שתף קטע נבחר
 

תוכנית: לעודד סטודנטים ערבים ללמוד כלכלה ומוזיקה

במועצה להשכלה גבוהה אמרו כי הם שמים דגש על ניתוב הסטודנטים הערבים לתחומי לימוד מבוקשים במשק, שבהם קיים מחסור גדול של כוח אדם מהחברה הערבית, כגון היי-טק, פסיכולוגיה, כלכלה, מתמטיקה ועוד. גובה המלגה: 28 אלף שקלים לשלוש שנים

ועדת ההיגוי "אירתיקא" של המועצה להשכלה גבוהה קבעה לאחרונה רשימה של תחומי לימוד, שבהם יש תת ייצוג של החברה הערבית ואשר קיים צורך לאומי בשילובם של סטודנטים מהחברה הערבית בתחומים אלו. על פי החלטת הועדה, סטודנטים בעלי קושי כלכלי, שילמדו תחומים אלו ייהנו מיתרון משמעותי בקבלת מלגה בסך 28 אלף שקלים לשלוש שנים.

 

מנתוני המל"ג עולה כי בעשור האחרון חלה מהפכה והוכפל מספרם של הסטודנטים מהחברה הערבית בהשכלה הגבוהה. על פי הנתונים, בשנת תשס"ח (2007) למדו בישראל 22,543 סטודנטים ערבים לכלל התארים. בזכות המעטפת הרחבה שניתנה לסטודנטים, הוכפל מספרם תוך עשור, כך שבתשע"ח למדו בישראל 48,627 סטודנטים ערבים.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

לאור זאת, אומרים במל"ג, כי הם שמים כעת דגש על ניתוב הסטודנטים הערבים לתחומי לימוד מבוקשים במשק, שבהם קיים מחסור גדול של כוח אדם מהחברה הערבית, כגון היי-טק, פסיכולוגיה, כלכלה, מתמטיקה, וטרינריה, הפרעות בתקשורת ועבודה סוציאלית או לכאלה שבהם שיעור הסטודנטים מהחברה הערבית הוא נמוך במיוחד כמו מוזיקה ואומנויות.

 

במל"ג אמרו כי הזכאות למלגה נותנת יתרון לסטודנטים ממעמד סוציו אקונומי נמוך וכן לסטודנטים הלומדים מקצועות מועדפים במשק. המלגה היא בגובה 10,000 שקלים לכל אחת מהשנתיים הראשונות ללימודי תואר ראשון ו-8,000 שקלים לכל אחת מהשנים הנותרות להשלמת התואר. בתמורה למלגה הסטודנטים ידרשו להחזיר תרומה לחברה ולקהילה, ויפעלו כחונכים לילדים ובני נוער בחברה הערבית.

 

מלגת "אירתקא" הינה מלגה המיועדת לסטודנטים לתואר ראשון, בני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית. המלגה ניתנת על ידי המועצה להשכלה גבוהה ובשיתוף המשרד לשוויון חברתי ומשרד החינוך. פרויקט פרח מפעיל את התוכנית. במל"ג הסבירו כי מטרת 'אירתיקא' הינה להגדיל את היקף הסטודנטים מהחברה הערבית לתואר ראשון ב"מקצועות מועדפים" וכן לתת הזדמנות לבעלי פוטנציאל ומוטיבציה אשר מגיעים מרקע סוציואקונומי נמוך, להשתלב באקדמיה.

 

יו"ר ות"ת, פרופ' יפה זילברשץ, אמרה: "בזכות מהפכת הנגשת ההשכלה הגבוהה הסטודנטים מהחברה הערבית לומדים ומצטיינים היום בכל הקמפוסים בישראל. כעת האתגר של המל"ג הוא לעודד את אותם עשרות אלפי סטודנטים להיענות לאתגר ולהשתלב במקצועות מבוקשים במשק, כמובן תוך מתן מעטפת ליווי אקדמית וסיוע כלכלי".

 

התנאים לקבלת המלגה:

• סטודנט מהחברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית

• הסטודנט רשום במוסד מוכר להשכלה גבוהה

• הסטודנט רשום לשנת לימודיו הראשונה ללימודי התואר הראשון כסטודנט מן המניין

• תכנית הלימודים של הסטודנט הינה בהיקף של לפחות 12 שעות שבועיות

• הכשרה והתנדבות בקהילה במשך 40 שעות (שנה א')

• התנדבות 80 שעות (שנים ב',ג' ו-ד')

 

הרכב הציון הסופי ודירוג תחומי הלימוד: 60% עבור מצב סוציואקונומי ו - 40% עבור תחום הלימוד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים