שתף קטע נבחר

 

מנדלבליט מצטרף לביקורת על אוחנה: "ציות לבתי המשפט - חובה אזרחית"

בבוקר תקפה נשיאת העליון את שר המשפטים שרמז כי בג"ץ מסכן את חיי האזרחים ופרסם הבהרה לאחר מכן. בצהריים היה זה היועמ"ש שהדף את טענותיו של אוחנה על כך שעובדי מערכת המשפט קובעים מדיניות במקום המחוקקים

אביחי מנדלבליט אמיר אוחנה (צילום: מאיר אוחיון, אלכס קולומויסקי)
אביחי מנדלבליט ואמיר אוחנה(צילום: מאיר אוחיון, אלכס קולומויסקי)

אחרי הביקורת החריפה של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות על שר המשפטים הנכנס אמיר אוחנה, גם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מצטרף לטענות נגד השר הטרי.

 

"במדינת ישראל, כמדינה יהודית ודמוקרטית המושתתת על עיקרון שלטון החוק, החובה לציית לפסיקת בתי המשפט היא בגדר מושכלת יסוד, המשמשת ערובה להגנה על זכותו של כל אזרח במדינה", אמר מנדלבליט. "זו אינה אפשרות הנתונה לבחירה. מדובר בחובה המוטלת על כל אזרח וכל רשות שלטונית באשר היא.

 

"בנוסף, יש לומר: לנגד עיני רשויות אכיפת החוק והתביעה הכללית – ובראשם היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה – עומדים רק שיקולים ענייניים ומקצועיים. ההחלטות מתקבלות אך ורק על בסיס חומר הראיות והוראות הדין, ולא חלילה משום שיקול זר. אנשי מערכת אכיפת החוק הם עובדי ציבור מסורים, הפועלים יום וליל כדי לשמור על אזרחי המדינה, ביטחונם, רכושם, וטובתם".

 

מנדלבליט הדגיש כי הוא ימשיך לפעול בשיתוף פעולה עם השר אוחנה וראש הממשלה נתניהו "תוך הקפדה על שיח פורה ומכבד".

 

גם ועד הפעולה של עורכי הדין, המתנגד לפגיעה במערכת המשפט, הגיב על דבריו של אוחנה. "אנו רואים בחומרה יוצאת דופן – הן את מינויו של שר משפטים, שמטרתו המוצהרת היא להפוך את כנסת ישראל להיות עיר מקלט לעבריינים, והן את דברי הנאצה של השר הנכנס כלפי הפרקליטות ובית המשפט העליון.  

 

"חמור ביותר הוא מינויו של שר משפטים, הבא במוצהר לקדם הענקת חסינות למי שמינה אותו לתפקיד", מסרו. "חמורה לא פחות היא השתלחותו חסרת הרסן של השר הנכנס בפרקליטות, ובעורכי הדין המסורים העובדים בה. וחמורה לא פחות מאלה היא הצהרת השר שאפשר לבחור אילו מבין פסקי הדין של בית המשפט העליון, יש לקיים.  לתוך משרד המשפטים הוכנס סוס טרויאני, המאיים להרוס מבפנים את מערכת המשפט ואכיפת הדין בישראל". 

 

בנאום הבכורה: אוחנה בביקורת על העליון    (צילום: אלי מנדלבאום)

בנאום הבכורה: אוחנה בביקורת על העליון    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הבוקר אמרה חיות באופן חריג כי "יש לראות בחומרה את העובדה ששר משפטים במדינת ישראל, ביום השבעתו לתפקיד, בוחר לשתף אותנו בהשקפת עולם משפטית חסרת תקדים וחסרת אחריות שלפיה לא את כל פסקי הדין הניתנים על ידי בית משפט חייבים לכבד.

 

"במילים אחרות", אמרה חיות, "כל בעל דין יוכל מעתה, בברכת שר המשפטים, יוכל לבחור איזה פסק דין צריך לקיים ואיזה לא. ואני רוצה לומר על כך רק דבר אחד – בין תפיסת העולם הזו ובין אנרכיה של 'איש הישר בעיניו יעשה' – הדרך קצרה".

 

הסערה החלה לאחר דבריו של אוחנה לחברת החדשות, שם הזכיר כי המחבלים שרצחו את טלי חטואל בציר כיסופים הגיעו בחסות מבנים שלמרות אזהרות הצבא, בג"ץ אסר להרוס.

 

לאחר מכן, פרסם אוחנה הבהרה בחשבון הפייסבוק שלו וכתב: "שיהיה ברור: בלי מערכת משפט - אין דמוקרטיה. האחריות הראשונה והעליונה של כל מדינה היא לשלומם ולביטחונם של אזרחיה. כאשר יש התנגשות בין חיי אזרחיה וחייליה של המדינה לבין כל ערך אחר, האחרון צריך לסגת בפני הראשון.

  

"נתתי דוגמה למקרה קיצוני שהתרחש במציאות. אין המדובר בהחלטות שבשגרה, ולא מדובר בהחלטות ש'סתם איננו מסכימים להן'. מדובר בנסיבות קיצוניות ביותר ש"דגל שחור מתנוסס מעליהן" ועלולות לעלות בחיי אדם (ממש כפי שאנחנו מכירים בתפיסה לפיה אין חובה לציית לכל פקודה, ובצדק). גם המובן מאליו צריך שייאמר. צריך לכבד את החלטות בתי המשפט. כך עשיתי תמיד, כך אני מאמין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון, אלכס קולומויסקי
מנדלבליט ואוחנה
צילום: מאיר אוחיון, אלכס קולומויסקי
מומלצים