ציקלון שני תוך חודש בהודו: הסופה "ואיו" מגיעה
שבועות אחדים אחרי שעשרות נהרגו מהסופה "פאני" באודישה עומדת להכות במדינת המחוז גוג'רט סופה עם רוחות במהירות 180 קמ"ש. 300 אלף פונו
הרשויות במערב הודו פינו מבתיהם קרוב ל-300 אלף בני אדם, לקראת סופת ציקלון אימתנית שאמורה להגיע בשעות הקרובות למדינת המחוז גוג'רט. הסופה, ששמה "ואיו", המילה ההינדית לרוח, היא הסופה הגדולה השנייה שמכה בהודו בתוך חודש.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בעיר ורוואל, מרכז דיג גדול שצפוי להיות היעד הראשון שבו תפגע הסופה ביבשה, כבר הורגשו הבוקר רוחות עזות וירד גשם כבד. גלים עצומים ריסקו סירות דייגים אל החוף, והמשטרה המקומית ניסתה לשכנע דיירי בקתות לעזוב את בתיהם. רוחות במהירות 180 קמ"ש עשויות לפקוד את האזור למשך 12 שעות. אחר כך צפויה הסופה להמשיך לכיוון פקיסטן.
שר הפנים של הודו, אמית שאה, ערך שלשום ישיבת חירום עם גורמי ממשל וצבא, וחיל האוויר שלח 40 צוותי חילוץ, הצלה וסיוע לחוף המערבי.
גוג'רט היא מדינת המחוז שממנה באים הן שר הפנים של הודו והן ראש ממשלתה נרנדרה מודי. מודי עצמו כתב בטוויטר כי הוא נמצא בקשר רציף עם גורמי הממשל המקומיים בגוג'רט וכי הוא מתפלל לשלומם של כל אלה שהסופה צפויה להשפיע עליהם.
לא ברור כמה הרס צופים בהודו שהסופה תגרום, אבל נראה שהרשויות שם נוקטות צעדים שכבר הוכיחו את עצמם בימי סופת הציקלון פאני, שהיכתה במפרץ בנגל שבמזרח המדינה בחודש שעבר. בסופה ההיא נהרגו 34 בני אדם בהודו ועוד 15 בבנגלדש השכנה. הרשויות במדינת המחוז ההודית אודישה, שם היכתה פאני תחילה, זכו לתשבחות על צעדי הזהירות שנקטו מבעוד מועד – כולל פינוים של יותר ממיליון בני אדם. לפי ההערכות, הצעדים האלה מנעו מספר הרוגים גבוה יותר.
במומבאי, המרכז הכלכלי של הודו, הודיעה המשטרה שבשל הרוחות העזות, הגשם הכבד והברקים שצפויה להביא איתה הסופה "ואיו" מתבקש הציבור שלא לצאת לים והוא נקרא להתרחק מקו החוף.