למרות החרם הפלסטיני: "ירדן, מצרים ומרוקו ישתתפו בוועידה בבחריין"
גורם רשמי בבית הלבן מסר שהמדינות אישרו כי יקחו חלק בוועידה שמקדם הנשיא האמריקני טראמפ בנוגע להשקעות ברשות הפלסטינית. בתוך כך, הבהיר מלך ירדן: "עמדתנו בנוגע לפלסטינים לא השתנתה". הוועידה תיפתח בסוף החודש ללא נציגי הרשות הפלסטינית, שהודיעה על החרמתה
ירדן, מצרים ומרוקו הודיעו היום (ג') לבית הלבן כי ישתתפו בוועידה בבחריין בנוגע להשקעות ברשות הפלסטינית, כחלק מ"עסקת המאה" של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. לבנון הודיעה שלא תשתתף. הוועידה תתקיים בסוף החודש ויקחו בה חלק שרי אוצר ומנהיגים עסקיים, גלובליים ומקומיים.
בתוך כך התייחס היום עבדאללה מלך ירדן בפגישה עם פוליטקאים מקומיים ועיתונאים לסוגיה הפלסטינית, ואמר כי העמדה הירדנית בעניינה לא השתנתה.
"יש צורך שירדן תהיה נוכחת בוועידות בינלאומיות הנוגעות לסוגיה הפלסטינית, בין אם מדובר בוועידת בחריין או בוועידות אחרות, זאת על מנת שנוכל להישאר מעודכנים בכל מה שקורה בין הצדדים", אמר.
בכיר פתח, עזאם אלאחמד, אמר בתגובה להודעת ארה"ב: "אנו מצפים לייצוג סמלי בלבדי של ירדן ומצרים בוועידה, והיינו מעדיפים אם לא היו משתתפים כלל. אנחנו חלא מופתעים מהחלתם מכיוון שלשתי המדינות יש יחסים מיוחדים עם ארצות הברית".
בחודש שעבר הודיעה הרשות הפלסטינית כי לא תיקח חלק בוועידה בבחריין. בהודעת הרשות נאמר שכל פלגי אש"ף וכל הפלגים שאינם חלק מאש"ף, כולל המגזר הפרטי והאישים הלאומיים לא ישתתפו בכנס.
"אם האמריקנים סבורים שבאמצעות הטבות כלכליות הם יפתו את הפלסטינים לוותר על ירושלים המזרחית או על מדינה פלסטינית – הם טועים לחלוטין", אמר שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל מלכי.
סדנת "שגשוג לשלום", כך היא נקראה בהודעה הרשמית של הבית הלבן וממלכת בחריין, תעסוק בהגברת השקעות וביוזמות פוטנציאלית שצפויות להתאפשר בעקבות הסכם שלום עתידי שייחתם במסגרת "עסקת המאה" האמריקנית.
"הסדנה תאפשר דיונים על חזון ומסגרת מעשיים ושאפתניים לעתיד משגשג עבור העם הפלסטיני והאזור כולו", נכתב בהודעה המשותפת. "אם הוא ייושם, יש לחזון פוטנציאל לשנות חיים באופן קיצוני ולהוביל את האזור בדרך לעתיד בהיר יותר".
הסדנה תתמקד בארבעה נושאים מרכזיים: תשתיות, תעשייה, העצמה והשקע בהון האנושי ורפורמות ממשלתיות. הסדנה תנסה להתעלם מהנושאים הפוליטיים הרבים שהפכו את השלום במזרח התיכון לחמקמק. נושאים כמו קיומה של מדינה פלסטינית, מעמדה של ירושלים, צעדי הביטחון שישראל תנקוט ועוד. בשל כך יוזמנו לסדנה שרי אוצר של מדינות, אך לא שרי חוץ, יחד עם אנשי עסקים.
בראש המיזם עומד ג'ארד קושנר, יועצו וחתנו של הנשיא טראמפ, שפועל מאז תחילת כהונתו של האחרון על "עסקת המאה" בין ישראל לפלסטינים. יחד איתו פועל רבות בנושא השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט.