תת-אלוף הדי זילברמן מונה לדובר צה"ל הבא
ראש חטיבת התכנון באגף התכנון, תת-אלוף הדי זילברמן, מונה לתפקיד דובר צה"ל ויחליף את תת-אלוף רונן מנליס. בחודש שעבר הסיר גיל מסינג את מועמדותו לאחר שדווח ששימש כסוכן משטרתי בפרשת ישראל ביתנו
סאגת מינוי דובר צה"ל שבמהלכה הודיע גיל מסינג שהוא מוותר על התפקיד מגיעה לסיומה. הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי הודיע היום (יום ה') על מינוי תת-אלוף הדי זילברמן לתפקיד.
המינוי אושר על-ידי ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו וייכנס לתוקף בחודשים הקרובים. תת-אלוף זילברמן יחליף בתפקידו את תת-אלוף רונן מנליס המכהן בתפקיד בשנתיים האחרונות.
זילברמן, אב לשלושה המתגורר בכרכור, נולד ב-1973 בפתח תקווה והתגייס לצה"ל ב-1991 לקורס חובלים. לאחר כשנה עבר לשרת בחיל התותחנים בו מילא מספר תפקידים. בין היתר שירת במפקדת יחידת כלי הטיס הבלתי מאוישים בחיל התותחנים, כמפקד עוצבת תבור, מפקד עוצבת "עמוד האש" וקצין אג"ם בפיקוד צפון. ב-2015 יצא לשנתיים של לימודים בבריטניה.
זילברמן הוא בעל תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול מטעם אוניברסיטת בן גוריון ובעל תואר שני במדעי המדינה מטעם אוניברסיטת חיפה.
בשבועות האחרונים, מאז בוטל מינויו של מסינג לתפקיד, התלבט הרמטכ"ל אם להנחית מחוץ לצבא את הדובר הבא או למנותו מתוך המערכת, כפי שהיה בשלוש הכהונות האחרונות. בכירים בצה"ל המליצו לכוכבי למנות לתפקיד קצין מכהן מתוך המערכת, שכבר מכיר את הצבא ואת יחידותיו. עם מינויו של זילברמן הרמטכ"ל חזר למסורת שהתוו שני קודמיו, גנץ ואיזנקוט: מינוי לתפקיד של קצין שעבר בתפקידי ליבה או שיש לו עבר קרבי.
במובן הזה, זילברמן מגיע כאמור עם הרקורד הכי קרבי שיש: הוא פיקד על שני אגדים ארטילרים כאלוף משנה וכן על גדוד 402 של התותחנים. הוא צבר ניסיון כבר כתת אלוף, בתפקיד מפתח בצה"ל כראש חטיבת התכנון באגף התכנון. עוד הוזכר כמועמד לתפקיד תא"ל יניב אלאלוף, שמכיר את כוכבי מחטיבת הצנחנים.
פרשת מסינג: מהמינוי עד ההחלטה לבטלו
המינוי מגיע כאמור לאחר סאגת מינויו של גיל מסינג לתפקיד, ששבועיים אחרי ההחלטה למנותו לדובר צה"ל הודיע כי הוא מוותר על התפקיד. מסינג, שלאחר המינוי דווח כי שימש כסוכן משטרתי בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו, כתב במכתב אישי בחודש שעבר לרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי: "אני מבקש לבטל את המינוי ולאפשר לי לחזור לעבודתי בצ'ק פוינט".
עוד כתב מסינג במכתבו לרמטכ"ל: "על בסיס אותו סולם ערכים שהכווין אותי בכל פעולותיי עד כה, ועל אף שהובהר שלא נפל כל פגם בהתנהלותי האישית או בזו של מי מקרוביי, אינני מעוניין שאדם כלשהו ישתמש בי ובמינוי שלי ככלי ניגוח כלפי הרמטכ"ל או כלפי צה"ל".
דובר צה"ל מסר אז בעקבות מכתבו של מסינג לרא"ל כוכבי: "הרמטכ"ל ציין כי מר מסינג נבחר לתפקיד לאור היותו אדם ערכי ביותר, בעל ניסיון מקצועי רב ומגוון ואיש מקצוע מן המעלה הראשונה. מר מסינג ויתר על משרה נחשקת במגזר הפרטי לטובת חזרתו לצה"ל. הרמטכ"ל קיבל בצער את החלטתו של מר מסינג, ומבין את הנסיבות ברקע ההחלטה".
כזכור, בסוך חודש אפריל כבר אושר מינויו של מסינג על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו. יום לאחר המינוי דווח כי מסינג שימש כסוכן משטרתי בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו. לפי הדיווח, מסינג היה מקורב לעד המדינה אמנון ליברמן, שכיהן כיועץ התקשורת של השרים לשעבר סטס מיסז'ניקוב ויאיר שמיר.
השניים הכירו כשמסינג היה בכיר ב"שטראוס", ומסינג אף אכסן את ליברמן בביתו לאחר שהסכים להיות עד מדינה. בנוסף, מסינג הקליט לבקשת המשטרה את חברו, יועץ התקשורת רונן משה, שמואשם כיום בעבירות של שוחד והלבנת הון, ונחשד אז במתן שוחד לעד המדינה ליברמן.
מיד לאחר הפרסום ב-ynet ערך הרמטכ"ל כוכבי דיון בנושא עם הפרקליט הצבאי הראשי תת-אלוף שרון אפק. מסינג מצדו ביקש מפרקליטות המדינה להסיר את החיסיון מחומרי החקירה בפרשה, בהם אלו הקשורים למעורבתו כסוכן משטרתי. בשיחה עם מקורביו התעקש מסינג כי לא עשה שום דבר פסול.