שתף קטע נבחר

 

אוחנה: "יש שופטים בירושלים, אבל יש גם מחוקקים"

שר המשפטים הטרי נשא את נאום הבכורה שלו בטקס ההסמכה של לשכת עורכי הדין בבירה. "מי שרוצה בטובת מערכת המשפט חייב לבקר ולשנות אותה", אמר - והוסיף: "לא ראיתי שופטים שנבחרו ע"י הציבור; התיקון לא יבוא אם ניכנע לזעקות השבר על 'קץ הדמוקרטיה' עם כל שינוי"

 

אוחנה: "יש שופטים בירושלים, אבל יש גם מחוקקים"    (צילום: אלי מנדלבאום)

אוחנה: "יש שופטים בירושלים, אבל יש גם מחוקקים"    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר המשפטים הטרי אמיר אוחנה (הליכוד) השתתף אחר הצהריים  (ב') בטקס ההסמכה של לשכת עורכי הדין, שהתקיים בבנייני האומה בירושלים - ואמר בנאומו הראשון בתפקיד כי "יש שופטים בירושלים, אך יש בה גם מחוקקים". עוד אמר כי "מערכת המשפט היא אחת מאבני היסוד, אך אין משמעה כי אסור להשמיע עליה ביקורת. ממש כשם שביקורת על הכנסת ועל הממשלה, שתי הרשויות הנוספות, היא חיונית לקידום ערכי החופש והדמוקרטיה".

 

אוחנה אמר עוד כי "מי שרוצה מערכת משפט נקייה משיקולים זרים, מי שרוצה מערכת משפט חזקה, מערכת משפט צודקת, מי שרוצה בטובתה של מערכת המשפט, חייב להיות מוכן לבקר אותה. ולבקר פירושו גם לתקן. גם לשנות. אין שינוי היכן שיש מחסום בפני כל ביקורת, והתיקון לא יבוא אם ניכנע לזעקות השבר השחוקות על קץ הדמוקרטיה ומיטוט שלטון החוק עם כל יוזמה לשינוי".

טקס ההסמכה של לשכת עורכי הדין במעמד שר המשפטים אמיר אוחנה (צילום: אלכס קולומויסקי)
"מערכת המשפט היא אחת מאבני היסוד, אך אין משמעה כי אסור להשמיע עליה ביקורת"(צילום: אלכס קולומויסקי)

"האם בעולם משפטי המתאפיין בירידת הפורמליזם ועליית הערכים כפי שכתב פרופ' מאוטנר, אין חשיבות קריטית לריבוי דעות? האם הציבור יודע על האופן בו היא מתנהלת ומתקבלות החלטות? האם ניתן להתעלם מתחושת הציבור, כשהולך וגדל הפער שבין המושגים משפט לבין צדק? מי שתחושת הצדק עוד מפעמת בו, מי שחיפוש האמת היא עדיין נר לרגליו, חייב לשאול את עצמו את השאלות האלה. במהלך שנותיי כעורך דין וכאיש ציבור, ראיתי שופטים חרוצים, ראיתי שופטים ישרים והגונים, חדורי תחושת שליחות, ראיתי גם אחרים. דבר אחד לא ראיתי - שופטים שנבחרו על ידי הציבור".

 

"מכיוון שכך, אין מנוס מהמסקנה שהרשות השופטת היא הפחות דמוקרטית מבין שלוש הרשויות. היושבים בה לא ישאו באחריות לתוצאות ההחלטותיהם ולא יבואו בפני הציבור אחת לארבע שנים כדי לבקש ולקבל או לא לקבל אמונו מחדש. היה ניתן לצפות שדווקא בשל כך תגזור על עצמה המערכת מהשפטית על שלוחותיה איפוק מיוחד. כולנו מסכימים על הצורך במערכת האיזונים והבלמים שהגה מונטסקייה. אך אני רואה רק רשות אחת שאין עליה לא איזונים ולא בלמים, זולת אלה שהיא מואילה לגזור על עצמה".

טקס ההסמכה של לשכת עורכי הדין במעמד שר המשפטים אמיר אוחנה (צילום: אלכס קולומויסקי)
אוחנה בטקס הסמכת עורכי הדין החדשים(צילום: אלכס קולומויסקי)
 
טקס ההסמכה של לשכת עורכי הדין במעמד שר המשפטים אמיר אוחנה (צילום: אלכס קולומויסקי)
אוחנה ויו"ר לשכת עורכי הדין בטקס הסמכת עורכי הדין החדשים(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

יו"ר לשכת עורכי הדין אבי חימי בירך את השר הנכנס אוחנה ואמר: "לשכת עורכי הדין היא ביתם ומבצרם של עורכי הדין, אך גם מבצרה של הדמוקרטיה, שלטון החוק והצדק החברתי. בנפול מבצר המשפט אין עוד מציל לאדם הנשחק בין אבני הריחיים של השררה". חימי הוסיף: "דרכו של בגין - דרכנו היא. לשכת עורכי הדין תשמור על נאמנות, בראש וראשונה, לשלטון החוק. אנחנו מחויבים להגן על שלטון החוק, על הלגיטימיות שלו ועל עצמאותו. אני יוצא כאן בקריאה לשר המשפטים הנכנס - בית המשפט העליון הוא מבצרה של הדמוקרטיה ועל כולנו מוטלת החובה לשמור עליו ככזה".

 

בטקס הוסמכו 816 עורכי דין מבין 1,178 שעברו את הבחינה בהצלחה. בין המוסמכים תהיה גם שיר אפרתי, צעירה עם מוגבלויות שהתגברה על קשיים רבים מאז ילדותה - וזוכה לקבל תעודת הסמכה. עם כניסתו לאולם זכה אוחנה לתשואות רמות.

 

בשבוע שעבר הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על מינויו של אוחנה, אף שח"כ בצלאל סמוטריץ' מאיחוד מפלגות הימין דרש לכהן בתפקיד - שממנו פוטרה קודם איילת שקד. יממה לאחר המינוי התייצב אוחנה, השר ההומו המוצהר הראשון למצעד הגאווה בירושלים. השר התקבל בקריאות "בוז" ונאלץ לעזוב את האירוע.

אמיר אוחנה מצעד הגאווה (צילום: אוהד צויגנברג)
אוחנה במצעד הגאווה בירושלים. התקבל בקריאות בוז(צילום: אוהד צויגנברג)

בהודעה מטעם נתניהו לגבי מינויו של אוחנה נכתב כי "עו"ד אוחנה הוא משפטן המכיר היטב את מערכת המשפט. הוא בעל תואר ראשון במשפטים, שהתמחה בפרקליטות מחוז מרכז. במשך כעשור עבד ח"כ אוחנה כעורך דין והופיע בבתי המשפט השונים ברחבי הארץ. בכנסת הוביל שורה של חוקים ובהם חוק יסוד הלאום".

בנימין נתניהו אמיר אוחנה (צילום: אלכס קולומויסקי)
בנימין נתניהו ואמיר אוחנה בכנסת. ארכיון(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

אוחנה צייץ אז בעקבות המינוי: "כיהודי, כישראלי, כבן זוג של אהבת חיי הנצחית אלון חדד ואבא לאלה ודוד שהם המשפחה שלי, כמזרחי, כליכודניק, כבאר שבעי וכליברל, כמי שבעברו אלפי שעות בית משפט החל מהתמחותי בפרקליטות ועבור דרך תפקידי כעורך דין, זו זכות גדולה לשרת את מדינת ישראל בתפקיד שר המשפטים. תודה לראש הממשלה על האמון העצום שבמינוי, ותודה למברכים, החברים והתומכים היקרים. ריגשתם אותי כולכם".

 

יש לציין כי אוחנה מונה לשר המשפטים בפועל ולא כממלא מקום, ומתוקף תפקידו הוא לוקח חלק גם בישיבות הקבינט המדיני-ביטחוני. מינוי ממלאי מקום מתרחש כאשר אין רוב בכנסת, אלא שמכיוון שמדובר בממשלת מעבר - עקב פיזור הכנסת - אפשר למנות שרים בלי לבקש את אישור הכנסת ולכן לא נדרש מינוי שכזה. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
שר המשפטים אמיר אוחנה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים