שתף קטע נבחר
 

מדע על הבר: האם תיתכן זהות אמינה ברשת?

צפו בהרצאתו של פרופ' אהוד שפירא ממכון ויצמן למדע מ"קנטה" בתל-אביב, שהתקיימה הערב (יום ד')

 

 

צילום ושידור: ShareLive

 

כולנו שמענו על "בוטים" ועל זהויות מזויפות שפועלות ברשת ומבצעות מניפולציות פוליטיות ואחרות, בשירותם של בעלי עניין שונים. כיום, כל משתמש יכול לייצר לעצמו זהויות ברשת כיד הדמיון הטובה עליו ולפעול בשמן. אין ברשת מושג של זהות "מקורית" - הזהות האחת והיחידה של המשתמש, אשר אינה ניתנת לשכפול או להשלה. כאשר אדם מסוים מבצע עבירה בעולם האמיתי, הוא נושא באחריות על כך, ונדרש לשלם את המחיר או לשאת בעונש. ברשת לעומת זאת, אם אדם עשה מעשה שלילי כזה או אחר, הוא יכול לנטוש את ה"זהות" שעשתה זאת, ולהמשיך הלאה במעשיו השליליים - תוך שימוש בזהויותיו האחרות.

 

בנוסף, בהיעדר זהויות מקוריות אין בסיס לשוויון ברשת, שהוא תנאי לכל התאגדות על בסיס דמוקרטי. על כן - בהיעדר אחריות וללא שוויון - תרומתה של הרשת היום לחוסנה של הדמוקרטיה היא בעיקר שלילית.

 

פרופ' אהוד שפירא וצוותו במכון ויצמן למדע מפתחים תשתית לקהילה שוויונית, דמוקרטית וגלובלית המבוססת על ערבות הדדית בין זהויות מקוריות. המערכת לא תהיה בשליטה של חברות מסחריות או של מדינות, אלא תהיה בריבונות שוויונית דמוקרטית של האזרחים הגלובליים החברים בה. לצורך מימושה רותם פרופ' שפירא את טכנולוגיית הבלוק-צ'יין העומדת בבסיסם של מטבעות דיגיטליים דוגמת ביטקוין ואחרים.

 

במילים אחרות, המדענים מתכוונים להקים תשתית, מערכת, וקהילה גלובלית אשר תחזק ותתחזק את הדמוקרטיה ברשת. "למעשה", אומר פרופ' שפירא, "אנחנו מקווים שהדמוקרטיה ברשת תחזק את הדמוקרטיה בעולם האמיתי".

 

צוותו של פרופ' שפירא משתפים פעולה לא רק במחקר על דמוקרטיה, אלא גם במוזיקה. לפני ההרצאה, פרופ׳ שפירא (בריטון) ושותפיו ד"ר גל שחף (חצוצרה) וד"ר נמרוד טלמון (פסנתר וטרומבון) ניגנו ושרו ג׳ז, בוסה נובה, וגם - כראוי לחזון אותו הם מציגים - שתי אריות מה"משיח" של הנדל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים