שמקרון השמיע בשיחות שקיים פנים מול פנים ובטלפון עם הנישא חסן רוחאני".

 

ברקע הסנקציות המחריפות, שר החוץ הגרמני הייקו מאס יגיע השבוע לאיראן ויבחן את האפשרויות לשימור ההסכם שגורלו התערער מאז פרישתו של טראמפ לפני כשנה וחצי. בחודש שעבר הודיעו בטהרן על נסיגה משורת התחייבויות שנקבעו מצד האיראנים במסגרת ההסכם, ואיימו לבטל התחייבויות נוספות אם האירופים ימשיכו לפעול בפני הסנקציות האמריקניות בחודשיים האחרונים.

 

נשיא ארה
דונלד טראמפ ועמנואל מקרון(צילום: רויטרס)

שלשום הודיע משרד החוץ האמריקני על סנקציות נוספות - הפעם על קבוצת האחזקות הגדולה ביותר בתעשיית הנפט באיראן שתומכת, לפי האמריקנים, במשמרות המהפכה. שר האוצר סטיבן מנוצ'ין אמר כי "הסנקציות הן אזהרה מצעדינו הבאים כלפי חברות דומות שפועלות בתעשיית הנפט ותומכות במשמרות המהפכה".

 

לפי משרד האוצר האמריקני, קבוצת האחזקות "תעשיות נפט במפרץ הפרסי" מחזיקה תחתיה 39 חברות נפט וסוכני מכירות מחוץ לאיראן. כ-40% מסך תוצרת הנפט וכמחצית מייצוא הנפט מאיראן נמצא בבעלות החברה.

 

בכירים בממשל טראמפ אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי הסנקציות האחרונות הן חלק ממאמץ כלל עולמי שנועד לצמצם את כלכלתה של איראן ויסייע "לייבש" את התקציבים המועברים למשמרות המהפכה. "אנחנו ממשיכים לפעול על-מנת לצנן את התקווה לשיקום הכלכלה האיראנית", אמר אחד הבכירים. "תעשיית הנפט משמשת כמכבסת כסף ממוסדת עבור משמרות המהפכה ב-40 השנים האחרונות".

 

בבית הלבן מסרו כי מטרת הסנקציות היא "להביא לאפס את ייצוא הנפט של איראן, ובכך לשלול מהמשטר האיראני את מקור ההכנסה המרכזי שלו". נשיא איראן תקף אז את ארצות הברית, ומיד לאחר ההודעה אמר כי "עלינו לגרום לה להתחרט על החלטתה ואין לנו ברירה אלא להיאבק בה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, AP
אנגלה מרקל, חסן רוחאני ועמנואל מקרון
צילום: AFP, AP
מומלצים