שתף קטע נבחר
 

האיחוד האירופי נגד החוב התופח של איטליה

האיחוד האירופי יחליט בשבוע הבא אם לנקוט סנקציות נגד איטליה, הכלכלה השלישית בגודלה באיחוד. הסיבה: הממשלה לא פועלת לצמצום החוב העצום

האיחוד האירופי מתקרב לרגע הכרעה חסר תקדים בו יצטרך להחליט בשבוע הקרוב אם לנקוט סנקציות נגד איטליה, מהחברות הבכירות באיחוד והכלכלה השלישית בגודלה באיחוד. הסיבה: המדיניות הפיננסית של הממשלה האיטלקית והחוב העצום שהיא צוברת.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

סקר ברקזיט: שיא למתנגדי הפרישה מאירופה

מודי'ס חתכה את דירוג החוב של איטליה לרמה אחת מעל "זבל"

ההאטה העולמית כבר כאן: איטליה נכנסה למיתון

 

ברומא מקווים לעשות הכל על מנת למנוע מהלך דרמטי שיביא איתו הטלת סנקציות וקנסות של מיליארדי אירו מצד בריסל על איטליה. הטלת סנקציות צפויה להחריף את המשבר הכלכלי הגדול באיטליה ולהרחיק את המשקיעים. ממשלות מדינות האיחוד הגיעו למסקנה שאם לא יקרה מהפך דרמטי בימים הקרובים ולא יימצא פתרון הרי שצעדים משמעתיים נגד איטליה הם כמעט בלתי נמנעים. 

סלביני (מימין), די מאיו וקונטה (צילום: אי.פי.איי.)
סלביני (מימין), די מאיו וקונטה. "איטליה צועדת לכיוון מסוכן", מזהירים באיחוד האירופי(צילום: אי.פי.איי.)
 

בנציבות האירופית, כך נחשף על ידי סוכנות הידיעות רויטרס, הגיעו למסקנה שאיטליה מפירה באופן שיטתי את החוקים הפיסקליים של האיחוד בכך שאינה פועלת לצמצום החוב הציבורי הענק שלה. הנשיא היוצא של הנציבות, ז'אן קלוד יונקר, הזהיר כי "איטליה צועד לכיוון לא בטוח ומסתכנת בהליך שיימשך כנראה שנים".

 

"להחזיר את הכוח למדינות"

איטליה והאיחוד נמצאים על מסלול התנגשות מאז כינונה של הממשלה הפופוליסטית והאירו-סקפטית לפני שנה, שעלתה לשלטון תוך הבטחות שלא לגבות מסים. האיש החזק של איטליה, שר הפנים מתאו סלביני, מנהיג מפלגת ה"לגה" הימנית קיצונית, צובר בחודשים האחרונים פופולריות עצומה, ובפועל הפך לקובע ברומא ולאחד המשפיעים באירופה. שותפו הקואליציוני, מנהיג תנועת חמשת הכוכבים הפופוליסטית לואיג'י די מאיו, עלה אף הוא על הגל תוך הבטחות אנטי ממסדיות רבות. ראש הממשלה שהתמנה על ידם, ג'וספה קונטה, נחשב עד כה לדמות כמעט שולית וחסרת השפעה, אולם בימים האחרונים התחיל להרים את קולו ואיים בהתפטרות אם הקואליציה לא תתעשת ולא תתחיל לבחון דרכים להגיע להבנות עם האיחוד.

 

גם שר האוצר האיטלקי, ג'ובאני טריה, טכנוקרט שאינו מזוהה פוליטית עם סלביני, מנסה כעת לפתור את המשבר. "המטרה המשותפת שלנו היא מניעת ההפרות מצידנו תוך שמירה על צמיחה כלכלית, תעסוקה וקיצוץ במסים", הכריז.

 

החוב של איטליה נמצא בעלייה מתמדת ועומד כעת על 132% מהתוצר, שני רק ליוון בתוך האיחוד האירופי. סלביני מסית כבר שנים נגד האיחוד ובכוונתו לגרום לשינוי מהותי בתוך האיחוד ולהחלישו. לדבריו, יש לצמצם את הריכוזיות של האיחוד מול המדינות השונות, "להחזיר את הכוח למדינות" ולהפסיק את "הרודנות הפיסקלית" שיש לבריסל על חברות האיחוד.

 

גם אתמול המשיך סלביני בעמדתו הנוקשה. "לא נעלה את המע"מ, לא נטיל מס על העשירים, לא ניגע בחסכונות של האיטלקים", הבטיח. בימים האחרונים אף העלה הצעה שעוררה בהלה גדולה באיחוד: להכניס לשימוש שטרי חוב חדשים, המכונים "מיני-בוטים", כדי לכסות את החובות במדינה לאור המחסור החמור באירו. באיחוד נחרדו והזהירו כי מדובר בניסיון להכניס לשימוש מטבע חלופי לאירו, מה שעלול לסכן את הגוש כולו ויהווה הפרה בוטה ביותר של החוקים. האיום הזה, כך נראה, הוסר בינתיים. שר האוצר טריה הודה אתמול כי על איטליה לצמצם את "החוב הענק" שלה. כמו כן הזהיר כי המשבר הכלכלי עלול להתפתח למשבר פיננסי גדול וכי קרב בין האיחוד לאיטליה יזיק קשות לשני הצדדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי.פי.איי.
סלביני (מימין), די מאיו וקונטה
צילום: אי.פי.איי.
מומלצים