שתף קטע נבחר

 

יו"ר העבודה אבי גבאי הודיע על פרישה

גבאי הודיע על המהלך הערב וכתב: "החלטתי ללכת עם הלב והאמת שלי, ולא עם האינטרס הקר - ולהסיר את עצמי מהרשימה לכנסת הבאה; בין אם מדובר בהקפאת הרשימה ובין אם יוחלט על פריימריז לחברי הרשימה. אין לי תוכניות קדימה"

עוד עידן מסתיים בפוליטיקה הישראלית: יו"ר מפלגת העבודה ח"כ אבי גבאי הודיע הערב (יום ד') כי לא יתמודד בבחירות לכנסת ה-22. גבאי פרסם את הודעתו בעמוד הפייסבוק שלו, יום לאחר שהכריז כי הוא לא יתמודד בבחירות מקדימות לראשות המפלגה לקראת הבחירות הכלליות בספטמבר.

 

"את ההחלטה שלא להתמודד על ראשות המפלגה קיבלתי מזמן. לצדה נותרה התלבטות האם להישאר ברשימה לכנסת או לא", כתב גבאי בפתח הודעתו הערב. "ההתלבטות הזאת מלווה אותי שבועות ארוכים והתייעצתי לגביה עם עשרות אנשים. כמעט בכל השיחות הללו הזכירו לי את האמירה של אריק שרון ז"ל - הכי חשוב להישאר על הגלגל.

 

"הראש אומר שהם צודקים. באתי לשירות הציבורי וזו הדרך הבטוחה להמשיך בו. בעוד שלושה חודשים תהיינה הבחירות ותמשיך להיות חבר כנסת ולך תדע מה יכול לקרות. זו פוליטיקה והכול לא צפוי בה. הלב אמר - לא. תחתוך, תתנתק. לך הלאה. זה כמובן החמיר לאחר המשא ומתן עם נתניהו והתגובות השקריות שנלוו לו".

אבי גבאי  (צילום: אלכס קולמויסקי)
ח"כ גבאי(צילום: אלכס קולמויסקי)

גבאי כתב עוד בהודעתו: "במאי 2016 הייתי בצומת דומה. ללכת עם האינטרס האישי הקר ולהישאר שר בממשלה או ללכת עם הלב והאמת שלי ולהתפטר.

 

"במסגרת הדיונים על מבנה הרשימה לכנסת הבאה, תמכו מרבית חברי הסיעה, בהקפאת הרשימה לכנסת כפי שהיא למעט יו"ר. המשמעות היא להמשיך הלאה כחבר כנסת ברשימת המפלגה. זו גם ההצעה שהייתה אמורה להגיע לועידת המפלגה שתוכננה להיום ונדחתה.

 

היו"ר הפורש מתח ביקורת על התנהלות המפלגה: "אתמול בבוקר הודעתי שלא אתמודד על ראשות המפלגה. קיוויתי שבזה הסתיימו ההתלבטויות. באותו הזמן בדיוק החלו דיונים בבית המשפט המחוזי על עוד עניין פנימי ופרוצדוראלי של המפלגה.

 

"הדיונים האלה, שחוזרים ונמשכים לאורך כל הדרך, לצד הריבים והמחלוקות שנלווים להם, המחישו לי שהתרבות המפלגתית לא משתנה, ולמרות שהאמנתי שאוכל לה - לא הצלחתי. המפלגה במשבר גדול, ואינני מסיר את האחריות מעצמי.

 

גבאי באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

גבאי באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אחת הסיבות לבעיית התרבות היא יושבי ראש לשעבר שנותרים ברשימה. בעולם שמחוץ לפוליטיקה כשמנכ"ל מסיים הוא זז הלאה ולא הופך להיות כפוף למי שהיה תחתיו. תחתיי היו 4 יושבי ראש לשעבר. זו תופעה שבאופן טבעי מובילה לבעיות פרסונליות ואני לא רוצה להיות המשך של אותה תופעה".

 

עם מבט לעתיד כתב גבאי: "אני מאמין שמפלגה שלא יכולה להתאחד וללכת קדימה, לא יכולה לבוא לציבור ולהציע לו שתנהל את המדינה. בסוף מדובר בחיים ובאיכות החיים של אזרחי המדינה ולא רק במשחק פוליטי פנים מפלגתי.

 

"חשוב לי להדגיש - אני מאמין גדול בעמדות, בערכים ובתפישות של המפלגה. מאמין שהעמדות שלנו משרתות את כלל החברה הישראלית. אני גאה בכך שהצגנו את העמדות הללו ואת התכניות המפורטות שלנו בבחירות האחרונות, גם כאשר הקשב היה אפסי והלך למקומות אחרים.

 

"אין לי תוכניות קדימה"

"אני יודע שחלק עצום בחברה הישראלית מאמין בעמדות הללו, כולל חלק גדול ממצביעי מפלגות הקואליציה. אבל הם לא מצביעים לנו, לעמדות שלנו ושלהם, בין השאר בגלל הריבים וההתעסקות הפנימית האינסופית, חוסר הנאמנות ההדדי והעובדה שאנחנו משדרים לציבור שאנחנו עוסקים רק בפוליטיקה.

 

"את התרבות הזאת לא הצלחתי לשנות כיו"ר ובוודאי שלא אצליח כחבר כנסת מן השורה. ובלי לשנות את התרבות הזאת אי אפשר להצליח.

 

"לכן החלטתי ללכת עם הלב והאמת שלי ולא עם האינטרס הקר ולהסיר את עצמי מהרשימה לכנסת הבאה, בין אם מדובר בהקפאת הרשימה ובין אם יוחלט על פריימריז לחברי הרשימה. אין לי תוכניות קדימה. לא יודע איך ומה אעשה עבור הציבור אבל המחויבות שלי נותרה בעינה. אני שב ומודה לכם, לאלפי אנשים נפלאים שחברים במפלגה, עשו ועושים רבות למען הציבור והמפלגה. הלב שלכם במקום הנכון".

 

יולי 2017: נאום הניצחון של גבאי    (צילום: MX1)

יולי 2017: נאום הניצחון של גבאי    (צילום: MX1)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גבאי, מנכ"ל בזק לשעבר, סייע להקמת שר האוצר משה כחלון בהקמת מפלגת כולנו. בהמשך הוא שימש מטעמה כשר להגנת הסביבה, אך התפטר לאחר שח"כ אביגדור ליברמן מונה לשר הביטחון במקומו של משה (בוגי) יעלון.

 

בסוף 2016 הודיע גבאי על הצטרפותו לעבודה, וכמה חודשים לאחר מכן הכריז על התמודדות בפריימריז לראשות המפלגה. ביולי 2017 הוא ניצח את ח"כ עמיר פרץ בסיבוב השני לראשות המפלגה. הוא החל לשמש חבר כנסת מטעם המפלגה לאחר הבחירות האחרונות שבהן קיבלה העבודה שישה מנדטים.

 

ח״כ עמיר פרץ מהעבודה הודיע הערב כי הוא מקבל את בקשת חברי הכנסת והשרים לשעבר של התנועה לערוך בחירות מקדימות בקרב כלל המתפקדים ליו"ר המפלגה ולרשימה: "עלינו לנהוג באחריות. מוכרחים לסיים עם הנושאים הפנימיים בהקדם ולהתחיל במערכה מול הימין בראשות נתניהו".

 

מוקדם יותר היום הכריז ח"כ איציק שמולי על התמודדותו בבחירות מקדימות לראשות מפלגת העבודה. שני מתמודדים נוספים על ראשות המפלגה הם חברי הכנסת סתיו שפיר ועמיר פרץ. גם אלוף במיל' יאיר גולן אמר כי הוא שוקל להתמודד לתפקיד. ח"כ טל רוסו, ששוריין על ידי גבאי במקום השני ברשימת המפלגה לכנסת ה-21, הודיע גם הוא כי לא יתמודד לתפקיד.

 

אתמול קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב  כי שיטת הבחירות לתפקיד יו"ר מפלגת העבודה ולרשימת המפלגה תיקבע באמצעות משאל טלפוני או אינטרנטי שייערך בקרב כשישים אלף חברי המפלגה. כינוס ועידת המפלגה, שהיה אמור להתקיים היום, נדחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים