שתף קטע נבחר

עמיר פרץ: "אני היחיד שיודע להעביר מנדטים מצד לצד"

המועמד לראשות העבודה עתר לביהמ"ש בדרישה שהבחירה תתבצע בוועידה - ולא בפריימריז. בריאיון לאולפן ynet התייחס פרץ למצב המפלגה ("חייבים לחזור למספר מנדטים דו-ספרתי"), להצעת נתניהו לגבאי ("לא הוסיפה לנו כבוד") ולהתמודדותו האישית: "בכל מערכה ציבורית שהובלתי - ניצחתי"

  

 

ח"כ עמיר פרץ, המתמודד ליו"ר מפלגת העבודה, מאמין שיביא מספר מנדטים דו-ספרתי - ומהפך. "היעד שלי הוא להביא מנדטים מהימין", אמר בריאיון לאולפן ynet. "ובואו לא נתבלבל - מעולם לא הפסדתי מול הציבור. בכל מערכה ציבורית שהובלתי - ניצחתי". שר הביטחון לשעבר הוסיף לצד זאת: "אני לא אהיה ראש ממשלה, אבל אני היחיד במפה הפוליטית שיודע להעביר מנדטים מצד לצד". מתמודד אופציונלי אחר על ראשות העבודה ירד, לאחר שהבוקר הודיע אלוף במיל' טל רוסו על פרישתו מהחיים הפוליטיים, פחות מארבעה חודשים לאחר ששוריין במקום השני ברשימה.

 

פרץ ומזכ"ל מפלגת העבודה ערן חרמוני עתרו היום לבית המשפט בבקשה להורות ליו"ר המפלגה אבי גבאי ולשורה של נושאי תפקידים רשמיים במפלגה להעלות את הצעתם לבחור את יו"ר המפלגה ואת הרשימה בקרב חברי ועידת מפלגת העבודה, ולא בפריימריז.

כנס של מפלגת העבודה בבאר שבע  (צילום: הרצל יוסף )
"בכל מערכה ניצחתי". ח"כ עמיר פרץ(צילום: הרצל יוסף )

העתירה לבית המשפט מגיעה על רגע מתיחות גדולה במפלגה לקראת כינוס הוועידה ביום רביעי הקרוב, שבה אמורה הוועידה לאשר את הצעתו של יו"ר המפלגה גבאי לקיים בחירות לתפקיד יו"ר העבודה בפריימריז. ח"כ פרץ דורש לבחור את יו"ר העבודה בבחירות פנימיות בקרב כ-3,000 חברי ועידת העבודה וכן לקיים בחירות חוזרות לרשימה. ההצעה של ח"כ פרץ מעוררת התנגדות חריפה של כל יתר חברי סיעת העבודה בכנסת.

 

פרץ, שדרש לקיים בחירות ליו"ר זמני - וסורב - טוען כי אף שסיכוייו לנצח בפריימריז גדולים יותר מאשר בוועידת המפלגה שאותה ביקש לכנס לדיון בבחירת היו"ר הזמני, חובת המפלגה היא לקיים את הליך הבחירות באופן "יעיל ככל האפשר ומבלי לבזבז כספים רבים שאין לנו". לדבריו, הפריימריז עלולים לעכב תהליכים: "הם יביאו אותנו למצב שרק באמצע יולי נסיים את התהליכים הפנימיים. בינתיים הרכבת לא עוצרת - רשימות חדשות נבנות, איחודים חדשים נוצרים. אני לא רוצה שנגיע למצב שבו הניתוח מצליח אבל החולה מת. צריך לנצל את הזמן שיש לנו".

 

"הפרסה הלילית מול ביבי לא סיפקה לנו כבוד"

פרץ לא חושב שהדחתו של יו"ר העבודה לפני הבחירות היה מוסיף למפלגה מנדטים, ומספר כי עבד למענו "הכי קשה שעבדתי אי פעם בבחירות". עם זאת, הוא מציין כי הפרסומים בליל המועד האחרון להרכבת הממשלה על הצעתו של נתניהו לגבאי בנוגע להצטרפות לממשלתו - "לא סיפקה לנו כבוד גדול". 

 

"הצבנו מראש מחסום - והוא לא ניסוח פסקת ההתגברות או חוק החסינות כן/לא. המחסום הוא העובדה שמעל ראש הממשלה תלוי כתב אישום, זה הקו האדום שעליו הצהרנו וזה הקו האדום שבו עלינו לעמוד", אמר פרץ והוסיף: "אני חושב שלא נוכל לשבת עם נתניהו כל עוד שהוא עומד בפני כתב אישום". באותה נשימה טוען פרץ כי ההתנהלות הנוכחית מול אנשי הליכוד "מרחיקה אותם מאיתנו - מעולם לא ראיתי בהם בעיה אלא פתרון".

אבי גבאי ועמיר פרץ  (צילום: אבי מועלם , חגי דקל)
"עבדתי בשבילו הכי קשה בבחירות". פרץ על גבאי(צילום: אבי מועלם , חגי דקל)

  (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
"ההצעה שלו לא הביאה לנו כבוד". פרץ על נתניהו(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

ציפי לבני (צילום: רויטרס)
פרץ: "קורא כבר עכשיו לציפי לבני לחזור"(צילום: רויטרס)

אהוד ברק (צילום: יריב כץ)
על אהוד ברק: "יכול לתרום תרומה גדולה"(צילום: יריב כץ)

פרץ ציין כי היעד שלו הוא להביא מנדטים מגוש הימין. "לקיחת מנדטים מכחול לבן היא בהחלט משימה חשובה, כי אנחנו רוצים מספר דו-ספרתי, אבל המבחן של החלפת השלטון בישראל הוא קודם ביכולת לייצר גוש גדול יותר. הייתי שמאל כל חיי וזה מעולם לא הפחיד את אנשי הימין להצביע עבורי", הסביר. בדרך לעשות זאת, פרץ חושב שעל המפלגה הוותיקה לחדד את המסרים שלה לציבור. "בשביל מה אנחנו קיימים? מה אנחנו מציעים? מה מבדל בינינו לבין אחרים?", אמר פרץ. "אני מתעקש כמו שהתעקשתי כל חיי - אנחנו חייבים להניף את דגל השלום ואת דגל הצדק החברתי ביחד. אני לא מתכוון להזכיר את המילה שלום. שלום מבחינתי זה חלום".

 

ברק: "אדם רצוי במפלגה"; לבני: "קורא לה לחזור"

פרץ התייחס לסימני החזרה לפוליטיקה מצד ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, ואמר כי לדעתו מדובר ב"איש רצוי בהחלט שיכול לתרום תרומה גדולה מאוד למחנה כולו".

 

על השאלה אם יהיה מוכן להיות מספר 2 שלו השיב: "הכול פתוח, קודם שיודיע שהוא חוזר". פרץ הוסיף כי הוא מקווה שאנשים נוספים ייכנסו או יחזרו לחיים הפוליטיים במסגרת מפלגת העבודה, וציין גם את שמו של יאיר גולן.

 

על מצע המפלגה בבחירות הקרובות אמר פרץ: "אנחנו צריכים להתכתב עם אוכלוסיות שעזבו אותנו ואנחנו עזבנו אותן, עם האוכלוסייה הערבית, עם ההתיישבות העובדת, עם הפריפריה, עם הזוגות הצעירים. לתת להם את התחושה שאנחנו באמת רוצים אותם כשותפים לא רק כמצביעים. אני יודע בדיוק איזו אג'נדה אנחנו הולכים לחדד - אנחנו הולכים להיות מפלגת שמאל חברתית-מדינית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל קרני
ח"כ עמיר פרץ
צילום: יובל קרני
מומלצים